Familjen Annorlunda

Snöoväder… och Uppsala;)

Jag fick ett mess från Corrinda vid 21-tiden, hon frågade om jag kunde hämta henne hos hennes kompis, och jag som satt med examinationsplugg upp över öronen sa Nej:)

Då fick jag en massa mess tillbaka om att stadsbussarna var inställda…? När jag kikade ut såg jag inte ens att det snöade..Men jag vet ju att det gjorde det när Corrinda gick hemifrån för att åka till Rosendahl och se en basketmatch…som de alltså inte kom iväg till. De väntade en timme i snöfall, och gick till en av de andra busslinjerna, och kikade såklart på Ul.se om det var nåt fel, och till sist, efter att det stått att bussarna bara var försenade, så stod det att all stadstrafik ställts in.

Missförstå mig rätt nu, det är skitbra att de inte chansar!!!  Tydligen hade en tjugotal bussar åkt i diket för det var väl halt då, anar jag;) Men grejen är att så här var det inte förr. På alla år som jag åkte buss till och från skolan, och sen jobbet, dryga tio år, så hände det EN gång att bussarna var inställda, och då inte alla. Den gången kom det en meter snö på några timmar, och det var tufft att pulsa fram i lårdjup snö…men jag vet att jag kom iväg till jobbet… Hade inte vågat nåt annat iofs , med den chefen vi hade;) Där fanns det inte en enda ursäkt som dög nämligen..

– En meter snö??? Jaha, men då hade du kunnat gå upp tidigare så var det bara en halv meter! En inte helt charmig chef ;)

Hur som helst, nu för tiden ställs bussarna in lite då och då….och det känns sådär.  Varför kan inte bussarna ta sig fram idag, när de kunde för tjugo år sen? Det är min fråga :)

Bra att inte chansa, men jäkligt besvärligt att åka runt och hämta upp sina nära och kära!  För två år sen var det samma, alla bussar ställdes in, och innan jag visste om barnen hunnit med sista bussen som åkte var det aningens nervöst. Jag hade fyra ungar i stan, på olika ställen, och fick inte tag på Robban och inte på om det var Patricia eller Corrinda.. Ensam hemma (nähää, ovanligt?Dessutom så bad jag han den där snubben som bodde här förut att stanna kvar på jobbet så han inte skulle ut och köra i fem mil på oplogad motorväg..av omtanke, men fan vet vad han gjorde då..?) så det fanns ju bara jag.

Vad gör man då? Tar med alla barnen i bilen? Eller lämnar några hemma, med risk för att man sen far åt skogen och inte kommer hem på länge?? Dessutom ryms inte alla…. Ja, jag hade massa funderingar, och blev extremt lycklig över att alla kom hem med den där sista bussen :)

Nu idag behövde jag inte fundera så länge, jag sa att Corrinda kunde sova där, men hon fick skjuts hem :) Tack!!

Min buss är översnöad, jag har inte skottat….fan det ska väl töa snart??? och min motorvärmare är trasig! Isiga rutor och svinkall motor…Alla små hemma….ingen stor. Jag är evigt tacksam att jag slapp ut!

 

Häpp, vad mer?

Jo, jag är frisk:)  Typ. Men känslan att vakna i morse och känna mig pigg, inte som att ha en tung filt över hela mig, den var härlig.

Lite snuvig, visst, men absolut frisk. Nu ska man bara ha tillbaka flåset då….fan.

Jag har examination i morgon, och om allt klaffar hinner jag precis till träningen efter, alltså på minuten …men jag tror att jag ska avboka träningen. Surt, men då borde jag orka mer på fredag:)

 

I morse skjutsade jag Jordan till kyrkis, efter att ha svurit över att skrapa rutor…jäkla motorvärmare! Måste fixa på nåt vis.

Sen hem, äta frukost och så tillbaka med Jamie för att sjunga. Han stod redo med skor och jacka på redan när Jordan åkte och blev superledsen över att inte få följa med då, men eftersom Robban har sovmorgon på onsdagar och kliver upp lagom till jag åker, så får han vara hemma den svängen. Han fattar ju när jag säger att det är hans tur snart, men han blir ändå sur.

Hela vägen dit i bilen satt han och sjöng sångerna han vet att vi sjunger där ♥

Och nu kommer  reklam och raggning!  

Kyrkis är i fara….det är för lite barn som går där, folk fattar inte hur jäkla bra det är, och alla barn ska ju promt gå på dagis …SÅ du som har en unge i 4-5 års ålder, och vill prova på….gört!  Ring Sävja kyrka, 018-418 10 00 och anmäl er till hösten!

Det har varit tis, ons, torsdag fm mellan 9-11.30, och det är helt fantastisk. ( nu bara ons+tors)Man kan sitta kvar och fika med andra föräldrar om man vill under tiden, och man kan åka i väg och göra ärenden om det är ok med barnet. Har man mindre barn kan man gå på musiklek med dem samtidigt.

Nej du behöver inte tillhöra just det här området, har du bil är det ju easypeasy att ta sig hit :)

Prova !!  Och utnyttja sen vårdnadsbidraget, så kan du ha barnet på dagis tre dagar/v och kyrkis två :)  Perfekt. 

( och ett tillägg: Jag menade inte dagis! Utan hemma tre dagar, och kyrkis två! Hjärnsläpp:) Kyrkan har dessutom Öppet hus två dagar i veckan, varav fredag fm är en, och vårt fantastiska ÖF finns åxå, så man behöver inte dagis, det är säkert! Jag lovar :)   )

Läs mer här —–> Sävja Kyrka

Alla som börjar får en gratis fika, jag lovar :)♥

 

Vi sjöng, och satt sen och fikade lite med de andra barnen och föräldrarna innan vi åkte och handlade. Det var tomt i kylskåpet, på riktigt, det var länge sen, men det var länge sen jag var så seg samtidigt som det var så dåligt väder, då är det enkelt att stanna hemma :)Minsta motståndets lag, vet ni ;)

Hem, och kom så precis att vi kunde plocka upp tjejerna på väg hem från skolan. Det är så kul att göra det, de kommer skuttande med stora leenden. De går ju både till och från skolan annars. Vi bor 10-15 minuters promenad från skolan, alldeles lagom att gå för att få frisk luft och lite fart på blodet på morgonen, och på väg hem är det en skön nedvarvning. De klagar ytterst sällan. Eftersom jag minsann gick väldigt mycket längre till plugget när jag var liten, på stenåldern, barfota och med en gigantisk packning som släpade i backen, det var alltid hård motvind och regnade småspik, hehe…:) så tycker jag inte synd om dem.

Jo ibland när det är riktigt skitväder, men det är inte de gångerna de klagar. Jag tycker tvärtom att det är superbra att de får den tiden. Curling är inte min grej, men det har ni fattat vid det här laget :)

 

Vi packade upp, och Jamie fick hoppa i säng, och efter lite kaffe så hann jag bara sätta mig ner och öppna datorn för att plugga så vaknade han igen..när jag gick in och lyfte upp honom ville han sitta i knät, så jag lutade mig bakåt på sängen. Vid det här laget var jag jättetrött, förkylningen är ju kvar, och tänkte att jag kanske kunde få ligga där i tre minuter…Men Jamie gosade in sig, och så drog jag en filt över oss båda, och sen somnade han om, på min arm. Och jag somnade såklart jag med, med näsan i den där lilla ljuvliga nacken….♥ och så sov vi där i några timmar:)

Härligt, precis vad jag behövde.

 

Middag, leta studentklänning på nätet tillsammans med Patricia, busa med en galet pigg Jamie ( såklart!) och så småningom somnade alla. Då återstod det ….tadaaa att plugga!

Nu har jag gjort det, och det känns som att jag har koll, men det återstår att se i morgon…Jag hinner förhoppningsvis kika igenom det en gång till.

 

Jamie hittade en keps…och jag tycker nog att han kan söka till Bonde söker fru, han har en härlig bonnlook:)

Alternativt bli speedwayförare….hehe

JamieHan måste tvätta sig om munnen bara…;)

 

Innan han gick och lade sig lekte han med en klädnypa….?

JamieJodå, det gjorde ont, men hindrade honom inte från att sätta tillbaka den gång på gång, och sen hoppa upp och ner och tjuta av skräckblandad förtjusning ;)

 

Det är dags även för mig att sova, men den där powernapen med Jamie gjorde ju även mig pigg, så jag SkaBara lite först:)

I måndags skulle jag kolla på Elementary på nätet. Tv4 har ju fått fel i huvudet och bestämt att den serien ska ligga på Tv4 Play av nån anledning, alltså enbart där???  Istället visar de några musketörer på Sherlocks tid…fy vad sur jag blir.

Ännu grinigare blir man ju när man utan några problem alls kan titta på det på datorn…
SherlockInga problem alls…..gahh!

Nä, jag kollar väl på House då, och så sover jag sen!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna T

    Hade också mina barn på kyrkis när de var små, 8.30-12.30,tre dagar i veckan, så nice. Men numera är det nedlagt så barnen kan va 15 tim på dagis. Lite synd för kyrkis är inte som dagis, de hade med sig eget mellanmål, massor med sång och musik,massor av fri lek, utevistelse i underbar trädgård och pyssel. Ingen läroplan utan bara det baren var sugna på :-)
    Nu är de tonåringar å det som var roligast av kyrkis, dagis och dagmamma var …..kyrkis.

  2. Lena

    Tycker också att tv4play är skitdålig. Ibland när det inte funkat i Safari så har det dock funkat i Google Chrome.

  3. Lisa

    Carola, du är en sån inspiration! All den kärlek som du sprider. Till dina barn men också till oss som läser. Var stolt över dig själv, du är grym!
    Kramis

  4. Erika

    Liknande vindar blåser i Finland. S.k. kyrkis stängs eller så är det för mindre barn. ’Alla’ lite större barn, 3-6-åringar är på dagis.

  5. Viktoria

    Det här med att kyrkis är i fara verkar vara gemensamt för hela landet. ”Vårt” kyrkis omorganiserades nyligen och är på väg att fasas ut, ortens huvudkommun blev av med sin barnverksamhet redan för ett par år sedan. Till de kommunala öppna förskolorna kommer antingen mammalediga med bebisar eller några få större barn på de tider allmänna förskolan inte håller med gratis omsorg. På lekplatserna är det alltid öde.
    Om man då går lite mot strömmen och faktiskt har barnen hemma tills de börjar skolan så kan det vara svårt att hitta lekkamrater till dem och det ökar pressen på föräldrarna att söka förskoleplats bara för att ”alla andra barn är där”.
    Jag tror att många föräldrar har missat att även kyrkan har barnverksamhet. Eller så är man rädd för att det bara ska vara en massa snack om Gud och påtvingad religion. Min erfarenhet säger att det inte alls är så utan bara trevligt att träffa andra – både för barnens skull och för att man själv kan behöva komma ut lite och ta en kaffe ihop med andra. Rekommenderas varmt alltså! Nu bor jag själv lite väl långt ifrån Sävja, annars hade jag absolut kommit dit :-)

  6. Ulle

    Jag tror Carola menar rätten till allmän förskola, hon har nog bara blandat ihop det. Dock brukar man ju inte få välja tiderna för när barnet ska va på dagis de 15 timmar de har rätt till själv.

    Kyrkis verkar ju istället va ett alternativ om man inte vill ha sitt barn 15 h allmän förskola. Kul grej att göra tillsammans med sitt barn.

  7. Anna

    Det går inte att kombinera vårdnadsbidrag och förskola, i alla fall inte i Uppsala, bara så att alla vet. Man får inte ha en förskoleplats och samtidigt ha vårdnadsbidrag. Man får välja antingen eller. Hur många timmar/dagar barnet är i förskolan har ingen betydelse, det är att man har en plats som räknas. Kram

  8. Linda Björk

    Är också sur på tv4 med samma anledning som dig. Fattar inte att de flyttade Elementary! O tv4 play krånglar varje gång jag ska se det. Blir smått irriterad. Längtar iaf tills säsong ett kommer ut på dvd i april!
    Ha en bra dag!

  9. Hanna

    Hej !

    Nu blir jag oxå nyfiken….Kombinera dagis några dagar i veckan & kyrkis dom andra….låter toppen. I vår kommun finns inte möjligheten till vårdnadsbidrag men i grannkommunen. Där kan man dock bara söka tills barnet är 3 år….
    Vad är det för regler i din kommun….skulle gärna vilja veta mer….jag gillar valmöjlighet ;))
    Ibland tycker jag det är skit att det inte är samma regler i alla kommuner…..Beslutas det uppifrån så ska väl alla medborgare i landet ha samma möjlighet.
    Ha en fin dag Kram H

  10. Susanne

    Hej
    Jag har skrivit ett meddelande till dig på facebook, hoppas du kan läsa det.
    Kram!

  11. Lovisa

    Hur kombinerar man jobb och vårdbadsbidrag? Nu går sonen 1,5 på dagis 3dar i veckan och jag är mammaledig 2. Musiklek låter super!!

Comments are closed.