Ett päron till morsa

En enastående niobarnsmamma

När jag själv, som ”bara” har ett barn möter en flerbarnsfamilj, så kan det ibland kännas lite knepigt att ventilera eventuella problem med ”vardagspusslet” eftersom jag själv ju som sagt ”bara har ett barn” och därmed kanske borde hålla tyst. Då är det extra skönt när en träffar någon som förstår att livet med småbarn kan vara utmanande oavsett antal kids.

Det är så fint med bara den där blicken ni vet, blicken som visar att ”I hear you, sister, hang in there”.

Vägen hem
Teckning från förrförra vintern, inspirerad av en sån där extra knepig hemgång från förskolan med en tre-åring.

Carola Wetterholmsom också bloggar här på Loppi, under namnet ”Familjen Annorlunda”, är precis en sån där icke-fördömande och varm person – med själv nio barn.

Minns tydligt när jag träffade henne för första gången vid en Loppi-sammankomst för drygt ett år sedan. Hon berättade att hon tyckte mycket om mina teckningar och brukade känna igen sig… och jag blev så glad! Samtidigt som jag kände mig lite dum, för här kommer jag med ett barn och gör en humorserie om småbarnsliv, och hon har nio, liksom… men det spelade ingen roll sa hon. Det är i grunden typ samma situationer ändå som ligger till grund för komiken.

Det där samtalet värmde mycket. Och jag vill verkligen rekommendera alla där ute som kämpar på med vardagspusslet att följa hennes blogg och instagram. Om ni inte redan gör det. Den är välskriven, ärlig och varm.

https://blogg.loppi.se/familjenannorlunda/

Skärmavbild 2017-07-06 kl. 11.13.10

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.