Recept västerbottenpaj med bacon

Pajen blev grym! Malin bjöd på denna på en av våra mammaluncher, men jag ändrade lite i receptet (bytte ut vispgrädden t.ex.). Här kommer receptet.

Du behöver: (6 port.)

Pajskal:
2,5 dl vetemjöl
125 gram smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
2,5 dl matlagningsgrädde
2 paket bacon
200 g bladspenat (stor påse)
8 ägg
1,5 dl västerbottenost
Salt och peppar

Gör så här:

Pajskal:
Blanda smör, mjöl och vatten och arbeta ihop till en deg. Hyvla gärna smöret – det blir lättare att få ihop degen då.

Tryck ut i en pajform, nagga botten ordentligt med en gaffel och låt vila i kyl minst 30 min. Jag gjorde mitt pajskal i morse och lät stå i kylen hela dagen.

Grädda sedan pajskalet i 10 min, 200 grader i ugnens mitt.

Fyllning:
Skiva bacon och stek en stund och klipp sedan ner spenaten i pannan och fräs tills den krympt. 200 gram färsk spenat ser mycket ut, men det blir knappt något kvar efter en stund i pannan.

Blanda ägg, ost, grädde och salar/peppar. Lägg på bacon och spenat i pajskalet och häll över äggstanningen. Dra ytterligare några vändor med pepparkvarnen och ställ in i ugnen (fortfarande 200 grader i mitten) i ca 30 minuter. Klart! Servera med sallad.

20140409-191659.jpg

20140409-191710.jpg

20140409-191719.jpg

20140409-192138.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.