Nyttig och snabb musli

Här kommer ett recept på musli som går att variera i oändlighet! Basen utgörs av gryn, och sedan tillsätter jag nötter och frön jag gillar. Man kan ha i vad man vill, qinouapuffar, gojibär och valnötter till exempel. Here we go.

Screen Shot 2014-05-08 at 15.04.17

Du behöver (för ca 15 portioner):

2 msk rapsolja

3 krm kanel

2 krm kardemumma

5 dl fiberhavregryn

2,5 dl rågflingor

3 dl pumpakärnor

1 dl sötmandel med skal

1 dl russin

1 dl riven kokos

15 st ekologiska torkade aprikoser

Gör så här:

Värm rapsolja och kryddor i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i havregryn och rågflingor och rosta ca 10 min. Rör om då och då. Skiva aprikoserna i strimlor.

När grynen känns färdigrostade, blanda ner rester av ingredienserna, rör om låt svalna. Fyll sedan en stor glasburk med lufttätt lock (finns billiga på Ikea). Ät och njut med fil eller yoghurt med bär och/eller frukt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.