Här kommer ett recept på musli som går att variera i oändlighet! Basen utgörs av gryn, och sedan tillsätter jag nötter och frön jag gillar. Man kan ha i vad man vill, qinouapuffar, gojibär och valnötter till exempel. Here we go.
Du behöver (för ca 15 portioner):
2 msk rapsolja
3 krm kanel
2 krm kardemumma
5 dl fiberhavregryn
2,5 dl rågflingor
3 dl pumpakärnor
1 dl sötmandel med skal
1 dl russin
1 dl riven kokos
15 st ekologiska torkade aprikoser
Gör så här:
Värm rapsolja och kryddor i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i havregryn och rågflingor och rosta ca 10 min. Rör om då och då. Skiva aprikoserna i strimlor.
När grynen känns färdigrostade, blanda ner rester av ingredienserna, rör om låt svalna. Fyll sedan en stor glasburk med lufttätt lock (finns billiga på Ikea). Ät och njut med fil eller yoghurt med bär och/eller frukt.
Ska det vara rapsolja två gånger eller har det bara råkat hoppa dit i receptet en gång till där på slutet? ;)
Haha bara en gång :)
Ska det vara 1 msk el 5 dl havregryn?:)
Ser smarrigt ut!
Hej Angelica! Hoppsan, 5 dl ska det så klart vara :) Har ändrat. Testa, det är supergott :)