Good news and bad news

Det blev en PW till BVC och från med tung dubbelvagn. Totalt 6,8 km på drygt 1 timme. Bra fart i benen.

Jag mötte E som åkt ifrån jobbet för att passa Harry medan jag fick in med Zoe. Sjuka barn får inte komma dit. Vår nya BVC sköterska var där, en gullig dam som hette Karin, plus doktorn och 2 till. Vår provisoriska BVC-tant och 1 till. Crowded i det där varma lilla rummet.

Good news: Zoe följer sin kurva perfekt, lite över på vikt och huvud tror jag doktorn sa. Hon är 56 cm lång nu och väger 5100 gram. Hon är superstark säger dom :)

Bad news: Dels har hon navelbråck och vi ska få en remiss så att en läkare tar en ordentlig till på det. Inget farligt egentligen, men ändå.

Sedan det här med att små barn inte kan få vattkoppor… Jag kan härmed intyga att it’s a lie! Bara ljug! Medan Zoe låg på skötbordet passade jag på att fråga doktorn om ’finnen’ som hon har på huvudet. ’Hmmmm’ sa läkaren och sedan ’nämen här har vi en till!’. Jag berättade att Harry haft vattkoppor för 2,5 veckor sedan och hon sa att det mycket väl kunde vara det. Under tiden hon låg där ploppade det upp en koppa på knät, en i nacken och ytterligare en i huvudet. Så ja, det konstaterades vattkoppor! Det var bara att skynda ut och amma henne i bilen och sedan knalla hemåt.

När dom är så här små gör man ingenting åt vattkopporna, inget PoxClin etc. Oftast är de inte så påverkade – skönt! Och egentligen är det bra att hon fick det nu, så slipper hon ha det så jobbigt som Harry. Hoppas ingen annan blir smittad är på BVC. Jag mötte 2 barnvagnar i korridoren samt 1 barn där inne i väntrummet… Sorry!

20140325-124107.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cajsa

    Visst kan pyttisar ha vattkoppor. Dessvärre är det inte säkert att de blir immuna, som de stora. Så räkna inte med att ni ”klarat av” vattkopporna på henne i och med detta. Håller tummarna för att det blir lindrigt i alla fall, vattkoppor kan ju vara hemskt!

  2. Louise

    Vår tjej har navelbråck, nu är hon två och det börjar växa igen. Jag hade det som liten med och har en fin navel om jag får säga det själv!:) det brukar man inte göra något åt enligt vår BVC, det är tydligen jättevanligt. Speciellt bland tjejer.

Comments are closed.