Det här med dubbelvagn

Det börjar bli läge på att bestämma sig gällande det här med dubbelvagn. Varken jag eller Eddie är särskilt förtjusta i ’dubbeldäckare’ eller sådana där dubbelvagnar som är byggda på längden, så det lutar åt en Bugaboo Donkey Duo. Harry kommer att vara 2 år och 4 månader när lillasyster kommer, och dessutom är det mitt i vintern  –  så han kommer att få åka vagn.

Till våren kanske han vill gå mer, och då kan man sätta på en ståbräda och lämna sittdelen hemma eller i bilen, och bara klicka på den vid behov. Typ scenariot: en unge skriker och den andra springer åt ett annat håll. Tjoff, ner i vagnen, på med selen – skrik bäst ni vill – nu måste vi hem!

Känns smidigt. Och om den extra sittdelen börjar kännas riktigt överflödig kan vi ju alltid sälja vagnen och köpa en enkelvagn, Donkeyn och Bugaboos andra vagnar verkar ha ett riktigt bra andrahandsvärde när man kikar runt på Blocket. Det enda på vår minuslista är att den är rätt bred (74 cm i duo-utförande) och tung (drygt 18 kg i duo). Och dyr!

Vad tycker ni som kör Donkeyn?  Upplever ni sittdelen rymlig? Går det bra att åka rulltrappa i duo-läge? Kommer man igenom t-banespärrarna? Hissar? Är det vanligt med punka?

Tacksam för input!

Screen Shot 2013-08-31 at 7.26.32 AM

Bugaboo Donkey Duo, svart/off white. Ca 14.800 kr

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Gillade inte alls donkeyn. Den var otroligt ranglig och liksom knarrade hela tiden. Sjukt irriterande. Vår äldsta var lite drygt två när lillasyster kom, det gick bara någon månad tills vagnen kändes väldigt liten. Sittdelen är väldigt liten tycker jag, min dotters huvud var liksom alldeles för högt upp.
  Efter några månader stod jag inte ut och sålde den. Köpte en Mountain buggy duet och vilken skillnad! hur lätt som helst att köra och man kommer lätt in genom vilken dörr som helst. Inget negativt alls att säga om den.
  Vi sålde den också efter några månader haha. Vår äldsta gillar att gå och en dubbelvagn är hur man än ser på det större och tyngre än en enkel. Hon var 2,5 år då hon började med att hon skulle gå och gå och gå och GÅ överallt haha, så vi körde en enkelvagn med ståbräda istället och alla blev nöjda och glada :p Men första tiden måste man nästan ha en dubbel hur som, man har liksom tillräckligt att tänka på med två så det är lätt skönt att placera ner den stora i vagnen när man är försenad (jämt) och amningskomig (jämt) :p

  Lycka till!

 2. Tatyana

  Jag är ganska nöjd med donkeyn. Nackdelen är att jag tycker att chassit känns lite rangligt. Vi fick byta vårt efter ett år. Sen sa dom när vi köpte den att man inte ska åka med den i rulltrappor, för att det sliter för mycket på chassit. Så det blir mycket hissåkande.

 3. Pilla

  Vi är jättenöjda. Har använt våran i snart ett år. Från mars som syskon. Nackdelen ät att det inte är en packåsna. Liten korg och svår åtkomlighet. Framförallt när liggdelen är på. Regnskydden tar plats men de är grymma på tycker jag.

  Våra små är täta så en donkey va ett måste för mig. Smidig enkel vagn. Upplever den inte som stor. Går in överallt i princip. Lätt att fälla ihop. Lätt att bära. Jag bär upp å ner för alla trappor.

  Nu va min lilla 17 månader när bebis kom. Hade hon varit typ 2, 5 och gått på dagis hade jag nog köpt en billig begagnad syskon att ha när barnet inte är på dagis. Övrig tid singelvagn. Sittdelen är smal och ryggen är ganska kort. Nu vet jag inte hur stor Harry är. Våra är lika gamla. Blir intressant hur jag ska få plats med barn och åkpåse i vinter.

  Punka har vi klarat oss ifrån peppar peppar. Men detta jävla knarrande! Vi har reklamerat att chassi redan. Det vi har nu är bättre men börjar knarra igen. Det knarrar mer i duo. På vintern när det är kallt kan det knarra mer lite får man nog stå ut med men det finns en gräns. Framförallt när den kostar så mycket. Googla knarrande Donkeys. Finns en uppsjö med info och filmer.

  Älskar att Liggkorgen är stor. Mina barn är långa men lillen fick plats till 6 månader. Jag är kär i min vagn trots nackdelarna. Jag har använt den mycket så valuta för pengarna har jag fått;)

  Lycka till i vagnjakten:)

 4. Sanna

  Vi har ingen donkey, men vill tipsa om en emmaljunga city cross (enkel vagn) som vi har, med en syskonsits till. Emma blir två i sept och lillasyster Liv är 9 mån och detta koncept har fungerat finfint för oss! Nu när Liv är lite större kan de turas om att sitta i syskonsitsen!

 5. Sarah

  Vi hade en bugga. Jättebra vagn, det ända jag inte gillade var liggläget i sittdelen. Barnet måste liksom ligga som i fosterställning fast på rygg så att säga. Det resulterade i att min pojk alltid sov kortare stunder i vagnen pga så obekvämt. Inte en chans att ändra ställning liksom. Förstod du vad jag menade haha

 6. Magda

  Vi har donkeyn, har inte ångrat mig en enda sekund.
  Nora är snart tre och börjar kanske bli lite lång, men hon sitter bra i den ändå och gillar att åka i den.
  Den funkar lika bra här ute på landet på grusvägarna som inne i stan och butikerna.
  Håller med Joi om regnskydden, de tar apmycket plats och är tröga att få på. Jag har köpt andra universal skydd istället. En annan nackdel är att när solen lyser och de ligger i fullliggläge så räcker inte skärmarna till att skydda från solen, de är för korta. Vi har löst det med att köpa ”gardiner” till. Nu minns jag inte vad de kallas men de är iaf riktigt bra och vagnen är komplett.

  Haft punka en gång, men kör en över ett häftstift så gör en, klantigt.

 7. johanna

  Vi har buggan och är så jäkla jäkla nöjda. Upplever inte sittdelen som trång alls. Buggan går in i samtliga affärsdörrar och går precis in i rulltrappor. Den är lätt och smidig och tar verkligen ingen plats i baksätet på bilen. Suverän när man fäller ihop till en del och har lilla korgen bredvid man kan lägga saker i.
  Vi har även köpt till lattehållare till vuxna och en till barn.
  Dock är regnskydden inge bra så där rekommenderar jag att köpa andra till.
  Har man sittdelen vänd bakåt alltså så de kan titta på dig, så är det fullt liggläge. Vänd åt andra hållet är det mindre liggläge.
  Men som sagt. Helt suvvevagn!!
  Lycka till
  kram

 8. Ulrica Strand/mymiracle

  Tjaaaa!!!

  Grattis till 2:an!!! (om jag inte skrivit det innan!)

  Vår donkey blev tyvärr snodd utanför dagis i SOLSIDAN (ha ha finns tjuvar där?! ;) ) häromdagen annars hade du kunnat få köpa vår sjukt välanvända och trashade vagn!

  Donkeyn är toppen om man vill ha en smidig och lätt (jämfört m andra dubbeldäckare!) en. En enda hiss har jag inte kommit in i (bortsett från såna där små ”gallergrindar” i sekelskiftskåkarna i city), och den låg i Hötorgsgaraget.

  Punka har jag fått 3 gånger – ett smärre helvete – då man måste ta sig till en benisnstation alt. cykelbutik föra att pumpa med en sån där superpump. 2 gånger bara dåligt m luft och en gång byta slang. Man får med en pump som är v ä r d e l ö s !

  Jag tycker den är superlätt att fälla ihop, superlätt att växla mellan mono och duo.

  MINUS är att den är lite väl tight vintertid – i alla fall till 2-åringar, så satsa inte på stor åkpåse till Harry utan sjukt bra termokläder och ullfilt.

  Sen vet jag inte hur lång Harry är men Alsiras huvud ”stack liksom upp” i sufletten från typ dag 1. Med andra ord är den för kort i ryggen. Hört nåt om att det skulle åtgärdas så köper du en ny kanske den blivit längre/justerbar.

  Sufletten är också väldigt ”öppen” i liggläge, så snön fullkomligt yr in, men man får täcka för helt enkelt.

  KRAM PÅ DIG!

 9. Elin

  Vi har en donkey och är supernöjda! Det ända negativa är att suffletten på liggdelen känns lite kort, men på Sittdelen är den perfekt! Den är mkt lätt att köra, och känns knappt att man har ett barn i fast de är två;) tror vikten är 15 kg i dubbel läget och 12 i mono:) packningsvolymen är dock mellan 18-22 l i dubbelläget! Vi beställde från pramworld, 10500:- med frakt :) lycka till

 10. Lotta

  Det finns en skillnad mellan England och en del andra länder mär det gäller att köpa vagn dock. Vad jag förstått så prepareras vagnarna som säljs från England med ett flammskyddsmedel som inte är tillåtet att använda i många andra länder bla Sverige och Holland. Rätta mig om jag har fel! Har bara läst detta själv :)

 11. DeMarkey - LiveYourDreams!

  Vi hade en phil & ted som funkade kanon bra eftersom den va under varandra kan man säga.. lilla underst mot dig och större på övre delen.. googla på Phil & Ted Explorer, sport eller någon annan så ser du hur dom ser ut. Smidiga och bra och så slipper man ha dubbelvagn när man lämnat den ena på dagis och går omkring med en tom barnvagn..

  Lycka till

  1. Deer

   Ja, fast näe, gillar inte det konceptet. Och på Donkeyn tar man ju bort sittdelen när man lämnar på dagis och kör på så sätt enkelvagn resten av dagen :)

   Kram

 12. Sara Wallberg

  74 är smalt för att vara syskonvagn på bredden, många är 79 breda. Kör förtillfället donkey mono och det enda negativa är att den är lite bökig att fälla in i bilen. Men allt är relativt hade en supersmidig innan :) jag har sett stora 3årkngar med vinteroverall i donkey så Harry borde få plats. Gå med i gruppen barnvagnar på Facebook så kommer du få alla hjälp och svar på alla frågor du har :)

  1. Deer

   Ja,mot alla andra vagnar så är den ju inte så bred ;) Men när man är van vi en enkel liksom. Borde få hem den ett tag innan så att man hinner vänja sig, med varukorgen på är den ju bredare än vår Teutonia Cosmo som vi rattar nu. Vad bra att så pass stora barn verkar få plats. Tack för info!

   Kram

 13. Lotta

  Jo just det! Vi kollade på en mountainbuggy duet också som är super smal men då är ju även sitsarna as trånga :/

 14. Lotta

  Morrn! Vagnen går in genom en ”smal” butiksdörr, har sett massor med donkey i duoläge som kommit in och ut från mitt jobb utan problem :)
  Vi har beställt den från baby plus i Holland till det underbara priset 10700kr inkl. Snacktray och mugghållare inkl. Frakt :) de står för eventuella reklamationer och har ett jättebra rykte. Verkligen trevlig kundservice som nås via mail och garanterat svar samma dag som du mailar. Andrahandsvärdet på ca 10000kr gäller, enligt min undersökning, oavsett om du köpt i Sverige eller Holland. Typ 90% av de som säljs på blocket är från Holland. Jag gillar dessutom att det är worldwide 3 års garanti. Min kommer hem till mig på måndag, tänkte ha den i monoläge tills lillasyster/bror kommer i mars. Har nu några smart tankar eller inputs? Kram!

  1. Deer

   Vi kommer eventuellt att köpa våran i England, där kostar de också mindre än här hemma. Flott att det är 3 års ww garanti – det visste inte jag, tack :)

   Kram

Comments are closed.