Blöjfri?

Plötsligt höjder det! Vi har ju jobbat på det här med att gå på pottan sedan i julas typ och använt oss av Min Pottkalender, en jättebra och roligt kalender där man får kissa in kiss- och bajs när man varit på pottan. Det gick jättebra i början, Harry satt på pottan varje morgon och gjorde både nr 1 och nr 2 och satt även är efter föris. Men sedan Zoe kom har intresset för pottan svalnat. Inget konstigt med det, att få syskon innebär en stooor omställning.

Vi har frågat honom om han vill sitta på pottan, men om han inte vill vill han inte och vi tror inte på det här med att tjata, propsa och tvinga. Nu de senaste dagarna har han sagt till när han behövt bajsa, och jag har köpt kalsonger till honom. Dom har han varit sådär lagom förtjust i, så vi har skippat dom med. Tills i morse.

’Kissig blöja’ sa Harry när han skulle klä på sig till föris, tog av den och kastade den i blöjhinken. När jag gav honom en ny att sätta på sa han ’nej, inte blöjan, kalsonger!’ Ooookej, kalsonger it is!

Jag förklarade att han skulle säga till om han behövde kissa, att det blir blött i kalsonergna när man inte har blöja. 10 minuter senare sa han att det skulle komma kiss. Vi skyndade till pottan och mycket riktigt – det kom kiss! Om han var stolt? Japp! Och mamman om möjligt ännu stoltare :)

Han ville inte ha blöja på dig till föris heller, men jag tog med ett par extra shorts just in case :) Ska bli kul att höra hur det gått sedan. Min duktiga, stora kille :)Screen Shot 2014-06-16 at 09.22.48

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. JunosMorsa

  Härligt Harry! Här har vi också kommit till stadiet där J bara vill ha underbyxor när vi går till fsk, men däremot har inte ”släppa ut på toa”-grejen klickat. Hon har värsta kontrollen och det sker sällan olyckor, men det brukar sluta med att man får förhandla sig till att hon ska ha en blöja på sig efter ett x antal timmar utan kiss.. Känns inte bra för blåsan?.. Tänker att det borde falla på plats när som helst :)

 2. Jannice

  Jag har aldrig kört med någon stenhård potträning på mina tjejer utan dom har fått tagit det i sin egen takt och känt efter själva när dom är redo :)
  Heja Harry!! Spännande att höra hur det gått sedan!
  Kram

 3. Diana DeMarkey- LiveYourDreams!

  hi hi fina killen, klart man blir stoooolt. Jag vart galet löjligt stolt över min lilla panda som lyckades sätta sig på pottan och kissar för någon månad sedan. OCh mer stolt när hon faktiskt kunde sova UTAN blöja och inte kissa i sängen, hålla sig hela natten. Trodde då aldrig att man kunde bli stolt över sånt. haha. Vi började också med pottkalendern men efter att ha kissat i 2 veckor på pottan så svalnade intresset för kalendern. nu har vi den inte men hon är ju NÄSTAN blöjfri, hon sover utan, är alltid utan blöja MEN det enda som fattas är nr 2 i pottan, än så länge är hon lite skeptiskt till att sitta och göra nr 2, så hon säger till när hon ska bajsa och ber om blöja. Komiska barn kan vara ibland. Men men..

  Grattis till våra och oss, och lycka till

Comments are closed.