Smaljeanskampen – kost & träning

Jag har fått en del frågor hur jag kommer att träna och lägga upp kosten nu i och med smaljeanskampen. Jag vill understryka att jag absolut inte kommer att banta eftersom jag ammar, så alla ni med pekpinnar kan lugna ner er. Jag vet att det inte ens är 2 månader sedan jag födde barn, och att jag måste ge kroppen tid att självläka. Jag VET! Jag har gjort det en gång förut, remember? Men ni som tror att ni kan sitta i soffan, äta choklad varje dag och amma lite och huxflux få tillbaka den där kroppen ni hade innan plusset, tänk igen. Eller ja, det funkar säkert för vissa, men det är nog få förunnat. Och till er som är nöjda trots extra kilon – good for you – fortsätt sitt i soffan om ni trivs med det.

Kosten: Sunt förnuft! Jag byter ut pasta, ris och potatis mot mer grönsaker och fullkornsbulgur, mathavre och qinoua. Sedan skippar jag gräddiga rätter. Idag blev det fiberberikad havregrynsgröt med lättmjölk, kanel och äppelmos, ett ägg, ett glas apelsinjuice och kaffe till frukost. Till lunch 2 st proteinpannkakor med kokt skinka, en avokado och sallad (proppmätt) och till middag köttfärssås fast utan pasta, kör qiunoa istället.

Något mellanmål ska in också. typ keso eller frukt. Banan är bra som mellis, samt osaltade nötter! Och om sötsuget slår till (som det allt som oftast gär nu när jag ammar) så tar jag en frukt eller lite vaniljkvarg och frysta hallon istället för att moffa i mig en påse godis. Ja, ni hajar. Det behöver liksom inte vara svårare än så :)

Träning: Jag kommer att fortsätta med mina PW’s, mist 5 km 6 dagar i veckan. Sedan har vi skivstång, vikter och hantlar hemma så det blir rygg, biceps, triceps och axlar och även squats. Jag börjar idag med 50 st och sedan lägger jag på 2-5 st varje dag. Jag ska maila min barnmorska idag gällande efterkontrollen, och jag får OK av henne så kommer jag köra igång på gymmet. Det finns mammapass som fokuserar på att stabilisera den inre magmuskulaturen. Pass utan hopp ock så vidare. Vill även kar igång med intervaller eftersom jag ska springa Vår Ruset med Loppi den 26 maj… Men det tror jag man måst vänta med. Ska kolla det med min BM.

Har ni egna tips, snälla dela med er :) Puss och kör hårt!

20140324-133723.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Mina komigångknep:

    Varje gång jag ammar försöker jag komma ihåg o träna kniiiiip!
    Varje kväll kör jag 15-30 min bålstabilitet, mkt plankor! Stå 1 min, vila 30 sek och upprepa! Dessa två är absolut viktigast för att komma vidare i träningen!!!

    Jag har börjat styrketräna och fokuserar på att stärka kroppen inifrån och ut! Så småningom kommer jag utöka med intervaller på cykel o crosstrainer.
    Varje dag går jag fläskbrännapromenader!

    Det är min plan! Hejja oss!!!

  2. JunosMorsa

    Rekommenderar varmt appen Mammamage av Katarina Woxnerud. Just för att komma åt de där (faktist rätt krångliga) inre bukmusklerna som håller ihop midjan och stärker upp som en korsett. Man börjar väldigt basic och stegar sedan upp mha självtest tills man är redo för tyngre övningar. Har hjälpt mig galet mkt då jag fått en magmuskeldelning efter mina två täta graviditeter (och stå-rätt-ut-magar..) Tips! :)

  3. Malin - Tvillingmorsan

    Heja HEJA! Har köpt olgas bok jag ! Så bye choklad & semlor.. :(! Första gympasset imorgon heja mig, och ännu här önskar jag att jag bodde närmare dig så jag hade haft en promenad och träningsvän ;) hihi

  4. Lina Eckerström

    Olga Rönnbergs bok ”Träning för nyblivna mammor” rekommenderar jag verkligen! Du kan träna både hemma eller på gym. Superbra bok. Hon vet ju liksom vad hon snackar om

Comments are closed.