Danijela Pavlica

Kristi himmelsfärd på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Jag är så tacksam för alla era kommentarer ock blir verkligen så otroligt glad när jag ser hur mycket ni engagerar er.

Idag är det Kristi himmelsfärd ock vår fick sig dock en galen start. Jag vaknad inatt vid 4 tiden av en ledsen Vienna. När jag tog upp henne för att trösta så känner jag att hon är alldeles varm. Min första tanke var att hon var varm för att hon sovit med långärmad pyjamas och täcke och allt men jag kunde inte låta bli att gå upp och ta tempen på henne.

Och precis som magkänslan sa så hade hon feber. Tempen sa 39,5! Förstår ni min panik inombords? Hur som så snackade jag med dom på 1177 och dom frågade mig en massor med kontrollfrågor. Förutom febern så var hon liksom pigg och glad. Inga konstigheter liksom så jag började tvivla på tempen. Vi avvaktade ca 1h och testade igen. Då hade den sjunkit till 39,3. Och efter ytligare ca 30 min så var den nere på 38,1. Även om jag såg tydliga spår på att den sjönk så ville jag givetvis på svar varför hon fått feber så plötsligt när hon liksom inte är förkyld eller liknande. Så vi åkte in till Astrid Lindgrens barnsjukhus som ligger i Solna.

Väl på plats var vi dom enda där hehe så vi fick komma in väldigt fort och läkaren kom och kikade på Vienna. Pigg och glad tjej sa dom men självklart ska vi kika vad febern kommer från.

Efter en rad olika prover, väntetider och även röntgen så har vi äntligen kommit hem. Vi var på sjukhuset från ca 06.00-13.00 förstår ni hur sjukt det är? Om vi är slut nu, ojaa! Och jag som liksom skriv av mig om hur jag kände bara någon dag sen och berättade för er att jag var så trött. Nu är jag snarare helt slut istället.

Proverna tyder på urinvägsinfektion och vi har fått med oss lite antibiotika och har kontakt med sjukhuset om något mer skulle ske. Nu ligger hon och sover lite och det är precis vad jag också ska ta och göra! Ta igen all sömn. 🙂

Jag hade massor med roliga planer idag men ställer in allt helt enkelt och tar det istället lugnt. Hoppas ni har en underbar Kristi himmelsfärd.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. StrongMama

    Otroligt att du kan vara så vacker när du är så trött.
    Inte så kul med att lillan har UVI!! Hoppas det snabbt går över, klä henne varmt i framtiden, bebisar är mer ömtåliga än vi vuxna <3

    1. Johanna

      Hej!
      Uvi har inget ingenting med kläder att göra: många klär sina bebisar alldeles var varmt speciellt nu när det börjar bli sommar.

  2. Nina

    Urinvägsinfektion får man genom bakterier i urinröret inte genom att man ”bara har en body” på sig. Var bara ännu mer noggran när du torkar bort din dotters bajs, torka alltid uppifrån och rakt ner och byt alltid blöja snabbt vid bajs. Sen har vissa lättare att få urinvägsinfektion än andra, vilket också kan bero på vad man har för kissrutiner. Tex viktigt att alltid tömma blåsan helt när man kissar.

  3. F

    Hej dani,
    Det var någon som sa till mig att man kunde få uvi av att frysa. Jag såg på din insta att V bara hade en body på sig och kanske är det så att hon frös? Bebisar har ju svårare att hålla värmen än oss. Alltid långärmat och strumpor på skulle jag säga, även om du tycker att det är varmt så har bebisar det lättare att frysa. Bara en tanke. Kram

    1. Nina

      Sprid inte vidare sån idiotiskt ”kunskap” snälla!! Urinvägsinfektion får man genom bakterier i urinröret inte genom att man ”bara har en body” på sig. Var bara ännu mer noggran när du torkar bort din dotters bajs, torka alltid uppifrån och rakt ner och byt alltid blöja snabbt vid bajs. Sen har vissa lättare att få urinvägsinfektion än andra, vilket också kan bero på vad man har för kissrutiner. Tex viktigt att alltid tömma blåsan helt när man kissar.

    2. Lina Franzén

      Man får inte uvi av köld utan bakterier från tex tarmen kan ge uvi, dock så kan det bli uvi av köld och bakterier. Precis som en inte blir förkyld av köld men det kan vara bidragande faktor. Sen så är det så att bebisar kan inte reglera temp på samma sätt som oss och det gäller både värme och kyla. Tycker vi det är varmt så kan bebis också tycka det. Bästa tipset är att allt känna på kroppen, känns rygg eller bröstkorg varm så kan en ta av strumpor. Annars så ska de ha ungefär samma temp som oss på rygg och bröstkorg 🙂