Danijela Pavlica

Första dagen på inskolningen

Igår var Viennas första dag på inskolningen och både jag och Babak var närvarande. Hon var egentligen bara där 1h igår för att få träffa dom andra barnen och sina pedagoger.

Idag var den riktiga första dagen kan man väl säga. Även om det inte varit en heldag vilket jag inte tror att någon har i början. Vi kom vid 9.30 och Babak gick ganska så snabbt för han skulle iväg på ett möte. Jag var kvar till ca 10.30 sen fick jag lämna henne själv i 1h. Barnen äter nämligen vid 10.30 och jag vet inte om förskolan alltid har så vid inskolning eller om de e nu för att det är Corona. Men om jag förstod det rätt så har de lite med att göra att om föräldrarna följer med in när barnen ska äta så är de lätt hänt att man hjälper barnen med maten vilket man helst inte ska göra utan låta dom lära sig själva. Sen har de väl antagligen lite med Corona att göra också då man inte vill att föräldrar ska vara i närheten av barnens mat osv.

Men hur som så gick det strålande och när jag hämtade henne vid 11.30 det är alltså strax innan barnens vilostund, så sa pedagogerna att det hade gått jättebra och att jag redan imorgon kunde få lämna henne själv en halvdag dvs 9 på morgonen till ca 13.00 eller så. Och jag tänkte oj spännande men samtidigt läskigt och inte för Vienna då dvs utan för mig.

Många föräldrar tappar sig själva lite när barnen börjar på förskolan och jag börjar förstå lite varför. Man har liksom ägnat ett år av sitt liv åt en annan liten människa och allt man gjort har kretsat kring barnets behov och nu helt plötsligt så har jag mig själv att tänka på igen.

Är inte det minsta orolig över att jag inte kommer kunna fylla mina dagar hehe har som sagt ett jobb som behöver mig mer än någonsin. Men det är på något konstigt sätt än underlig känsla ändå.

Nu ligger Vienna och sover som sagt! Hon somnade i vagnen när jag hämtade henne och jag har passat på att jobba lite. Nu ska jag förbereda lite käk till middagen. Observera att klockan är 13.58 när jag skriver detta haha men känns skönt att ha lite förberett så man slipper stressa sen. Och med förbereda innebär att jag kanske ska handla de som behövs eller tina något om de är en kalvars osv ja men ni fattar hehe. Och sen ska Vienna få ta ett härligt bad när hon vaknat. De ska bli vår första rutin vi gör när hon kommer hem från föris och det är att bada. 🙂 hört att de ska vara bra ?

Ikväll när hon lagt sig ska jag passa på att markera alla hennes kläder till förskolan och lite så! Jag har beställt så himla gulliga namnlappar som jag tänkte dela med mig av.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (9)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Vilken konstig inskolning. Det måste vara en privat förskola.. har dom ingen tanke med inskolningen alls utan kör bara som dom vill? Det brukar annars följa en speciell mall med tidsschema under en viss period.

 2. T

  Oj vad olika det kan vara med inskolningen! I vår kommun (i Skåne) har vi 14 dagars inskolning och den första veckan lämnar man inte barnen ensamma utan det sker gradvis vecka 2.. Jag har iofs skolat in mina vid 2,5 resp 2 års ålder men det gäller lika för alla här.

  Men så länge ni och Vienna känner er trygga, det är ju det viktigaste 🙂

 3. Anna

  Åh så härligt att det gått bra första dagen!
  Min lilla ska börja i augusti. Har du förberett på något sätt innan? Typ lärt henne äta själv? Behövt ändra någon sovstund?
  Olivia är morgonpigg (läs vaknar 4.30☺️?) och sover därför runt 10 tiden och ca 1,5-2 timmar. Så det är omöjligt att få i henne lunch innan för hon är sååå trött då.
  Så lite orolig för hur det kommer gå..
  Tacksam för tips?!
  Kram

Se fler...