Danijela Pavlica – It's me Pavlica
dani

Danijela Pavlica

Annons

Kinesiska köns kalendern

Många av er har undrat vad det är för kalender vi använde oss av för att kolla könet på bebisen och det är alltså denna vi kollat på.

Vi berättar i senaste avsnittet i podden att vi båda testat den och att den stämde på oss båda. Vi berättar även att vi testar på vänner som redan fått barn och på folk som ska ha barn som tagit reda på könet och det har stämt på alla.

Vet inte hur träffsäker den är men tydligen så funkar det ju. 🙂

Man utgår alltså från månaden man blev gravid och åldern vid tillfället! Så om vi ska ta mig som ett exempel så är det då maj och ålder 27 så möts man med fingrarna i kalkylen så blir de alltså en flicka.

Hänger ni med? Och stämmer det på er?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (9)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Ska man räkna det året man fyller exempelvis 26 eller exakt den ålder man är vid befruktningen? Som jag är 25 nu men fyller 26 om 4 månader. Stor kram <3

  2. Monika

    Sjukt nog stämde det haha! Men det är mycket märkligt med tanke på att könet avgörs om sperman är en x- eller y-kromosom, om man hängt med på biologilektionerna i skolan 😀 tjejens ägg består bara av x-kromosomer (“tjej”-kromosom) o killens sperma kan vara x eller y. Om det blir en x-spermie + då tjejens x-ägg blir det en flicka (xx) om det blir en y-spermie så blir barnet xy, dvs pojke 🙂

Se fler...
Annons