Träning – Hälsa

LITE TRÄNING/ RÖRELSE ÄR BÄTTRE ÄN INGENTING!

Lite träning/rörelse är bättre än inget!

 

Dagligen ser jag många ”hälso- och fitnessproffs” på sociala medier som Instagram och Facebook som sätter onödiga hinder för att uppmuntra människor att träna eller röra på sig mer och jag undrar ofta varför…

 

Vi blir matad med tips  på att man MÅSTE göra x antal set/reps eller att man MÅSTE gå/springa x antal km för att det skulle vara fördelaktigt eller välgörande för kroppen eller våran hälsa. Vi skrämmer människor från att träna, motionera eller röra på sig med tips och förslag att den ena övningen eller rörelsen är farlig eller onödig för dig att träna på. Ofta helt i onödan.

 

Men här kommer en liten hemlighet….. ALL TRÄNING, MOTION OCH RÖRELSE ÄR BRA!!!!

 

50 steg är bättre än 0 steg!

 

5 armhävningar är bättre än 0 armhävningar!

 

2 benböj är bättre än 0 benböj!

 

200 meters promenad är bättre än 0 meter!

 

Någon träning > ingen träning

Lite träning gör gott för kropp och knopp!

 

Vi måste uppmuntra människor att faktiskt vilja röra på sig mer och vara försiktiga med vad vi säger som istället kan avskräcka människor från att faktiskt röra på sig… Lite träning är alltid bättre än ingen träning alls. Att till exempel kliva upp under reklampausen på tv och göra några benböj eller armhävningar har bara det visat sig ha stora hälsofördelar! Och det kostar inte ens en krona. Har du frågor kring träning?

Kenneth

ATHLETIC CARE

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.