Permanent hårborttagning – Annika Duckmark

Annika Duckmark

Permanent hårborttagning

Hej på er,

Hur har ni det….här är det lata semesterdagar och idag har vi inte gjort mycket nytta precis, ja så som det ska vara på semestern med andra ord 🙂 Ja har dock unnat mig 45 minuter helt för mig själv och faktiskt testat på permanent hårbottagning…..Att bara tänka tanken att aldrig behöva raka sig under varken armar eller bikinilinje framöver få mig att bli glad 🙂 Det är i och för sig inte gjort på en gång, man behöver några behandlingar efter som hårstråna växer i olika takt. Jag har blivit rekommenderad en salong här i Stockholm som heter Total Hälsa så där var jag hos Maria idag.

 

SAM_3662

SAM_3655

Permanent Hårborttagning

Hårstrået växer i olika växtfaser:
Anagen fas (aktiv växtfas). 15-20 % av hårstråna befinner sig i denna fas.

Katagen fas (övergångsfasen). Håret slutar att växa, hårsäcken blir inaktiv och börjar krympa. 3-4 % av håren befinner sig i denna fas. Varar 1-2 veckor.

Telogen fas (vilofas). Varar 5-6 veckor. I slutet av denna fas lossnar hårstråt och ett nytt börjar växa. Resterande hårstrån befinner sig i denna fas

Cellox ödelägger endast de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen (anagena). Vid ca 70º C  förstörs proteinet i dessa hårsäckar. Efter tre behandlingar har som regel 70 % av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar 90-95 %. Individuella variationer förekommer.

Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras p.g.a. hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om nya hårstrån.

SAM_3648

 

SAM_3658

 

Snygga glasögon är ett måste då det är starkt ljus. Gelé på och sedan är det dags…….det sticket och blir lite varmt men gör absolut inte ont. Går inte att jämföra med vaxning som jag själv tycker gör galet ont 🙂 men alla har vi olika smärttrösklar. Vilken sommar look eller hur…..

SAM_3642

 

Här är maskinen som gör själva jobbet……

 

SAM_3651

 

Vad händer med hårstråna efter behandling?
Ca tre veckor efter behandling börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av.

Om 8 v har jag bokat en ny tid för att göra ytterligare en behandling eftersom alla hårstrån inte befinner sig i samma växtfas. Därefter får jag se hur många ytterligare som behövs.

Trevliga Maria håller alltså till på Östermalm och här finns möjlighet till en massa olika behandlingar.

 

SAM_3654

Ja riktigt spännande och det som var såååå bra är att det absolut inte gör ont 🙂 Trevlig kväll på er 🙂

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.