Annika Duckmark

Har du en doftgarderob????

Hej finisar,

Som jag skrev i fredags så var jag då på ett härligt upplyftande möte. Nya kontakter I LOVE, människor som brinner för sitt yrke I LOVE och här fick jag träffa tre härliga kvinnor som gör just det. Sprudlande, glada, proffsiga och otroligt kompetenta :). Alf Sörensen känner ni kanske inte till men han var en riktig entreprenör och har sett till att många kända märken kommit till den Svenska marknaden.

1956 kom företagets grundare, norrmannen Alf Sörensen,  över ett hemligt recept på raklödder. I en källare på Kaptensgatan och med hjälp av en gammal tvättmaskin startade han sin verksamhet med att tillverka sitt egenhändiga raklödder- som han därefter sålde till NK och lokala parfymerier runt om i Stockholms innerstad. Raklöddret Quick Shave hade fötts.

Verksamheten växte och året därpå 1957 blev företaget ensam agent i Sverige för Nina Ricci som blev en stor succé. Under 70- och 80- talen fick Alf Sörensen AB agenturen för ett flertal andra parfymmärken såsom Paco Rabanne, Molyneux, Ombre Rose och Badedas. År 1982 lanserades Oscar de La Renta som blev en stor succé i Sverige och än idag är ett av de ledande varumärkena i parfym-världen.

SAM_7635

Det var så häftigt hur tjejerna bara genom att vi pratades vid och jag väldigt kortfattad beskrev vad jag gillar för typ av dofter plockade fram några dofter som var precis jag…..jag passade såklart på att lukta på massa olika dofter och ni vet hur det brukar kännas i näsa…..

SAM_7631

Då ska man lukta på kaffebönor för att neutralisera näsan, ja det visste ni säkert men jag har aldrig tänkt på det.

SAM_7630

Här är dofterna som tjejerna trodde skulle passa mig och det var så kul att höra deras beskrivningar på dofterna.

SAM_7659

Jimmy Choo Flasch

Hon gillar att leka med elden… Hon är en explosiv coctail av charm, djärvhet och humor.
En doft byggd på vita blommor.

Jimmy Choo Edt

Det som karaktäriserar Jimmy Choo kvinnan är att det är en urban och trendig kvinna med en stark personlighet. Doften är synonym med femininitet, lyx och stil. En doft som representerar den ultimata kvinnliga accessoaren.

SAM_7665

Burberry Body Tender.

Härlig fräschör av citron, engelsk ros och varm mysk.
En lätt och ledig doft för den trendiga Burberry tjejen.
Doften öppnar upp med frisk citron, krispigt grönt äpple och grön absinth.
Hjärtnoten består av: ljuva rosblad, vit jasmin och sandelträ.
I basnoten återfinner man cashmire, amber och musk.

Balmain Eau D´Ivoire

Det som karaktäriserar Jimmy Choo kvinnan är att det är en urban och trendig kvinna med en stark personlighet. Doften är synonym med femininitet, lyx och stil. En doft som representerar den ultimata kvinnliga accessoaren.

SAM_7672

Och nyheten Repetto med sin fantastiska förpackning och flaska. Lika stor fröjd för lukt och doftsinnet.

I över 65 år har Repetto hittat inspiration från dansens magiska värld.
Historien började 1947, då Rose Repetto hjälpte sin son, den välkände dansaren och koreografen Roland Petit att designa ett par ballerina skor.
Nu börjar ett nytt kapitel i Repettos historia då man för första gången lanserar en parfym.

Det ärofyllda uppdraget att skapa denna utsökta och romantiska doft föll på den kända näsan Olivier Polge, han har använt sig av exklusiva och äkta råvaror som bland annat ros vilken symboliserar kvintessensen av kvinnlighet

SAM_7673

Tjejerna återkom hela tiden till ordet doftgarderob och visst är det så att man ska bygga upp en sådan precis som man bygger upp sin klädgarderob. Man känner ju för olika typer av kläder varje dag, ena dagen romantiskt, nästa tuff och en annan business. Så varför ska man då inte ha lite olika dofter som passa ens humör även dom. Ja jag har i alla fall inte tänkt riktigt så innan men nu blev jag inspirerad till att bygga upp min egna doftgarderob.

Härligt spännande möte och framförallt väldigt lärorikt.
Håll utkik på bloggen, innan jul kommer jag lotta ut fina vinster från Alf Sörensen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ♥ Sojka ♥

  sv:Hej Annika!

  Tack för din kommentar! Det är alltid något speciellt när någon annan varit med om samma sak att förlora sin egen mamma. Man känner sig närmre dessa personer eller liksom att man förstår varandra. Det finns ju ingen som ens mamma. Jag själv var 25 år men jag hade ju syskon då på 8år och 16år. Ja den där saknaden försvinner nog aldrig. Jag känner som dig att jag önskar så också att min mamma fick träffa min familj. Kan du känna att hon liksom ser dig och din familj? Jag önskar jag kunde det men det gör jag inte tyvärr. Kanske hade det gjort det hela lättare.

  Tack!
  Kram Ann-Sofie! <3

 2. DeMarkey - LiveYourDreams!

  Åh jag älskar parfymer, vill ha massa massa fast det sägs att man helst ska ha några få för att bli som en slags signatur hos en.. sen är det enormt trist att min man inte har luktsinne längre (pga tidigare jobb) så att ha en ny parfym är ganska trist ibland när man vill lukta lite gott för honom… men men jag älskar ju att lukta gott själv så. =)

  Blir genast nyfiken på att lukta på dom fina flskorna