Villa Hagby-här bloggar jag om litet och stort

Hushållssysslor

Hej!

Hur brukar ni fördela hushållssysslorna hemma? Gör du allt eller delar ni lika?

Vi brukar för det mesta hjälpas åt men just nu är vi inne i en dålig anda och då blir det inte mycket samarbete på den fronten tyvärr.

Jag känner mig lite stressad över den biten just nu då jag är hemma föräldraledig och känner att jag kanske borde göra MER hemma men jag hinner inte/orkar inte. Så just nu känns det lite som att huset håller på att växa igen:( T. jobbar ju oregelbundna tider även fast det är dagtid, så han går ju upp i mina ögon mitt i natten och då är det ju inte så konstigt att han är trött när han kommer hem på kvällen och kanske inte prioriterar just städning. Vissa dagar är han ledig mitt i veckan och då vill han gärna göra (vilket jag har full förståelse för egentligen) sånt som han inte hinner med annars som nåt med bilen/motorcykeln eller bara ta det lugnt och då blir jag lite mer stressad över att jag behöver hjälp med saker och ting. Min att-göra-lista växer hela tiden och tänker att jag tar hjälp av T. när han har en stund över (och det är ju inte ofta).Därför blir städningen haltande vilket inte känns jätteok. Jag försöker sänka mina krav men det är supersvårt.

Sen blir det lätt stökigt med två barn som LEKER massor och inte tycker det är jätteroligt att städa. Just nu ser ju V. rum ut som ett bombnedslag för att jag har tömt hans garderob och ska byta plats på rummen på övervåningen och då leker han inne hos A. istället och försöker slippa undan att städa och då blir ju hennes rum som ett bombnedslag det med. Jag skulle behöva barnvakt några timmar så jag kan städa ordentligt och gärna med hjälp av T., då skulle det gå mycket fortare.

Tror jag sänker kraven massor nu och njuter av att vara med E. Det är ju superhärligt att ha henne i vårt liv och man vet ju aldrig om hon är ”den sista” och då gäller det ju verkligen att njuta av den här bebistiden fullt ut. Vad spelar det då för roll om huset är lite stökigt. Fast jag lider lite och är superrädd att nån ska komma och hälsa på för då får man ”bana väg” för att hitta någonstans att sitta.

Jag är ingen pedant och kommer aldrig att bli det heller, fast jag gillar när det är nystädat.

Ha en fortsatt bra kväll och städa inte ihjäl er. Själv bebisgosar jag!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.