Villa Hagby-här bloggar jag om litet och stort

Hästar, fika och häng

Hej!

A. har ett intresse för hästar som hon INTE delar med mig iaf. Jag kan ingenting om hästar. De bits fram, sparkar bak och är skumpiga på mitten. Jag har aldrig i mitt liv suttit på en häst och kommer nog aldrig att göra det heller. Men T. har ridit tidigare. Fast det är knappt han som fört över det intresset till A.

När vi är någonstans där de har ponnyridning står alltid A. först i kö att rida medan V. hellre springer och gömmer sig. Han gillar det inte.

När A. skulle ha kalas var det en flicka som inte kunde komma men hon undrade om A. ville komma dagen efter hem till henne och rida på hennes häst ”Dollar”. Och det ville ju A. väldigt gärna göra. Sagt och gjort, vi tog en familjeutflykt hem till S. där A. fick rida. V. hittade en lektraktor som han nöjde sig med.

Efter den gången har jag varit där en gång till med A. Hon pratar väldigt mycket om ”Dollar” och blev jätteglad över att få åka dit igen. Hon bad till och med mig att fråga om hon får rida ”själv” nästa gång utan att någon håller i. Ja jag får väl fråga L. om vad hon säger. Jag kan ju inte ens få hästen att stanna eller börja gå. Det får mamma L. ta ställning till om/när det blir fler gånger.

Det är ju perfekt att utnyttja sina kontakter när det gäller just ridning och hästar då det är en ganska dyr sport. Och det är ju perfekt att få åka till någon som kan det de håller på med. Det skulle bli djurplågeri om man satte in mig i ett stall och be mig ta hand om allt. Jag har verkligen ingen aning om någonting som har med hästar att göra. Vet inte vad allt heter. Men jag försöker lära mig när A. ändå är i stalllet.

 

IMG_4207[1]

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

    Perfekt att prova på hos sin kompis. Om hon skulle rida i knattegruppen (30min ca) på Järna Ridklubb så tar de 100kr per lektion. Tror att Melvins grupp (nybörjargrupp som var typ 50min eller om det var 1h) kostade 130-135kr per lektion. Inte billigt. Sen att fixa hästen själv… altlså jag fixade det men jäklar vad nervös man blev, vissa hästar (speciellt en) var fanimej elak… inte mycket mod i mig. Var ändå typ 25 år sen jag höll på med hästar.

    Även om det är trist att vi just nu inte har en aktivitet till Melvin så är det lite skönt att åka till stallet och fixa hästen *s*