Villa Hagby-här bloggar jag om litet och stort

Påsklov

Hej!

I år är första gången mina barn har ”riktiga” lov. Eftersom V. inte får gå på fritids nu när jag är föräldraledig är vi hemma när det är lov. Och då får självklart A. också vara hemma. Det är så himla mysigt att slippa stressa upp på morgonen och göra mysiga saker tillsammans.

Jag har ju alltid jobbat när det varit lov förutom någon dag hit eller dit. Och det här passar mig underbart. Nu är ju inte vi såna som reser iväg speciellt mycket, men att bara få vara tillsammans hela dagarna är jättemysigt.

Den här veckan hoppas jag på sol och gärna lite varmare än det har varit hittills. Skulle gärna vilja åka till Mulle Meck-parken i Solna, tror det skulle passa mina barn och jag gillar att göra sånt som är gratis.

Vi ska även fira min syster som fyller år i veckan. Det ska bli härligt att hänga lite med familjen.

Nån dag ska jag hinna  med och fixa påskpresenter till barnen. Jag älskar att kunna ge de paket även fast det inte är deras födelsedagar. Mina barn fyller ju år i november, december och januari så påsken är perfekt att ge de paket.

T. är även ledig 4 dagar (i rad dessutom). Det ska bli mysigt att vara tillsammans hela familjen.

Hur ska ni fira påsk??

Den frågan har jag själv inget svar på i dagsläget mer än med min fina familj. Vi brukar fira påsk med mina föräldrar men jag vet inte hur det blir i år. De har en båt som snart ska sjösättas, som ska rustas (likadant VARJE år vid den här tiden) OCH så håller de på att flyttpackar, för de ska flytta i början på Juni. Ja se hur det kan gå. Så jag vet inte riktigt om de har tid för oss. Jättekonstigt!!!

Vintern/tidig vår är den bästa tiden att tillbringa tid med mina föräldrar, då är de hemma och har egentligen hur mycket tid som helst för oss. Men på senvåren, sommaren och tidig höst ser man inte skymten av dom om man inte åker till nåt ställe där de är med båten. Jag ”bävar” varje år för den tiden för jag tycker det är lite sorgligt att de inte är hemma och kan komma och hälsa på oss under den här tiden. Och det verkar inte som man vänjer sig heller direkt.

Dessutom det här med flytten. Det har alltid varit min pappas högsta önskan att ha sjötomt med båten liggandes vid bryggan. Och nu har den drömmen slagit in. Tyvärr är det åt motsatt håll jag har flyttat. Jag känner mig uppryckt med rötterna och allt. En märklig känsla att känna såhär när man har bott hemifrån i typ 11 år och ”långt ifrån” dom i 6 år. Jag har inte vant mig vid tanken och det gör lite ont. Har alltid haft familjen samlad men nu är det bara syrran som kommer bo kvar. Vi har hamnat på olika ställen i ”samma” stad. Jag älskar att vara med familjen och det är alltid den som kommer först om det skulle vara nåt. Nu först min egna lilla familj med T. och barnen sen mamma och pappa och syrran och brorsan.

Usch vilket flummigt inlägg detta blev då jag har två grinollar på övervåningen som har smetat in golven med läppglans (vet ni hur kladdigt och flottigt det blir?) Och en liten tjej här nere som inte heller är nöjd med livet. Nu skulle jag vilja dra nåt gammalt över mig och slippa höra allt gnäll och tjat en stund.

Ha en bra söndag imorgon har vi glömt den här dagen:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.