Villa Hagby-här bloggar jag om litet och stort

Helg och städning

Hej!

Den här helgen har T. jobbat:(

Igår hade jag ont i kroppen och hade en känsla av att vara sjuk. Inget vidare och inte blir det bättre heller när T. jobbar och jag är själv med barnen. Men vi överlevde det. Igår var vi ute och inne lite om vartannat. Längtar massor efter värmen just nu så man inte vill nåt hellre än att vara just ute. Älskar när barnen är ute och leker.

Igår hade de en riktig lekdag. Oj vad de lekte och med varandra! De leker jättebra tillsammans och gör det ofta och länge. Nu är det mycket mamma-pappa-barn-lekar. Härligt!

Idag började jag med att slipa golvet i garderoben (som ska bli vår). Sen började jag måla. Efter en liten stund kom V. in och ville måla han med. Så jag letade reda på två penslar till så de fick hjälpa till. Jag vill gärna inte ha hjälp om det ska ”finmålas”, men nu gjorde det ingenting om det kom färg någon annanstans än på väggen. Och det gjorde det kan jag lova. De fick klä av sig alla kläderna utom kalsonger/trosor och det var tur kan jag säga. V. hade färg på rumpan och magen när han var klar och båda hade det under fötterna. Vi kom en bit iaf innan de tröttnade och E. klagade.

Farmor kom ner och provade en onepiece på E. som hon sytt. V. och A. har också fått nya. De växer så det knakar om det.

Nu leker V. och A. och bråkar/städar om vartannat på övervåningen, jag och E. huserar på nedervåningen. Jag har sagt att de inte får komma ner förrän det är ”städat”.

V. är superdålig på att städa och jag vet inte hur jag ska få honom att bli ”bra”eller iaf bättre. Har försökt muta med pengar men det går inte. Jag får bara till svar att han har tillräckligt med pengar så han behöver inte mera. Jag får dra in på lördagsgodis helt enkelt men det är inte superlätt då jag inte tror att han förstår sambandet med indraget godis och städning. Jag har även försökt sitta i hans rum och säga vad han ska plocka upp. Hjälpt honom har jag också gjort men då städar han långsamt så ”slipper” han ju ta i. A. är jätteduktig på att städa och har hjälpt honom flera flera gånger men då kommer han också på nåt system så att det i slutändan är A. som städar mest. Jag har försökt ta tid men det hjälper inte det heller.

Imorgon (måndag) tänkte jag införa något nytt i vår familj. ”Äggklocksmetoden”: städa som galningar sju minuter varje dag, och när klockan ringer FÅR man inte städa mer. Och det gäller hela familjen. Håller tummarna för att det är vår melodi. De dagar T. jobbar ”sent” får jag spara 7 minuter till honom:) Ingen ska få slippa undan här. Tror det kan bli bra.

Hur gör ni med städningen?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.