Villa Hagby-här bloggar jag om litet och stort

Systermys

Hej!

I tisdags kom min syster hit och hälsade på, på sin lediga dag. Jättehärligt! Vi började med en promenad. Vi gick ”min” långa runda på 7,75 km. Det går mycket lättare när man har sällskap.

När vi kom hem började det regna. Snacka om tajming. När klockan blev halv två åkte vi upp och hämtade V. och A. på förskolan/skolan. Jag hade inte sagt något om att S. skulle komma så det var en rejäl överraskning när hon följde med och hämtade.

På kvällen hade A. gympa, så farmor kom ner och följde med henne på den. Jag frågade A. om det hade gått bra med farmor. A: ”Ja, hon skötte sig!”

Vilken tur, då kanske farmor får följa med igen.

Igår var vi på utvecklingssamtal med V. Det var ett trevligt samtal. Skönt att veta att vi och skolan säger samma saker och jobbar mot samma mål. Jag tror att V. var nöjd efteråt även fast koncentrationen började tryta i slutet och han blev lite larvig. Eftersom samtalet var efter skoltid fick A. vara kvar på förskolan lite längre än vanligt.

Vi har rätt att ha A. på förskolan 24 timmar i veckan. Alltså måndag till torsdag 8-14 eller 9-15. Vi har valt att ha A. på förskolan mellan 8-14, för det är samma tider som V. har i skolan. Sen är A. ledig varje fredag. Nu hade jag henne kvar en timme extra igår pga V. samtal och då måste jag dra av den timmen någon annan dag. Jag förstår det beslutet MEN jag kan samtidigt bli lite irriterad över det då jag hämtar A. HALV två VARJE dag för att hinna hämta V. till kl. 14. Så jag utnyttjar inte hennes plats fullt ut om man ska vara noga. Plus att hon är ledig varje lov skolan har för att jag tycker det är mysigt att ha de hemma tillsammans. Inte för att hon behöver vara ledig (för förskolan sett) Därför tycker jag att det är lite ”snålt” att jag måste ”betala tillbaka” tiden. Det är väl för att jag inte ska sätta detta i system. Men men. Jag älskar att vara med mina barn och tycker det är jättemysigt att ha dom hemma. Så idag ska jag hämta A. direkt efter lunch och hon har såklart valt att vi ska baka när vi kommer hem.  Imorgon är hon ledig för det är fredag och sen har hon påsklov. Det ska bli riktigt skönt att slippa stressa iväg på morgonen i en vecka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.