Villa Hagby-här bloggar jag om litet och stort

Rokad…

Hej!

Härligt med söndag. Och speciellt när hela familjen är lediga. Vi tog en välbehövlig sovmorgon. När A. vaknade såg det ut som hon var tillbaka på ruta 1, så fram med hink ifall att. Men vi lyckades vända det genom att ge henne vätskeersättning.

Barnen har varit ute och lekt, T. har fått igång motorcykeln. Jag började rensa i V. garderob.

Det är så att vi ska göra en rokad på övervåningen då ALLT ska byta plats. Ett jättejobb ja men jag tror att det kan bli bra i slutändan. Idag har vi tre sovrum och fyra kattvindar på övervåningen. Tanken är att A. ska få vår garderob/kattvind som sovdel och V. ska få mitt pysselrum/kattvind som sin sovdel och så ska vårt sovrum bli deras gemensamma lekrum. E. ska få A. rum och vi tar V. rum som sovrum/kontor med hans kattvind som vår garderob. Jag har en bild i huvudet och det brukar bli bra. T. är med på samma linje så det ska nog gå vägen. Det är bara det att man vill börja i alla ändar samtidigt för att få ihop det och det är det som är det krångliga.

Idag har jag rensat ut V. garderob helt och hållet. Där inne tänkte jag ställa en av våra byråer, men hade ett litet problem och det var att golvet var så ojämnt att det inte skulle fungera. Så jag såg framför mig hur vi skulle få regla upp golvet och lägga på nytt golv. Men när jag lyfte på den gamla plastmattan som redan var trasig såg jag att det var gammalt fogskum som ”runnit” ut och gjort det ojämnt på vissa ställen. Mattan gick sönder bara man tog i den så den drog vi ut helt och hållet och skummet gick att skära bort. Fram kom gamla tidningar från maj 1938, och ett jättefint trägolv. Perfekt! Tidningarna tänkte jag göra tavlor av. En häftig detalj. Jag älskar det här huset. Det är som en gammal skattgömma:)

 

IMG_4593[1]

 

Imorgon ska jag tömma byrån som jag har i mitt pysselrum för den ska få ett nytt användningsområde som klädbyrå (igen).

I barnens ”lekrum” tänker jag mig ett skrivbord från vägg till vägg med hyllor över för pysselmaterial och en liten scen där de kan uppträda. Sen ska jag även ha nån slags förvaring över typ hela väggen för leksaker som bilar, lego, dockor, spel, mm. Jag skulle behöva ett större rum för allt jag vill ska få plats. Kattvindarna som ska bli barnens sovrum ska tilläggsisoleras för att de inte ska frysa ihjäl på vintern. Sen ska de få välja lite själva hur de vill ha det. A. har ”paxat” en byrå som jag ska pimpa lite, och så önskar hon en rosa vägg igen då jag målat över hennes som hon hade i sitt nuvarande rum. Jag vet att V. önskar sig ett stort ssk-märke någonstans i sitt rum eftersom det var tanken att jag skulle måla ett emblem på hans nuvarande garderobsdörr. Så det ska bli jätteroligt att göra det här projektet som det ändå är. Tankarna snurrar galet mycket just nu.

Ha en fortsatt bra söndagskväll. Straxt lockar kudden.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.