Villa Hagby-här bloggar jag om litet och stort

Söndagsfika

Hej!

Vilken härlig dag det här har varit. T. har jobbat hela helgen så jag hade inte så jättehöga förväntningar på den här dagen. Men den började med att mina små älsklingar var ute och hoppade på vår studsmatta när en granne kom upp med sitt barnbarn (som är jämngammal med V.) som var och hälsade på. Det är trevligt med nya bekantskaper såhär i grannskapet. Han vart dock lite blyg så de var inte kvar så länge. Men hoppas han kommer flera gånger. Sen kom en grannpojke (som är lite äldre än V.) förbi och hoppade. De lekte sen lite här och lite där, ja typ överallt. Jag insåg att jag har blivit en hönsmamma (en sådan mamma jag inte ville bli) för jag blev nojjig när jag inte visste var de var. Och helt plötsligt hade A. försvunnit också ur min synvinkel men hon hade ju såklart följt efter grabbarna.

En stund senare kom även V. bästa kompis från förskolan med sin mamma och hälsade på. Ungarna hoppade och vi snackade. Jag hade bakat sockerkaka dagen till ära. Så när det var dags för fika bjöd vi in grannpojkens föräldrar också. Så vi var ett gäng som fikade. Jättetrevligt! Sen kom även M. pappa och fikade innan de gick hem. Hur trevligt som helst och jag bara älskar såna här spontana dagar.

När klockan var straxt efter fyra och ”alla” hade gått hem (inte V. och grannpojken som lekte hur mycket som helst) var jag helt slut.

När T. kom hem från jobbet grillade vi, sen duschade vi barnen och nu håller de på nattas av min underbara T.

Igår var jag med V. på kalas hos fina O. Det var jättetrevligt och någon enstaka som vi kände igen från förra förskolan.  Synd bara på vädret för de hade ju tänkt ha kalaset ute. Men men vi var ínne och det var lika trevligt det.

V. prickar finns kvar. Det känns hopplöst och igår när jag hämtade honom hos farfar så hade hans vänstra öga svullnat. Det hade tydligen varit ännu värre på morgonen men lagt sig lite. Jag tyckte dock att det fortfarande var jättesvullet när jag kom. Får ringa till vårdcentralen på måndag. Det känns inge vidare när man inte vet vad det kan vara för något han har drabbats av. Men han verkar inte lida jättemycket mer än att det kliar, och han är täppt i näsan.

Skönt att det bara är tre dagar den här veckan. Men de dagarna känns visserligen som de längsta då jag måste börja två timmar tidigare imorrn för jag ska på ett möte och på tisdag har vi personalmöte på kvällen. Sen ska jag vara hemma och njuta hela helgen.

Den här veckan ska V. ställa ut med sin förskola på Scania. De har ett projektarbete tillsammans så nu ska det visas upp som de jobbat med under terminen. Ska bli jättespännande att se. Vi ska dit på fredag och titta.

Nu ska jag kolla vidare lite på nätet innan jag går och lägger mig. Ha en trevlig kväll.

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.