Annawii

A DELICIOUS STARTER/SIDE DISH – SALMON CEVICHE

Förra tisdagen testade jag att göra Ceviche för första gången och eftersom det blev så pass bra tänkte jag dela receptet med er. Mitt recept räcker till 4 förrätter eller till två mellanrätter (t.ex. topping på en sallad eller på ett rågbröd) och är väldigt enkelt att göra. Det ni behöver är 200 gram färsk lax (köp gärna över disk) som ni fryst och tinat upp, 1½ mogen avocado, ½ rödlök, ½ röd chili, 1 kruka koriander, 1 mogen mango, 1 lime, 1 citron plus salt och peppar. Börja med att tärna laxen och ”marinera” den med saften från limen och citronen i ca: 2 timmar i kylskåpet. När den marinerats tärnar ni avocadon och mangon i lika stora bitar som laxen, finhackar chilin samt rödlöken och grovhakar en kruka koriander (spara ett par blad till garnering). Blanda sedan alla ingredienser i en skål och salta/peppra efter egen smak. Låt sedan blandningen stå i kylen i ca: 1 timme innan ni serverar den i ett fint cocktailglas, burk eller varför inte på toppen av en fräsch grönsallad? Det är verkligen en superfräsch sommarrätt som passar de flesta smaker!
Bon appétit sötnosar!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.