Annawii

GLUTEN-FREE PEANUT BUTTER & CAROB CUPCAKES

Förra veckan testade jag att baka dessa glutenfria carobmuffins med jordnötssmörfrosting och de blev så smarriga att jag vill dela receptet med er! Det var första gången jag bakade med carobpulvret jag fick i min senaste ”The healthy box” men absolut inte den sista då det blev mins tlika gott som med kakao. Härligt! För att göra 5 stora eller 10 små muffins behöver ni  50 g smör, 1 ägg, 1 dl socker, 1,5 dl mandelmjöl, 2 msk carobpulver, 3 msk ekologiskt jordnötssmör, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljpulver samt 1 krm salt. Blanda sedan ihop ingredienserna som vanligt (torra i en, blöta i en och rör sedan ihop) och grädda muffinsen i mitten av ugnen på 200 grader i ca: 8-15 minuter. Medan de gräddas kan ni göra frostingen och jag gjorde min enligt detta recept som inte är lika sött som många andra frostings och även otroligt lättarbetad. När muffinsen svalnat spritsar ni sedan på frostingen och sedan är de redo att ätas. Mums fillibaba!
Bon appétit!
/Last week I baked these gluten-free carob cupcakes with peanut butter frosting and since they were so delicious I want to share the recipe with you! It was the first time I baked with the carob powder I got in my ”The healthy box”, but not the last time since it was so yummy. Lovely! To make 5 big cupcakes or 10 small cupcakes, you need 50 g butter, 1 egg, 1 dl sugar, 1,5 dl almond flour, 2 tbsp carob powder, 3 tbsp organic peanut butter, 1 tsp baking powder, 1 tsp vanilla powder plus a hint of salt. Mix the ingredients as you always do and bake the cupcakes in the oven on 200 degrees for 8-15 minutes. While the cupcakes are in the oven you can make the frosting and I used this recipe (it is so delicious). When the cupcakes has cooled down, add the frosting and then they’re ready to eat! Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.