Annawii

GINGERBREAD CAKE POPS

Jag fortsätter att utmana mig själv i Kelloggs Special K:s utmaning ”Make a change” och i förra veckan gjorde jag dessa cake pops med smak av pepparkaka och vit choklad. De blev fantastiskt smarriga och passar perfekt inför jul så därför vill jag dela receptet med er! Jag började med att smula ner en mjuk pepparkaka (jag använde köpt men ni kan även använda hembakt) i en skål och blandade smulorna med drygt 100 gram Philadelphiaost. När det blivit en smet rullade jag små bollar av den som jag satte på pinnar och därefter frös jag in dem medan jag smälte 150 gram vit choklad i ett vattenbad. När chokladen var smält tog jag sedan fram cake pops:en i omgångar och doppade dem i choklad, strödde sedan en blandning av kokos och strödssel över dem och lät dem stelna stående. Detta var de lättaste cake popsen jag gjort hittills och de smakar underbart så det är ett hett tips till julfikat eller varför inte som en fin ”gå bort”-present?!
Bon appétit!
/I continue my ”Make a change” challenge and last week I made these cake pops with taste of gingerbread and white chocolate. They taste delicious and fits perfect for christmas so I want to share my recipe with you! You started with crumbling one soft gingerbread cake in a bowl and then add 100 g of cream cheese. Make it to a batter and then you make small balls which you put on sticks and put them in the freezer while you melt 150 g of white chocolate. When the chocolate has melt, dip the cake pops in it, sprinkle them with coconut flakes and let them solidify standing. These are definitely the easiest cake pops I’ve ever done and they taste delicious so it is a perfect treat for christmas and a great gift to friends and family! Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.