Annawii

MAKE A CHANGE – VEGGIE THAI WOK

thai dinner
thai wok
thai wok 2
Som ni säkert vet försöker jag få ordning på min kost genom att laga bra mat från grunden och ett middagstips som jag vill dela med mig av är denna vegetariska thaiwok som är supergod och enkel att göra! Allt man behöver är ett gäng färska grönsaker eller färsk grönsakswok, 2 quornfiléer (använd tofu om du är vegan), 1 ägg (använd kokosmjölk om du är vegan), färsk ingefära, kryddor samt sweetchili-sås. Börja med att strimla alla grönsaker plus quornfiléerna och finhacka eller riv ingefäran medan wokpannan blir riktigt het. Stek sedan quornen så att den får lite färg och släng i grönsakerna tillsammans med ingefäran och krydda efter egen smak. Därefter knäcker man ner ett ägg som rörs ihop med woken och när det blivit fast häller man på lite sweetchili-sås och vips så är woken redo att serveras med nudlar, ris eller en bit bröd vid sidan av. Supergott, nyttigt och väldigt enkelt!
Bon appétit!
/As you already know, I’m trying to change my eating habits by cooking food from scratch and I would really like to share the recipe of this vegetarian thai wok with you because it is delicious and super easy to make! All you need is a bunch of fresh vegetables or a fresh wok mix, 2 quorn filets (use tofu if you are a vegan), 1 egg (use coconut milk if you are a vegan), fresh ginger, salt and chili powder plus sweet chili sauce. Start with shredding the vegetables and  the ginger while the wok pan gets hot. Fry the quorn so it a little color and put in the vegetables with the ginger and season after your own taste. When it has gotten some color you can add the egg and stir it around so it mixes with the wok before you add the sweet chili sauce. Now the wok is ready and you can serve it with rice, noodles or a bit of bread on the side. Bon appétit!

Read more about my change and challenge yourself at Special K

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.