Anitha Schulman

Panta burkar

Kunde inte sova i natt. Jobbar eftermiddag istället på grund av det.

Kom att tänka på en sak. Insåg härom dagen att det är ju en hel krona burken i pant nu för tiden. När man var liten kunde man ju leta burkar i evigheter för att få ihop till 20 st Tioöres i blandade kulörer, ett Bugg och en Banana Skids. Nu skulle man ju få ihop samma summa på tre burkar/pet. Halva jobbet!

Men man ser ju aldrig några kids som letar burkar längre. Bara alkisar och en och annan pensionär. Har barnen det för bra? Vad är en normal veckopeng för en tioåring idag?

Jag har för mig att jag hade ca 25 kr. Vilket var normalt då tror jag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. elin

    när jag var liten hade jag 20 kr i veckan vilket nästan aldrig hände att man fick. bara om man bad om det vad jag minns. det är alltså för ca tio år sen, inte så länge sen.

  2. Jossan

    Mina kids har en tia i veckan, per år de är. Sexåringen har alltså 60 spänn i veckan, och åttaåringen har åttio. Deras vänner har max en tjuga, om de har utfört vissa hushållssysslor alternativt städat sitt rum på utlovad dag, annars blir det minus. Jag förstår inte riktigt meningen med att ha veckopeng alls då, då har de aldrig någon chans att spara ihop till någon roligt.

    Tror att vårt system fungerar i många år framåt, tills de får hela barnbidraget/studiebidraget.

    Nu köper inte mina ungar sitt eget godis, utan deras veckopeng handlar mest om att kunna köpa sig leksakerna de trånar efter. Vi skulle mest troligt köpa dem ändå, men nu får träna på att hålla koll på pengarna, och framförallt så får de en uppfattning om hur mycket pengar det handlar om.

  3. My

    Haha, det var en kul tanke. Jag minns att jag fick 20 kronor i veckopeng som liten och det räckte både till en Bamse tidning och lite godis. Nu kostar väl bara själva tidningen i sig 27 kronor? Och med godis till blir det väl i alla fall 35-40 kr. Så veckopengen kanske är 40 kr nu?

Comments are closed.