Anitha Schulman

Varför jag gör det här

Det har varit jul i en månads tid har jag ätit godis och bullar. Det har gett mig en viktuppgång på tre kg. Efter julhelgen är det väl inte speciellt konstigt att man vill komma i form? Om två veckor ska jag gå i bikini i Kenya. Då vill jag känna mig fin och inte bada i vassen.

För mig har Fastans primära syfte varit en detox från kolhydrater och socker vilket är mina stora svagheter i livet. Toppen är det jag har inget sockersug. Alls. Så del ett av uppdraget är löst. Att jag dränerar kroppen har med att jag vill ”byta celler” bra för hud och hår. Sen att jag går ner i vikt är en tjuvstart tills jag börjar springträna. Då kommer jag äta betydligt mer men efter brända kalorier landa på ca 700 st per dag fram tills februari, jag är (153 cm lång).

Därefter går jag upp på 1000-1100 kcal (normalintag) per dag. Då har förmodligen min celler anpassat sig tills min nya vikt och jag kan träna och bibehålla min viktnedgång utan att gå ner mer.
Det var inte meningen att kränka någon anorektiker. Men en del av sjukdom handlar ju om fixering av mat och jag förstod för ett ögonblick hur det kändes att alltid tänka på mat ur olika perspektiv.

Om man kan peppa varandra efter en svullperiod att gå ner några kilo är väl inte det hela världen. Vi pratar en månad inte år. Att jag lägger upp det här på bloggen avkräver ju mig att inte fuska. Jag måste ju helt enkelt ”leverera” för mig själv.

Här kan ni läsa om mina skönhetstips gällande smink. Ifall ni inte vill gå ner i vikt utan är nöjda precis som ni är. Puss

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Chanelle

    U go girl! Du fixar detta! 😀
    Jag försöker själv dra in på intaget. Jag äter mer soppor med massa chili och vitlök i.. men sen även på morgonen så tar jag en… sjukt äckligt, men en matsked äppelcidervinäger. Jag har ett glad mjölk redo vid sidan av för att döda den äckliga smaken haha. Men du bör verkligen testa det! Bra på sjukt många sätt! Sätter igång matsmältningen och minskar hungern samtidigt. Värt ett försök i din sits kanske? 🙂 Sen är det aldrig fel att ha med det i sin kost över huvud taget, eftersom din matsmältningen ökar kraftigt! Puss!

  2. K

    ”Här kan ni läsa om mina skönhetstips gällande smink. Ifall ni inte vill gå ner i vikt utan är nöjda precis som ni är. Puss”

    Haha, så jävla störd och motsägelsefull mening. Får verkligen inte ihop det.

    1. Tove

      Vad elakt du och många skriver här. Jag förstår verkligen inte varför man går in på bloggar man inte gillar och anonymt kommenterar elakt. Kan bara tänka mig att man är avundsjuk och besviken över sitt eget liv. Annars har man nog inte det behovet. Tror jag. Kram

  3. Lotta

    Hej!

    Jag är så imponerad över dig och alla andra som klarar av att fasta. Själv går jag runt med mina extra kilon och är lite smått missnöjd med vikten 😉

    Tycker vi tjejer ska sluta dömma varandra så hårt… alla gör vi så gott vi kan. Kvinnans värsta fiende är numera kvinnan… ni kvinnor som dömmer så hårt är ni lika kritiska mot er själva?

  4. Hella

    Tragiskt att någon rekommenderar dig att äta så lite, räkna kalorier zzzzZZ… Ät dig mätt kvinna +träna på det så blir du fit for fight inför beachen. Utan att behöva svälta på kuppen.

  5. Lisa

    Vore det inte bättre att försöka bli sund och ha en sund, balanserad inställning till mat och träning istället för att svälta sig?

  6. hanna

    Anitha, du är så ute och cyklar så man knappt orkar kommentera. Du har noll sjukdomsinsikt. Du trampar inte anorektiker på tårna – du är anorektiker. Det är det du inte fattar. Om du tycker att det är normalt och vettigt att löpträna och leva på 700 kal per dag..ja då har du faktiskt inte normala referensramar.
    Och du kommer ju inte ha platt mage mer än en dag där i Kenya när du börjar käka normalt och systemet fylls på igen.
    En kompis till mig som var anorektiker pratade ofta om att hon drömde om att få en magbakterie/magsjuka eller t o m mask i magen för att bli smal. Det är såna uttalenden som visar att man inte är frisk. ”En bättre magsjuka”. Jo, det som händer då är ju just det att man förlorar vätska och tarminnehåll. Man går inte ner i fettvikt. Plus – vad har cellförnyelsen med fasta att göra. Du får på intet sätt ökad cellförnyelse på hud och hår av fasta. Eh???

  7. emelie

    jag undrar vem den där mia är – verkar ju helt pantad. ”hon svimmade ju inte ens”, come on? haha!

    jag håller dock med övriga talare om kaloriintaget. runt 1000 kcal (o betydligt mer om man tränar) är vad kroppen bränner av sig själv per dag bara genom att finnas till, att organen ska fungera osv. lägg på träning på detta, t.ex löpning som är mest effektivt och du kan lätt bränna minst 2000 kcal per dag. om du bränner 2000 kcal per dag o tänker äta 1000 per dag har du ett underskott på 1000 per dag, vilket är för mycket. man brukar rekommendera ett underskott på 500 kcal om man vill gå ner ett halvt kg i veckan, vilket också rekommenderas för viktnedgång i ett okej tempo. för snabb viktnedgång kommer bara leda till slapp hud som inte hänger med och störd ämnesomsättning.

  8. Emma

    Hej!
    Har du testat högintensiv träning i stället för att springa? Fungerade som en dröm för mig. Har alltid ”sprungit” men låg och harvade i ett bekvämt tempo och fick just inga resultat. (Målet var att gå ned i vikt) Provade att lägga om träningen och byta en del distanspass mot intervaller tog även bort en hel del kolhydrater och ökade proteinintaget. Resultatet kom direkt! Nu hade jag i och för sig lite mer att ta av än vad du har;) Passar även på att instämma i tidigare kommentarer om rumpan, det finns inga övningar du kan rekommendera för att ”lyfta upp” den?
    Ha en bra dag och lycka till med fastan!

  9. Anna Nyberg

    Hej Anitha!
    Jag kommenterar väldigt sällan bloggar, men läser mycket. Jag har inga som helst synpunkter att du fastar, bantar eller vad du nu än väljer att utsätta din kropp för. Den är ditt tempel=) Men när du skriver att 1000 kalorier per dag är normalintag måste jag reagera, för det där kan få farliga konsekvenser för den okunnige… 1000 kalorier per dag är ungefär HÄLFTEN av vad en normalaktiv kvinna behöver per dag! 1000 kalorier är ungefär vad den basala metabolismen omsätter per dygn, alltså det som organen behöver för att fungera. Kan inte låta bli att undra var du fått den uppgiften ifrån? Att äta så lite ÄR farligt i längden Anitha, och det är därför inte så särskilt bra att, en vacker kvinna som många ser upp till, rekommenderar den kalorimängden som ett normalt dagsintag. Det kan bli väldigt fel… Tack för ordet! /Anna

  10. Helene

    Nej fasta är inte farligt men det gör man inte så länge som flera månader (du skriver februari) utan max 10-12 dagar. Det är skillnad och då dricker man bara juicer och man tränar inte. Problemet är att du sätter kroppen på svällt. Den släpper inte ifrån sig av rädslan att aldrig mer få näring och när du börjar äta igen så släpper den inte då heller (bäst att hålla i det man får). Det är kroppens naturliga försvar. Och 1100 kcal/dag är inte normalläget. Har du räknat ut det med hjälp av dietist? skulle tro att ditt normalläge ligger på 1700-1900 kcal/dag. Och ska du träna ska du äta mer annars kommer inte träningen att hjälpa dig. Finns ingen bensin i bilen kör man ingenstans med den……..och ja jag jobbar med detta och är inte okunnig som någon skrev. Googla och se att det stämmer men läs bara det som kostutbildade har skrivit. Finns många därute som tror de vet allt om kroppen……

  11. MIA

    Nar man laser kommentarerna sa forstar man att de som skriver ar nagot outbildade nar det galler fasta. Det ar inte extremt eller sjukligt. Tvartom, i flera tusen ar har manniskor anvant fasta for att rensa sin kropp. Den botar sjukdomar, later tarmen och hela matsmaltningssystemet vila, foryngrar celler, rensar ur gifter och gor sa att kroppen kan ”ata upp sitt eget fett”. Varfor inte ta reda pa lite om fasta innan man vraker ur sig en massa korkade saker?
    Hon svimmade inte ens, utan at lite t.o.m lite kyckling, plus att det ar ju ingen anorektiker vi ser pa bilderna. ALLA borde fasta efter jul i en vecka – sedan en dag i veckan. Folkhalsan skulle bli mycket battre, garanterat 100%

    1. lisen

      Det var inte fastan de flesta reagerade på det var väl ändå antalet kalorier hon tror är normalläge vi reagerat på.

Comments are closed.