Anitha Schulman

Status dag 5:6 fasta

Igår släppte de här desperata hungerkänslorna för första gången. Skönt!

Skulle ut och powerwalka på kvällen så jag åt två små kycklingklubbor stekta i olivolja och grillad i ugn med vitlök, citron och timjan till middag. Det var kanske livs bästa mål. 89 kcal senare. Det behövde jag för att klara rundan. Men mat är ingen issue längre. Magsäcken har dragit ihop sig och blir nöjd på mindre. Jag är inte heller yr och konstig. Nu känns resten av tiden lätt som en plätt. Nu när vansinnet har gått ur kroppen. Efter att ha provat på livet som anorektiker ett par dagar förstår man denna enorma fixering runt mat bättre.

Så ni som funderar på att fasta. De tre första dagarna är helvetiska så lägg det över en helg eller liknande om ni får feeling, för det går definitivt inte att jobba för man blir verkligen deprimerad.

Jag har två hela dagar kvar på hardcore fastan sen börjar jag trappa upp försiktigt i två dagar. Sen kommer jag ligga på 700 kacl fram tills vi åker (ca 2 veckor) och träna löpträning så ofta jag hinner. Nu har jag gått ner 2 kg. Det är som en ”bättre” magsjuka. Målet var tre men jag känner att jag kanske klarar fyra. Sen är ju målsättning att bibehålla.
Tycker redan att jag ser resultat.

20130107-090519.jpg

20130107-090527.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Shit vad deppigt, stackars dig Anitha som känner att du måste hålla på såhär. Tycker också synd om Penny som kommer att snappa upp din utseende- och viktfixering och få ett helvete själv. Enligt min mening behöver du inte fokusera på att ändra din kropp, utan på dina tankar och känslor inför densamma. Finns hjälp att få till exempel inom KBT.

  2. Marie

    Hej Anitha!
    Fasen vad synd att du är så viktfixerad. Utöver det så tycker jag att du verkar vara en grym tjej med många kvaliteter. Det verkar som om detta med att vara smal är något som upptar väldigt mycket av din tid, tid man skulle kunna lagt på något härligare än att räkna, svälta och hungra. Jag utvecklade anorexi när jag var 14 år, vägde 45 kilo och levde på svältdieter vilket gjorde att jag tappade mensen och mitt hår på huvudet medan kroppsbehåringen ökade. Detta har lett till att jag nu i vuxen ålder har förstört min ä,mnesomsättning (tagit många prover), haft svårare att få barn och att man livet ut får kämpa för att inte bli självhatisk efter att ätit något ”extra”. Jag levde på ca. 700 kcal per dag vilket gör mig ytterst skeptisk till att du förespråkar detta i ett öppet media. Din PT tänker viktbortfalloch resultat, en läkare tänker hälsa. Fråga en läkare om vad den anser om 700 kcal så kanske du kommer närmre sanningen. Jag skulle önska att du inte bidrog så mycket till en viktfixerat samhälle och ett orimligt kvinnoideal som inte är sunt. jag önskar inte någon människa ett anorektiskt liv, det är ett liv i bojor.

  3. Helene

    Du har tappat några kg vätska som du behöver i din kropp, ersätter du den? för tyvärr fettprocent behöver du -7000 kcal för att tappa 1 kg så nej ännu har du inte tappat fett. Vågen skiljer inte på vatten, fett eller tarminnehåll………kissar man en gång ordentligt på morgonen väger man 0,5 kg mindre tills man tar ett glas vatten…….

  4. Bakpappa

    Hej,

    Om du går ner 2 kg på 4 dagar så är det väl närmast tarminnehållet som kommit ut? Klart även det syns.

    Och om du skall gå ner 4 kg på två veckor. Det är 8 kg/månad eller 96 kg/år. Skulle det inte vara klokt ta det lite lugnt och hitta den gyllene medelvägen? Varför just gå ner det på två veckor?

    Hur mycket (kcal/dag) tänker du äta om två veckor?

    Och snälla, det finns inga ”bättre” magsjukor.

  5. A

    Hej Anitha.
    Jag tycker jättemycket om att följa din blogg och din spännande vardag. Extra kul nu eftersom jag och min kille ska få barn om 2 månader.

    Jag arbetar med unga tjejer och möter så många tonåringar med ätstörningsproblem och förakt inför sin egen kropp. Känner även ibland själv igen mig i deras hårda, självkritiska kroppstankar.

    Du skriver mycket i din blogg om din kost och träning. Jag tycker det är bra att ha en sund livsstil där både motion och relativ hälsosam mat ingår.

    Det jag kan reagera lite på i din blogg är att du ibland kör så strikta dieter och jag tänker på hur denna information påverkar tjejer och kvinnor som läser din blogg.

    Jag menar du är en smart, cool och vacker ung kvinna som verkar leva ett härligt liv som mamma, hustru, karriärkvinna och kul vän. Hur kommer det sig att du kör så hårda dieter emellanåt och hur tänker du kring att du berättar om detta i bloggen?
    A

  6. Helene

    Så idiotiskt att fasta sig smal! när du äter sedan går du upp allt och lite till. Been there and done that! började på +3 kg för mycket och nu har jag +30 för mycket. Gjorde inte som med fasta men åt väldigt få kcal en period och gick ner, wow och sen började jag äta och poff! så var de tillbaka. Du är vuxen, idag har vi google och massor av information (fanns inte 1975 när jag började labba med kcal-intaget). Idag finns ingen ursäkt för att göra så. Sätt igång och träna och intaget behöver bara vara mindre än du gör av med, enkel matematik, ingen hunger och uppoffring. Jag äter 6 måltider om dagen = 1300 kcal, har ett underskott på 700 kcal om dagen och var tionde dag tappar jag ett kg. 7000 kcal minus är lika med 1 kg fettvikt. Sen om jag kör tung styrka 3 ggr/v (inte springa för det bränner inte mkt men tung styrka) så minskar jag 2 kg var tionde dag. när viktminskningen är uppnådd (snart!) så kan jag lägga på 700 kcal/dagen men inte sämre mat utan samma men mer (få kolhydrater, massor av protein) och hålla vikten.
    Hur kan du tänka så kortsiktigt? varför förstöra din kropp? Det finns ingen quick-fix, sorry!

  7. Stina

    Hej fina Anita! Jag fick barn i Maj och sedan dess så har min dotter sovit allra bäst i vagnen, vilket har resulterat i att man varje dag tar sig en promenad. Jag gick upp i vikt under graviditeten och har haft svårt att göra mig av med den, trots bra kost och promenader, jag tror det beror mycket på att jag har jojobantat stor del av mitt liv. Just det där med motionen är något som jag tycker är dötrist, tyvärr, men jag gör det ändå, kanske inte lika ofta som jag borde dock.. Men till saken, hittade din och Gynnings podcast och nu är mina promenader långpromenader varje dag och det vill jag tacka för, ni hjälper mig att komma i form, typ 😉 Tusen tack för rolig podcast och för att ni bjuder på er själva, du är grym! Ps jag är medveten om att jag är skitseg med att ha hittat er pod, men jag skyller på mamma/förändringsbubblan som varit i 6 månader.

  8. Tilda

    ’efter att ha provat på livet som anorektiker’…. Jag tror inte du förstår hur otroligt upprörd det här inlägget gör mig. Hur kan du göra något sånt otroligt idiotiskt OCH BLOGGA OM DET där folk kan läsa? För det första kan det skada dig själv – du kan fastna i de här beteendena även om du just nu ’ska leva som anorektiker ett slag för att gå ner i vikt när jag inte ens behöver gå ner i vikt för jag är ju helt normal’. Jag har kämpat med ätstörningar i sex år och tycker det här är långt ifrån lämpligt att göra/skriva om. Att fasta/leva på 700 kcal är så otroligt långt ifrån normalt eller bra för någonting alls. Lägg av.

    1. Lisen

      Anita är inte känd för att göra smarta blogginlägg. Så låt hennes idioti inte trampa på dig. Hon fattar inte mycket (bara detta med fastan bevisar hur korkat hon tänker ibland). Det fattar ju alla, se de andra kommentarerna , hur dumt detta är och den kommentaren.

    2. Ida

      Usch ja, det smärtar verkligen att läsa sån här. Jag fattar inte varför du inte kan skriva om hälsosamma ”dieter” och hur man lever ett bra balanserat liv med bra mat, träning och lagom stress istället? Varför ska du hårdbanta och få yrsel?

    3. Mia

      Jag tycker snarare det är kommentarerna som spårat ur. Mina sympatier till de som har ätstörningar, men inlägget handlar om en kort fastekur, inte självsvält.

Comments are closed.