Anitha Schulman

Titta en hel drös med framtida kvinnokränkare?

Om man ska tro er i kommentarerna på förrförra inlägget hade ju 90% i kommentarerna varit med om kränkningar av män. Verkligen en sorglig läsning, jag tror er. Hemskt. Då borde det ju rent statistiskt det också vara 90% av alla män som kränker? För ALLA män år ju potentiella kvinnokränkare. Eller är det bara några få rackare som kränkte alla?

Dom har ju också en mamma? Vem uppfostrade dem? Det är ju inte så att de ploppade upp som svampar ur jorden och ingen vet var de kom ifrån? Vi och dom. Nej det funkar inte det är. Vi. Alla vi, bär samma ansvar för att det här inte ska ske. Pappor och mammor. Vad snappar våra barn upp? Min dotter kan knappt prata än men känner direkt av om jag och Calle är irriterade på varandra, även om vi tror att vi döljer det för henne.

Ni tror väl inte att vi har total kontroll på vad vi sänder ut? Nej, ytterst sällan, utan det som tolkas in däremellan är det som är verkligheten. Att säga att du alltid står upp för feminismen, när du inte kan hållas sams med grannfrun om luddet i tvättstugan, kallar henne olika saker. Affekt. Det är en sån grej. Självbilden blir lätt förljugen, för du vet knappt själv vad du gör. Du minns bara det bra och sällan det dåliga.

Men det är ju alltid bra med en god målsättning och en öppen dialog i hemmet. Även om du inte kan kontrollera ditt och dina barns liv in i minsta detalj. Din SON kanske ser upp och umgås med en annan SON som inte har lika bra förebilder som DU är. Likaså din dotter. Hur kan du veta vad dom gör när inte du är med?

Tror det är jättebra att barn lär sig redan på förskolan om rätten till sin kropp. När genuspedagogiken funkar som bäst. Sen får man ju hoppas att den läran infrias i hemmet också, så att vi slipper sexism och övergrepp. Då kanske vi inte riskerar att fostrar nya generationer kvinnofridskränktare helt enkelt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Misan

    Peppe, nu saltar du väl ändå sanningen i bästa Anita-stil? Män kränker definitivt fler kvinnor än tvärtom. Se bara på all kvinnomisshandel.

  2. Peppe

    När tar upp att män kränker kvinnor så får du gärna behandla det faktum att kvinnor ofta kränker män på ett lika vidrigt sätt.

  3. Emma

    Anitha alla tycker inte lika. Jag tyckte att podden var roligare när den var mer lättsam. Man blev glad av att lyssna på er. Det kändes som att ni var er själva, och jag tror att er pod skulle bli väldigt populär om ni fortsatte i den stilen. Vad andra tyckte har jag ingen som helst koll på. Du måste ju förstå att alla inte kan skriva exakt samma feedback till er? Jag har inte läst varenda inlägg i din blogg, så hur ska jag veta vad andra tyckt om er pod?

    Jag skrev inte att det är ditt fel att ”Gynning är sur”. Är hon det? Jag skrev att hon är allvarlig, inte skrattar och inte pratar på som innan, men inte ngt om att det var ditt fel. Tänkte att ni kanske pratar med varandra om vad ni fått för feedback om podden. Jag läser inte gynnings blogg, så jag skrev här hos dig istället.

    Gillar även dina mer lättsamma inlägg bäst. Inlägg där du framför dina teser blir lätt förvirrande och utan röd tråd. Tycker även du är jätteduktig på att framföra dina åsikter i tal. TV vore något för dig, för du gör alltid bra ifrån dig där!

  4. anithaschulman

    Emma så det är mitt fel att Gynning är sur nu också? Att det är världskrig och orättvisor. Den enda feedback vi fick på förra podcastinspelingen innan sommaren var att vi var för pladdriga och jobbiga att lyssna på. Då lugnade vi ner oss och nu är inte det bra heller. HERREGUD man kan inte vinna här helt enkelt som sagt.

  5. Emma

    Jag trodde du var smartare än detta. Men det du skrev om de 90 procenten bevisar verkligen motsatsen. Tråkigt.

    Lyssnade på din och Gynnings podcast. Innan Carolina fick barn var var hon glad och pratade på, men nu efteråt låter hon allvarlig och skrattar inte längre. Det låter inte som att hon är så engagerad. Får även intrycket att du vill härma Alex och Sigges podcast. Det misslyckas dock totalt eftersom du tyvärr inte kan uttrycka dig så bra och inte heller är den skarpaste kniven i lådan. Poden var bra förut när ni var lättsamma.

  6. ia

    när ska vi sluta hålla på och skapa generell sanning av våra egna upplevelser. om jag säger att jag alltid träffa på idioter, och så säger du att du minsann aldrig har stött på en idiot-så är kontentan att det inte finns några. att du misstror bara för att du inte har exakt samma upplevelse…. visste du att alla känner en våldtäktsman? rent statistiskt så finns det så många att alla har en i sin bekantskapskrets, nära eller avlägset. det vill man inte veta, inte se. och vet du varför vi inte vet det? därför att de är inte så jäkla olika alla oss andra. de kan ha ett städat yttre, bra jobb, vara mycket sympatiska. vi måste sluta måla upp en bild av män som förtrycker, går över gränsen, eller våldtar som äckliga ovårdade monster. du kan ha gått förbi precis samma personer på 200 meter som Margret, bara det att de inte ropade saker efter dig. Svin är inte alltid svin, i alla situationer. Vissa kanske bara på fyllan, vissa kanske bara i ett visst gäng osv. jag skäms verkligen för dina uttalanden.

  7. Lisa

    Jag har levt länge, bott i flera länder och upplevt många miljöer, och jag kan ärligt säja att jag faktiskt mycket sällan upplevt kränkningar och sexistiska påhopp. Kanske är jag naiv men jag tror att överdrifter sällan gagnar saken.
    Och – nån gång kan jag (hemska tanke) tänka att det skulle vara fantastiskt om nån karl nån enda gång skulle vissla efter mig på gatan!

  8. Jennie

    Nu blev det så där tokigt igen. Förstår ingenting av det här inlägget. Vad hände? Blir det ett nytt maraton nu med okonstruktiva och lite smått ologiska inlägg á la ”Anitha tolkar hen” igen? Bra att veta för då återkommer jag gärna lite senare…:)
    Gillar ju din blogg men nu verkar det ha slagit slint totalt. Lycka till i London förresten, är väldigt nyfiken på din innovation.

  9. karin

    ”Rent statistiskt” kan det precis lika gärna vara 10 % av männen som kränkt 90 % av kvinnorna och om det inte går ihop för dig så vet jag inte vad som gör.

  10. Carin

    Håll dig till det du kan. Naglar och måla stolar etc. Ge dig inte in i diskussioner i ämnen och ord som du inte behärskar. Du ger ett intryck av att vilja vara någon som du inte är.

  11. Emma

    Tre saker:
    1. Detta inlägg har helt plötsligt fått en massa extra text sedan igår. Det känns ganska fult att du går in och uppdaterar ett inlägg utan att skriva det, eftersom kommentarerna som skrevs innan tilläggstexten då kan bli lite out of context. Ett sätt att sminka dig och dina åsikter?

    2. Ditt räkneexempel är ju helt skadat, precis som många andra redan påpekat.

    3. Feminism har inget med huruvida man bråkar med grannfrun om tvättstugeluddet att göra? Feminism innebär inte att man inte får vara irriterad på andra kvinnor. Det handlar om jämlikhet, inte att vi kvinnor måste hålla med varandra i varenda liten fråga.

  12. Siv

    Tror inte det är sant det jag läser…

    Instämmer med Citro; håll på med dina naglar istället, det verkar du ha massa kunskap om.

  13. Susanne

    Jag undrar om det är kvinnliga pedagoger som ska lära våra barn detta på förskolan då eller? Eftersom du tidigare på bloggen har förklarat att du tycker att män är olämpliga som förskolepedagoger. Snacka om vi och dom.

  14. Lisa

    Nu gjorde du det bara värre Anitha, du känns väldigt osympatisk och hård. Har även läst vad din man har skrivit om detta och man blir ju mörkrädd för vad ni kastar ur er. Som andra redan har skrivit, nu är du tyvärr ute på väldigt djupt vatten.

  15. Paulina

    Amen lägg av!! Har du förlängt inlägget lite nu så att fokus inte ska hamna på din slutsats du först drar? Detta är så pinsamt och så sorgligt. Du är ute på djupt vatten här och det hade varit värdigt att inse det istället för att gräva allt djupare och djupare…Ibland har även Schulmans fel…som när du räknar procent, bestämmer vem som ljuger eller försöker dölja dina misstag så gott det går genom att efterredigera inlägg. Du talar om att kunna ta en debatt med dig. Varför debattera med någon utan argument med sanningshalt och relevans som dessutom tar det som ett personangrepp när någon påpekar något annat än vad du tycker?

  16. Lena

    Ja alla män har en mamma. Jag har följt din man på twitter där han gått i clinch med Jonas Inde och det är inte vackert Anitha det som kommer ur honom där, tycker du att han är en bra förebild för Penny så som han håller på?

  17. issa

    Haha holy shit! Du är ju sämre på matte än vad jag är!
    tänk att 90% av kvinnorna blivit kränkta av en man, en (1) man är kanske en promille av antalet män de stött på. Vilket skulle betyda (om man hårddrar det) att mindre än en promille av männen TOTAL kränker kvinnor.
    hursom, det är för mycket.

  18. sofie

    Ehm. Ja, är man en man som inte drar sig för att kränka kvinnor stannar man knappast vid en. Din slutledningsförmåga är verkligen… i intressantaste laget.

    Kanske hade dessa män urusla föräldrar – eller så tar vi några steg bakåt och försöker se den stora bilden: där kvinnor som berättar om sexuella trakasserier strukturellt blir såväl ifrågasatta som förlöjligade (av bl.a. sådana som du och Calle) och många snubbars sviniga beteende bortförklaras med att ”boys will be boys”.

  19. Lotta

    Din logik är ju verkligen förundransvärd. Du påstår att 90% av kvinnorna har blivit kränkta av män – därför drar du slutsatsen att 90% kränker. Hur fan kommer du fram till det? Du tänker att varje kvinna blir kränkt av en man som inte kränker någon annan? Det kan ju lika gärna vara två män på 5000 kvinnor. Frågan är om man blivit kränkt i sitt liv – inte om man blir kränkt av sin nuvarande partner. Skärp dig lite.

  20. Lind

    Kvinnor kan också vara föraktfulla mot kvinnor, med de senaste texterna har du gett bra exempel på ett kvinnoförakt som existerar i vårat samhälle.

  21. Paulina

    Nu haltar visst både matematiken och logiken lite…Tror du att dina läsare är ett representativt urval för alla kvinnor i Sverige (eller kanske världen?!)? Hur skulle annars 90 % av alla män, kunna vara män som kränker kvinnor? Och varför i hela världen skulle inte de män som kränker kunna göra det fler en en gång?

  22. Emma

    Senaste tiden har dina inlägg blivit konstigare och konstigare. Du formulerar dig konstigt, gör massa grammatiska fel och använder ord som du inte behärskar.

    Ofta när jag läst dina inlägg tänker jag; vad menar hon? Saker som kan skrivas i 2 meningar utgör långa inlägg helt utan röd tråd. De ämnen du tagit upp har också varit märkliga. Hur kan du tex få det till att 90% av alla män kränker kvinnor bara för att 90% AV DE SOM KOMMENTERADE i din blogg blivit kränkna av män ngn gång i sitt liv. Tror du att din blogg läses av alla kvinnor i Sverige, och att du utifrån ca 15 kommentarer kan dra den slutsats du gör? Tror du inte att de som blivit kränkta har en större benägenhet att kommentera just det inlägget?

    Jag förstår inte hur du tänker!

  23. Frida

    Fruktansvärt pinsamt. Plus att du faktiskt skuldbelägger dessa kvinnor som i ditt tidigare inlägg berättat om övergrepp. Skämskudden åker fram.

  24. Gabriella

    Till Elise: jag blev ledsen när jag läste din kommentar. Att det är så för våra flickor i skolan. Jag uppskattar ditt och andras arbete för att förhindra detta

  25. Maria

    Men herregud hur tänker du? Helt jättekonstigt inlägg detta helt sjukt ologiskt ang de 90%. Bemöt kritik ordentligt istället. Vill du poängtera att det är fel att ”krydda” en historia så ok, men kom inte o påstå att något som du inte vet eller ens var med då det hände inte stämmer!

  26. Sara

    En genuin fråga till dig bara: Reflekterar du ALDRIG över dina läsares kommentarer (läs seriösa) och motargument när du skriver inlägg där du sticker ut hakan rejält? Är det så att du tar alla för idioter för att dom är av en annan åsikt än dig, eller läser du och reflekterar över åsikterna och motargumenten? Skulle vara intressant att veta hur du tänker kring det.

  27. Tahira Faye

    Det finns så många sätt du hade kunnat hantera det här, många olika synpunkter du hade kunnat besvara, flera olika sätt du hade kunnat lägga upp dina argument. Du hade kunnat förtydliga och förklara och kanske få någon att i alla fall överväga att hålla med dig.

    Men istället struntar du i all kritik, du ignorerar smarta poänger och maler på som att du inte läst någonting, vilket bara får dig att framstå som en trotsig treåring som bestämt att SÅ HÄR ÄR DET och vägrar lyssna på någon annan.

  28. Elsie

    Jag är 38 år och har många ggr upplevt kränkningar och sexistiska kommentarer både på arbetet och på fritiden, från unga och äldre män. Jag är lärare på gymnasiet och ser dagligen flickor bli kränkta på ett sexistiskt sätt. De killar som kränker gör det oftast av okunskap, pga grupptryck eller som härskarteknik för att få makt. Många killar kränker, även väluppfostrade och på många andra sätt fina killar. I skolan arbetar många lärare med detta dagligen, andra sopar problemet under mattan, precis som ute i samhället. Det handlar inte om god eller ond tycker jag utan att vi tillsammans måste ha nolltolerans mot detta sätt att behandla kvinnor/flickor. Alla i samhället har lika värde och givetvis skall män/pojkar också behandlas respektfullt av kvinnor.

  29. Sara

    Varför vänder du alltid på en intressant diskussion där du blir kritiserad med ett sådant här inlägg som mest bara säger att du inte fattat någonting av den kritik du fått?
    Varför alltid ha sista ordet, oavsett vad det handlar om?
    Detta inlägg är inte kul på något sätt.
    Man ser framför sig hur ilsk du är och tänker ha ha nu ska dom få dom jävla idioterna som bråkar med mig på bloggen.
    Men grejen är den man tycker bar det r sorgligt….

Comments are closed.