Anitha Schulman

Eskapismen är borta

När jag vaknade sådana här morgnar innan barn så kunde jag verkligen vilja fly landet. Det svindlande i att packa en snabb väska och dra till Arlanda när vädret hemma inte levererade. Sällan att man gjorde det, tanken var väl halva nöjet men att man trots allt kunde ta chansen. Att den fanns där chansen.

Skulle jag vilja fly landet idag så skulle det innefatta en himla massa logistik. Vem ska ta hand om Penny  eller ska hon följa med? Behöver hon vaccin då är nog sista minuten inget alternativ. Jag måste informera föris och jag får inte glömma att packa D-dropparna. Nej eskapismen blir inte så sexig då. Logistik och eskapism spelar inte på samma planhalva. Men det är skönt att landa också. Man är ju så dålig på att njuta i stunden också iallafall jag. Jag är alltid ett steg fram och kan i efterhand komma på att grejer är ”stora” eller härliga.

Det kanske i och för sig också är en sorts eskapism då man är rädd för att leva i nuet. Flykten från verkligheten. Men verkligheten är ju väldigt vacker. Så som hemläxa till mig själv minst en gång i veckan ska jag identifiera det sammanhang jag ser. Alltså här och nu. Som igår, det började mörkna ute Penny lekte på sitt rum hon går från bebis till barn. Det var en bra låt på radion, Calle satt bredvid mig och läste söndagstidningarna. Enkla ting men ack så stora. Inget som skaver. Allt flyter och stadigt. Tro mig att njuta i här och nuet är kanske bland det svårare men när jag gör det så slår det alla spontanpackade väskor i världen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sassa

    Fint skrivet 🙂 och du har så rätt, när man är lycklig på hemmaplan och uppskattar det man har,är helt klart det bästa som finns=)

  2. Jennifer

    Hej fina du! Vet att du brukar köra dagens outfit och uppdatera om du köpt något nytt, snyggt plagg osv det gillas skarpt då jag diggar din stil! 🙂 Men det skulle vara jätte kul om du kunde skriva ett inlägg bara om din stil, vad är dina favorit kläder/outfit? Hur tänker du när du väljer kläder på morgonen/handlar? Var hittar du inspiration? Klänning eller jeans? linne eller skjorta? kort kort eller långt långt? osv nyfiken eftersom du är en förebild för mig 🙂

Comments are closed.