Anitha Schulman

Posten som togs bort

Hej. Var dessvärre tvungen att lyfta föregående inlägg för min väninnas skull. Det kommer tillbaka när deras process är klar. Hon är för rädd att det kan påverka den. /Anitha

M var mycket glad för texten. Men ville ”lyfta” vissa delar som hon trodde skulle kunna påverka det rättsliga. Då valde jag att lyfta hela. För att hon är rädd för honom och hur han processar. Det här är min historia om det jag upplevt och fått berättat. Ingen annans. Den kommer som sagt återinföras så fort det juridiska är färdigt. Nog om detta.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. anithaschulman

    Hej alla upprörda. Jo jag sa att jag skulle skriva en text om min väninna. En väninna som aldrig tidigare publicerats på bloggen eller någon av mina ”vanliga kompisar” känner till. Hon och jag är en egen gren i mitt kompisträd. Så nej hon är inte outad. Min väninna har under hela sin graviditet blivit misshandlad av sin pojkvän. Som tyvärr ganska många svenska kvinnor. En viktig fråga jag fått se på nära håll och valde att skriva en personlig text om. Det här är en av drygt 70 000 historier som alla faller in under liknande mönster. Så texten var i allra högsta grad viktig. Kanske finns det de som kände igen sig eller de som behövde läsa den. Hon tyckte texten var jättebra. Men är så rädd för sitt ex och allt hon GÖR eller INTE gör vänds emot henne på något sätt. Förmodligen även valda delar av detta. Hon ville ta bort vissa detaljer och då kände jag att det är bättre att lyfta hela. Jag vill inte sätta henne i kläm. Den kommer återinföras när allt är klart. /Anitha

  2. Cecilia

    Helt otroligt att skriva en så utlämnande text om en vän som är så utsatt och befinner sig i en mycket hotfull och utsatt situation utan att låta henne godkänna innan du publicerar den.
    Såg även att du skrivit på Twitter att det handlar om en ”kompis som blivit påspöad av sitt ex och befinner sig i rättsprocessen från helvete”.
    Förstår inte vad du menar med att hon blev glad. Hur mycket jag än försöker får jag inte ihop det. Hur kan man bli glad för att en kompis behandlar så känslig information om en på ett så okänsligt sätt?

  3. maria

    oj vad tungt att du outade vänninan M så. Jag trodde definitiv att M var med på ditt inlägg 🙁 Men iofs är det bra att få en sådan tankeställare (för alla!). Önskar bara att folk som skriver om barn OCH publicerar bilder på dem nakna eller i bikini (eller i andra ”prekära” situationer) föstod sammanhanget!
    De små har samma intigritet och tigger lika lite om att bli ombloggade/fotade/facbookade för sovanor/trots/pottträning/simträning etc
    vänligen
    M

  4. Lisa

    Helt sjukt att du skriver så ingående om en annan persons liv utan att fråga henne om lov att publicera. Hur tänkte du där??

  5. Lotta

    Ja det var bra att du tog bort det. Jag har också blivit misshandlad av en tidigare sambo. Han var den första att dömmas efter den nya lagen som kom 1999. Jag har gjort 12 operationer i ansiktet och blev också utsatt för represalier efter att han kom ut från fängelset men idag är jag fri. Det tog 12 år!!!!! LottaLotta

  6. sanna

    Men ja hallå! Vad trodde du?? Att du hängde ut din kompis och hennes liv efter att ha hört en sida av det hela är inte okej. Jag hade bett min kompis dra åt helvete.

  7. Malin

    Okej, jag förstår. Vill ändå rent allmänt angående mäns våld mot kvinnor hävda att det tyst understöds av ”bra” män. Gå samman och sätt stopp för skitgrisarna! Tex genom att samla ihop ett gäng och uppsöka mannen och tala om vad som gäller och hur man behandlar kvinnor. Behöver ej vara hot utan mer göra det obekvämt för mannen ifråga. AGERA MER!

Comments are closed.