Anitha Schulman

Det män är så jäkla bra på

 

De kan vara bäst i världen på allt eller åtminstone få det att framstå så.

Exempel: Jag och Calle spelar spel. Jag vinner första omgången och han den andra men när han vinner, herregud vad han vinner. Det är storslam, jorden rämnar, änglarna sjunger, ja allt och lite till. Den seger man minns är hans seger. Inte min.

Jag tror någonstans om man ska skalar upp det till jobbsituationer, tävlingsprestationer, vänskapssituationer så är det så de gör, männen. De har otroligt bra självförtroende. Undertiden jag sitter och grämer mig för att jag förlorade i andra omgången så är hans förlust marginell. Det är hans seger som räknas och det är han själv som skapat den hypen. Han lägger inte tid på att älta misslyckanden utan lägger all kraft på sin vinst. Även om den vinsten var lika stor som min.

Jag då som kvinna, vet inte om det är en kvinnlig egenskap men det känns så. Är lite mer nyanserad och kontemplerade, försöker se det för vad det är. Jag kanske känner mig glad för min seger men tycker förmodligen att den kunde varit större samtidigt som jag grämer mig för min förlust. All den energin borde jag bara lagt på att hylla mig själv som en vinnare när jag hade chansen. Det är att göra det lätt för sig. Jag kan avundas den egenskapen så oerhört mycket. Jag måste bli bättre på att njuta när chansen bjuds istället för att baissea mig själv. Vad har jag att vinna på det?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Tycker mer det handlar om den svenska kvinnan, än kvinnor generellt. Har bott merparten av mitt vuxenliv i USA och där Tycker jag att man ser mycket mindre av detta. Även om jag tittar runt i min spanska, italienska, grekiska vänskapskrets, så hittar jag inte det du skriver om. Måste vara kulturellt. Jag vande mig av detta när jag pluggade i USA, kom hem med ett helt annat psyke än innan…mycket tänkvärt inlägg!

  2. Sanna

    Så jäkla bra sagt!! Vi kvinnor är ofta största bromsklossarna i vägen till framgång. Nej låt oss i stället hylla och hjälpa varandra. Det skulle gynna tjejer i alla åldrar.

    Tack för en bra blogg. Det borde finnas fler bloggare som du Anita.

  3. Jody

    Typiskt kvinnligt tycker jag! Samma sak som att vi tjejer alltid tycker att vi har haft sån himla tur när det går bra för oss. Man hör aldrig en kille säga så.

  4. Lennita

    Jag är tjej (eller ok kvinna, har trots allt fyllt 30) och jag reagerar mer som du beskriver att Calle gör. Blir så satans glad när jag vinner och jag visar det väldigt mycket

  5. Kerstin

    Oj oj oj, det här var det bästa du skrivit på länge. Skrattar mig till en sexpack. Så träffande, så mitt i prick. Jag är gift med en sån också.
    Men känner du inte igen alla analyser och förklaringar om förlusterna? De har maken så det räcker och blir över, han kan analysera minsta tärningsslag för att ändå på nåt sätt få känna sig som en vinnare. (fast å andra sidan är svärmor likadan ;))

Comments are closed.