Anitha Schulman

Let’s talk about sex

Det här kanske kan låta hemskt för någon som inte har barn än. Men så där sprudlande småpilsk som man är när man är nykär. Det är man inte längre. Kanske lika bra det för det hade varit jobbigt att vara i det mentala tillståndet med småbarn. Men visst kan man sakna att vara så där tokiga i varandra.

Som förälder prioriterar man sömn. Ja så är det och den naturliga lusten kanske i bästa fall infinner sig tre-fyra gånger i månaden. Det finns inget värre att få ens kommande sömn störd av en liten invit. För då blir sex ett projekt. Då gör man det för hemfriden och statistiken. Då blir det sällan kul. Jag tror sex måste vara kul, man kanske inte alltid har lust. Men efter sex känner man ju alltid. Varför gör vi inte det här oftare. Så jag tror lösningen är att man måste införa ett ”brukssex” när andan inte lika ofta faller på som förr. En ”treminutare” ett par gånger i veckan för att elda på lusten. För då kommer det där naturliga suget igång och helt plötsligt är sex kul igen. Det är min teori. Hur gör ni?

20120616-105408.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. christina

    Sex föder sex! Ju mer sex du har desto mer lust!
    Att ha brukssex är inte samma sak som att ha sex mot sin vilja som någon hintade om i kommentatorsfältet.

  2. Karin

    Min sexlust har inte direkt kommit tillbaka efter att jag fått barn. Min killes lust är det dock inget bekymmer med. Men eftersom jag har tagit typ alla nätter och har en kille som sovit lite halvtaskigt jämt så prioriterar jag inte sex. Tror dock att jag borde köra lite brukssex bara för att komma igång. Frågan är bara när ska jag orka…

  3. Lisa

    Jag tror absolut inte på brukssex. Här hemma växer lusten och vi kan bli vrålkåta på varandra på lite avstånd. Men då är vi också väldigt duktiga på vardags-kroppskontakten: sitta och kramas, ge varandra en puss eller en klapp på rumpan när den andre passerar. Jag tror snarare på att öka den kontakten för att komma i kontakt med den sexuella varelsen man är, än att ha sex när man inte har lust.

  4. Sophie

    Du har så himla rätt! Jag födde första barnet för snart fyra månader sen och var livrädd över att lusten skulle försvunnit, som den gjorde de sista 4 månaderna av graviditeten. Men efter ”måste-sex” så är den tillbaka med stormsteg 🙂 Vi har verkligen ”hittat tillbaka” till nyförälske-mode och är lyckligare än någonsin!

  5. Fyrabarnsmorsa

    Jag tror att du har rätt. Jag tror att det är därför vi har ett bra sexliv fyra barn och tjugo år senare, alltså att vi hela tiden har ”gjort det” någorlunda regelbundet, även när vi varit trötta och egentligen helst av allt bara velat sova. Det handlar inte om att tvinga sig utan om att lusten ju faktiskt brukar vakna till liv om man ligger bredvid varandra och tar på varandra en stund istället för att bara säga gonatt direkt man lägger sig. Om man däremot går och väntar på att lusten ska infinna sig sådär som den gjorde när man var nyförälskad kan man få vänta länge.

  6. Tess

    Jag tror absolut inte på att tvinga sig själv till sex för att det ”kanske” blir kul då. Det är mycket bättre när man har lust och väljer själv.

Comments are closed.