Anitha Schulman

Namedropping

Nu måste jag fråga, jag har fått en del kritik för sk. ”Namedropping”. Vad klassificeras som det?

Att jag går på middag med vänner och skriver ut för och efternamn på okända som publikt kända vänner? Eller bara när jag skriver ut förnamn på vänner och har en bild på dem? Jag blir lite förvirrad här.

Vad vill man egentligen veta i en blogg? Ingenting, valda delar eller allt? Mitt incitament när jag började blogga var att berätta om mitt liv, för det är den uppfattningen jag har av den typ av blogg jag bedriver går ut på?

Men vissa vill tydligen att jag ska ”dämpa mig”. Så visst kan jag göra det, man vill ju inte göra någon läsare besviken i onödan. Hur vill ni att jag ska formulera mig?

Exempel:

1. Igår var jag på middag, det var kul…

2. Igår var jag på middag med några vänner, det var kul…bild

3. Igår var jag på middag med XX, NN och YY…. Ingen bild.

4. Igår tog jag en fika med Prinsessan Madeleine. (Bild)

Vad läser man helst?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sarah

    Jisses!

    Vad arga ni blev över min kommentar, förlåt jag glömmde att det inte finns någon inre omedveten rasism i Sverige.. ingen i Sverige har några förväntningar på människor och hur dom bör vara. Alla är lika och inget mer om det. Oj! Jag har just inset att jag slösat många år av studier, om något som inte finns och inte är ett problem.

    Förlåt…

  2. Hanna

    ”Det har och göra med att du inte passar in i mallen, alltså du är inte vit svensk. Det är det, det handlar om.”

    De va den värsta skiten jag läst!!! nu blev jag riktigt arg!!

    kör din stil!! håller på dig!!

  3. Berit

    Den där Sarah har ju tydligt visat vem hon är, bry dig inte om henne. Allt du skriver är intressant och bra. Kram du goa.

  4. Shitstain Barbie

    Haha, vad är det för fjantar som irriterar sig på det?

    Jag har aldrig ens tänkt på att du ”namedroppar”.

    Det här är din blogg, och vi som läser den gillar den för att den är du, ändra dig inte för någon. Även om jag inte tror att du skulle göra det ändå ;)!

  5. Shitstain Barbie

    Haha, vad är det för fjantar som irriterar sig på det?

    Jag har aldrig ens tänkt på att du ”namedroppar”.

    Det här är din blogg, och vi som läser den gillar den för att den är du, ändra dig inte för någon. Det ville jag bara säga, även om jag inte tror att du skulle det ändå ;)!

  6. Anni

    Herregud, den där ”Sarah” verkar ju ha fått idiot-genen.

    Jag skulle bara kommentera att alternativ 4 var bäst, en blogg ska vara öppen och trivsam. inte återhållsam mer än när det gäller eventuellt privata saker.

    Har precis börjat läsa din blogg, du är väldigt bra på att skriva och verkar vara en helmysig tjej! Ligger i favoritlistan nu.

  7. sarah

    Anitha, hoppas du inte blir ledsen nu, men du förstår väl att det har mycket att göra med att vissa ser dig som en outsider som tittar in. Typ att du inte är en naturlig del av media eliten, så om du nämner dina kända vänner name droppar du, men om Alex, Amanda eller calle gör det är det fullt naturligt. Det har och göra med att du inte passar in i mallen, alltså du är inte vit svensk. Det är det, det handlar om.

    Från en tjej som även jobbar i TV branschen, fast i Chicago…

  8. Lena E

    Skit i surmupparna och skriv som du brukar! Det är ju inget kul om du cencurerar dig.
    Jag tycker du skriver superbra!

  9. Johanna

    Jag tycker inte att du ska ändra något alls! Vi vill ju läsa om ditt liv, och inte onödigt ”censurerat” på saker som är ganska självklara. Mycket märkligt att folk stör sig på namn och sånt. Mycket märkligt. Jag tycker du är bra!

  10. Lolo

    Klart du ska lägga ut bilder och namn, men det blir lite konstigt om du skriver förnamn på dina icke känsa vänner och sen i nästa inlägg skriver för och efternamn på dina kända vänner, det blir bara konstigt. Var konsekvent liksom.

  11. A

    Vi får väl läsa det som står- det är DIN blogg, & ska du anpassa den efter vad alla läsare tycker orkar du väl i max en månad…
    Passar det inte får man väl byta blogg till någon som skriver som man vi ha det- det finns ju miljarder andra att välja bland…

  12. Caroline

    Ja, fy vad fånigt, klart du ska köra namedropping, oavsett om dom är ”okända” eller ”kända”.
    Herregud måste alla tycka så mycket hela tiden…

  13. Terese

    Jag stör mig inte nämnvärt på det, men det kan låta lite konstigt när du ofta skriver ut hela namn på personer. Så säger du väl inte i verkligheten. ”Calle Schulman, vet du vem jag träffade idag? Lisa Petterson på jobbet! Och sen ringde Lars Johanneson mig.” Visst om det är folk man inte träffar så ofta eller om det är arbetsrelaterat, men när det gäller personer som man är kompis med kan det låta lite pretantiöst kanske? Kanske är det folk hakar upp sig på?

  14. Linda

    Haha, vad larvigt! Du ska skriva precis som du vill, själv har jag inget emot name dropping. Speciellt inte om det inbegriper prinsessan Madeleine! 😉

  15. Josefine

    Haha, jag älskar ju namedropping och skvaller så jag vill ha namn, bild och även gärna en stamtavla om det går att fixa 😉

Comments are closed.