Anitha Schulman

Nycklar och verktyg

Igår sa jag tack för den här gången. Vi har haft en dejt varannan vecka nu i två månader. Jag gör så någon gång per år. Så han är van att jag sticker iväg, han vet ju att jag kommer tillbaka om något år igen. Så har jag hållit på i drygt sju år. Alltså träffa min psykolog och rensa ur skallen. Kan man gå på gym och ta hand om kroppen så kan man träffa sin terapeut och ta hand om själen. Det är i alla fall min filosofi. Hela mänskan ska ju må bra.

Min psykolog ger mig nycklar. När jag blir låst och inte kan ta mig ur situationer tenderar jag till att falla tillbaka i gamla mönster. Så hjälper han mig att hitta nycklarna som låser upp de dörrarna och jag snabbt kan ta mig vidare och lämna de gamla mönsterna. Nästan varje dag så ställs man inför nya situationer i livet och nya problemlösningar. Du har  kanske inte alla verktyg att lösa situationen med, men det hjälper en bra terapeut dig att hitta dem. Nu för tiden vet jag direkt när något skaver. Samma problem jag hade för sju år sen finns inte längre men nya dyker upp. Däremot när jag känner mig rädd kan jag lätt falla tillbaka i gamla mönster som jag hade för sju år sen och innan dess.

Men jag kommer allt snabbare därifrån då jag fått nycklar och verktyg. Man ska ju veta att man aldrig kommer bli ”fixad” av terapi. Man ställs in för nya vägskäl hela tiden. Men för varje gång blir du lite bättre på att välja bästa vägen och lite bättre på att snabbt lämna den gamla. Det är därför jag kommer tillbaka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madeleine

    Så bra beskrivet vad vi samtalsterapeuter faktiskt gör.
    Jag hoppas att det snart är lika trendigt/naturligt att gå till en terapeut som att ha en pt. Att alla snart, lika stolta, ska kunna uttala att de går i terapi.
    Precis som man bör jobba med kroppen bör man jobba med själen.

    Tack
    Madeleine Bengtson

  2. Leila

    Jag har under en längre tid funderat på att göra detsamma då jag de senaste åren stänger in mig själv istället för att prata om det. Det jag samlat på mig i min ryggsäck är inget jag kan prata om med mina vänner, utan jag behöver ett proffs. Det är som du säger, man måste ta hand om själen också.

Comments are closed.