Anitha Schulman

Påskariset

Vide, björkris och rosa ginst.
Sedan ”Stockholmsfjädrar”. Alltså satta ytterst på riset.

20120403-163620.jpg

20120403-163629.jpg

20120403-163635.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ewa

    Jag fattar precis vad Anitha menar med stockholmsfjädrar (även om det nu är så att väldigt många andra städer också sätter sina fjädrar längst ut på riset) Där jag är uppväxt, Oskarshamn ( Småland) har vi alltid satt fjädrarna i hela riset,d.v.s man använder den lilla ståltråden som fjädern är fäst vid och så surrar man fast den på någon gren eller mitt på ”stamgrenen” så att det sitter fjädrar i hela riset och inte bara längst upp.

    Det som vi smålänningar nu börjar ta efter skåningarna är att även sätta fjädrar ute i någon buske i trädgården eller i ett litet träd. Rätt fult, men samtidigt rätt ”påskigt” även utomhus.
    Ja, det var det hele…..
    /Ewa

  2. Caroline

    Åh nej jag hakar inte upp mig. Är bara ärligt intresserad av hur man sätter fjädrarna om de inte sätts längst ut? Sätter man dem mitt i riset eller? Jag är supernyfiken så kan inte någon som inte sättet dem längst ut förklara var ni sätter fjädrarna?
    Och ja Penny är en fantastiskt söt liten tjej 🙂

  3. Ulrika

    hahaha, vad alla hakar upp sig på att du kallar det Stockholmsfjädrar, spelar väl ingen roll. Fint blev det iaf och så himla söt Penny är!

  4. Caroline

    Stockholmsfjädrar eller inte, men nytt i Stockholm är det inte. Jag har bott här i hela mitt liv, 32år, och vi har alltid satt dem så. Min fråga är om de inte sätts så hur sätter man dem då?

  5. Camilla

    Vad är skillnaden på ”stockholmsfjädrar” och vanliga jävla fjädrar??????
    Menar inget illa vill bara veta för som florist har jag aldrig hört om ”stockholmsfjädrar”.
    Camilla

  6. sanna

    Skriv din kommentar här!Vaddå stocholmsfjädrar. Har du själv hittat på att det heter så?? Det såg jag på flera ställen i göteborg när jag var liten för sisodär 20 årsedan, sedan kom det till stockholmia för typ5 årsedan med alla inrednignstidningar. Är tillbaka tillfälligt på västkusten, och hör verkar de bry sig ännu mindre.

Comments are closed.