Anitha Schulman

?

Jag står fortfarande helt oförstående till allt detta.

Vad som uppenbarligen är det starkaste argumentet till att vara upprörd är att det poneras att Victor minsann betalat för sina biljetter och jag berättade ju som sagt att jag fått min. Vilket egentligen var helt irrelevant i sammanhanget. Jag FICK en biljett av min kompis Helena oavsett om vi stod på listan eller ej så fick jag en gåva av en vän.
Vet man att Victor hade köpt sin eller fått sin, det framgår inte? Är det viktigt för vad som skett här? Det spekuleras att Victor är en fattig student och att biljetten kostar minsann 600 kr det är mycket pengar av ett studiebidrag.
Ingenstans förtäljer om Victor är det. Det är ren spekulation, som blivit en sanning. Han kanske precis som jag, fått sin biljett men den teorin har aldrig förekommit. Har det förändrat utgångspunkten för situationen? Hur som helst, Victor är good cop jag är bad här.


Victor säger att han var där tio minuter innan föreställning och att det fanns en massa platser. Jag var där 15 minuter innan föreställning och det fanns när vi anlände inga platser. Vem far med osanning? I och med att det inte var något annat än “först till kvarn” som gällde i sektionen. Vad hade då hänt om Victor hade gått på toa? Hade jag haft rätt att “ta” hans plats då utan att häda? Eller gäller en stjärtpax även under ett toabesök i en öppen bar?

Vi fick inte heller möjligheten att hämta in en extern stol av arrangörerna som var vår första försök till problemlösning. Varpå jag och mina väninnor frågade Victor och hans bror samt flera andra artigt om det fanns möjlighet att de kunde avvara en stol. Det ville inte Victor eller hans bror och inte några andra inte heller, som jag förklarade i inlägget innan. Då valde en man/auktoritet från produktionen att självmant fråga runt bland gästerna ifall någon kunde avvara en plats till mig. Varpå även han tillsist hamnade hos Victor, som då precis som jag skrev nobelt just gjorde det. Fast inte först när jag frågade honom.
Victor kände sig “hotad”  av auktoriteten till att göra det och han nödgades agera gentleman.

Jag har förstått att tidspassning och betalning går före behov. Det är det som gäller. Jag väger en tredjedel mer än vad jag brukar.
Jag skulle stå och bära 14 kg i två timmar, istället för att en fullt frisk >25 åring självvalt avvarar en plats?
Istället för att vi båda ska få se föreställningen som är själva anledningen att vi är där. Är det enligt er mer logiskt att jag tackar för mig och går hem så Victor och hans bror kunde sitta tillsammans för att se föreställningen. Dialogen dem emellan hade varit lika sprudlande som under ett biobesök. Vilket inte hör hit.
Det som hör hit är det faktum att Victor var ju där först. Hur kan jag anse mig ha rätt till platsen mer än Victor? Det är inte okej någonstans.

Hur kan jag vara en sån vidrig skata? Jag borde hålla mig hemma och inte utnyttja min graviditet till fördelar i samhället. Som att vara så högfärdig att fråga om någon vänlig själ kunde avvara en sittplats i en icke öronmärkt barsektion på en föreställning jag blivit bjuden till. Usch!

Personligen tyckte jag Victors kommentar var väldigt småsint. Men tydligen är jag väldigt fel ute.

Men bra att ni peppar honom och hyllar honom för sitt kurage att stå upp för de köns och åldersdiskriminerade. Men framför allt för att ni tröstar honom för att han fick stå upp och se showen stående precis som ca 70% av besökarna i sektionen gjorde.
Han kunde ju ha ryggproblem för guds skull! Victor kan behöva en klapp på axeln efter att ha blivit tvingad till sådan fullständig förnedring av mig, både ur “skrymmande” hänseende och bloggande.
Hade Victor gått på kryckor och frågat mig om han kunde fått sitta hade jag självklart rest mig utan diskussion. Men nu var det inte så och jag är ju som sagt bara gravid. Jag har mig själv att skylla att bli på smällen och vilja gå på föreställning utan en rekad sittplats till förfogande.

Jag har bl.a fått lära mig genom de här inläggen att jag är en fruktansvärd människa med vidriga ideal, fruktansvärt egotrippad som de flesta misstänkt starkt och länge. Världen kretsar bara kring mig.  “Här på Mama har vi minsann trevligt”. Jag ska vara tacksam och hoppa ner från mina höga hästar.
Jag har inte utläst ett spår av trevlighet i 90% av kommentarerna. Jag antar att man kör lite bootcamp strategi här på Mama i sådana fall, bryta ner, bygga upp och sen bli en Stepford Wife. Så man bara kan prata om det bästa amningsinlägget tills man dör. HÄR VILL VI INTE HA UPPVIGLERSKOR. HÄR ÄR DET TREVLIGT PÅ VÅRA VILLKOR, KOM INTE HIT OCH FÖRSTÖR VÅR FINA HARMONI. DÅ SKA VI MINSANN SE TILL GÖRA DET OTREVLIGT.

Det här är min Mamablogg. Jag tror Mamas redaktion står bakom mig till 100% annars hade de aldrig tagit in mig i ”stallet”.

Det ni begär alltså att jag ska be om ursäkt till er och Victor, samt köpa nya biljetter till Victor och hans bror?
Är jag då förlåten sen och ALLT kan rulla på som vanligt? I sådana fall sitter vi i ett tungt moraliskt dilemma här.
Ni kan kalla mig för det ena och det andra anonymt och spekulerar hejvilt om min persona som är helt irrelevant för sammanhanget. För mig är ingenting som vanligt.

Med stor risk för att göra en ”Birro”. När ursäkten är gjord så kommer ni ju att fortsätta hata mig i kommande inlägg. Ärligt talat så är jag inte så sugen på det. Ni är hjärtligt välkomna till att sluta läsa när ni vill. Alternativt så slutar jag skriva. För det här är det inte värt någonstans.

Jag har verkligen tappat lusten och ja jag har ju förmodligen bara mig själv att skylla.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. madeleine

    Är väl bara att jämföra med en bussresa. Bara för att man köpt sin alldeles egna bussbiljett betyder det ju inte att bara för att en gravid kvinna råkar stiga på ett par hållplatser efter alla andra, att hon ska behöva stå upp i den fullsatta bussen. På bussar finns det ju visserligen skyltar som hänvisar till detta, kanske borde införas vid andra sammanhang också? Hade det varit en 100 år gammal man tror jag inte det hade blivit samma rabalder, eller hade Victor ansett att denne ”får skylla sej själv” som inte trillat av pinnen tidigare? I wonder..

  2. Erika

    Jag har alltid erbjudit min plats till gravida och äldre på bussen tex, det finns ingen anledning att som ung och stark sitta och ta upp platser för dem som verkligen behöver dem. Jag tycker att det hör till allmän hyffs god uppfostran! Nu när jag själv är gravid blir jag glad om en vänlig själ erbjuder sin plats. Har man en lätt graviditet utan krämpor är det ju bara att tacka nej. Har man som jag, i slutet av graviditeten, foglossningar och allmänt ont tackar man ja… Stå på dig Anitha! Det hela verkar handla om en dålig inställning samt illvilja för att någon som är ”känd” får fördelar… Victor, bitter 25-åring, kul kille….

  3. Jenny

    Anitha – du är bäst!!! Du är världens skönaste tjej och uppenbarligen fattar inte de som kommenterar detta negativt. Fortsätt vara dig själv! Och sluta aldrig blogga!

  4. Kristina

    Haha helt sjukt hur många mamma-martyrer och duktiga människor det finns därute som MINSANN står upp trots smärtor. Det hela bottnar i att alla har rätt att välja hur de vill hantera situationen. Självklart ska man få sitta om man har ont, straffa inte den som har mod nog att göra något åt saken och tilltala andra personer med detta behov (vi i Sverige gör inte sånt). Vi är fler som tycker att det är en självklarhet att fullt friska människor ska få en ”sämre” plats än den som har ont. Nu har jag iallafall lärt mig att snabbare erbjuda en plats åt gravida, har inte fattat vad det kan innebära eftersom jag inte varit gravid än själv. Bra Anitha, ge dig inte i den här diskussionen.

  5. Sanna

    Det som störde mig var att du valde att skriva värsta inlägget om hur hemskt dte var att du nästan fick stå upp. Du fick faktiskt sittplats men hängde ändå ut den här killen som tillslut gav dig sin plats, som han dessutom betalt för. Sen när han lackar och kommenterar inlägget, så fortsätter ud och tycker han är en tönt. Så dte räckte inte att han gav dig sin plats du var tvungen att bloggspotta på honom inte en utan två gånger. Vad är dte du inte förstår, hur kan du vara oförstående till folks reaktioner?

  6. Fredrik

    Jag tycker att det känns väldigt typiskt svenskt med alla ni mammor som kommer med kommentarer som ”jag har minsann aldrig förväntat mig några fördelar pga att jag har varit gravid”. Den där Victor bör förstå att en gravid kvinna behöver hans plats bättre än vad han gör. Att sedan också skriva ett gnälligt mejl till den gravida kvinnan efteråt gör saken bara ännu larvigare.
    Något jag kan förstå är Victors irritation över att det är just han som blir utvald till att lämna över sin plats. Det komiska med det är att värden antagligen går fram till den yngsta personen han hittar för att det ska gå så smidigt som möjligt.

    Det känns precis som Anitha skriver att det blir väldigt mycket hets pga Anithas svar inte riktigt passade in i detta forum. Sådär får man inte alls skriva om man är en mammabloggerska. Jag tycker att Anitha ska stå på sig och absolut inte be om ursäkt bara för att en massa normativa svenska mammor där ute inte vågar vara annorlunda.

  7. Nina

    Klart att man lämnar plats. Att han råkar vara kille o ung har inget med saken att gör. Som människa ställer man sig upp. Och sluta inte blogga. Du är kul.

  8. N

    Men herregud vad är det som händer här? Har varit borta i 2 dagar och kommer in och läser detta!! Vad fan är det med folk?
    Självklart låter man en höggravid kvinna sitta oavsett var det är. Håller tyvärr med om bonnamentaliteten.. När jag var höggravid upplevde jag att det bara var invandrare och äldre män som reste sig för mig på bussen osv.
    Sluta inte blogga för allt i världen! I love you!

  9. Frank

    Att personen inte vill stå när han köpt biljett måste väl till och med du förstå?

    Riktigt märkligt att hela universum snurrar runt dig bara för att du har haft ett samlag. Gillar du inte att stå upp? Stanna hemma, latmask.

  10. Tore

    Oups, ett inlägg till alltså? Du har skapat ett monster och gör ingenting för att stoppa det.

    Det enda du behöver göra är att sluta skriva om detta, svårare än så är det inte. Du kommer aldrig få sista ordet, och skall kanske inte ha det heller…? Du känner det bäst själv, det handlar om rätt eller fel.

    Bara släpp detta nu och gå vidare, du har försökt 1 gång. Dte gick inte. Var rädd om ditt andra försök – det går att göra bort sig mer än en gång….

  11. susanne

    Hej Anitha!

    Läste de tidigare inläggen angående detta igår. Ville fundera lite på innan jag skrev en kommentar, först ville jag skriva något i stil med ”herrgud, skärp dig gravida kvinna som tror att du har företrädes rätt!!!”

    så loggar jag in på din blogg, och blir grymt förvånad över att du fortsätter diskussionen!!

    För helt ärligt, hur kan du egentligen propsa på att du har rätt när denne kille även gett sitt uttryck i det klara. Vem som egentligen kom först är egentligen irrelevant då du hävdar att du var där en kvart innan, medans Victor var där 10 minuter innan. Eftersom han nu satt och inte du. Av god sed tycker jag faktiskt helt självklart att han borde ha stått upp! Men om denne unge kille nu inte vill göra det, så tycker jag ändå att han har rätt till det.

    Som många andra har hävdat, det är skillnad på show och buss då en bussfärd oftast inte är så lång. + man kan mycket lättare än en gravid kvinna knöka in sig på någon plats vid senare tillfälle.

    Var nyligen på RAW comedy club förra månaden, vi köpte 3 biljetter men en vän ville följa med, så vi bokade om till 4 biljetter JUST för att kunna sitta tillsammans och skratta o kommentera grejerna! Detta kostade oss 100 kr extra och var rätt omständigt (jag är en student kan tilläggas). Hade jag kommit dit, för att sedan bli tillfrågad för att stå upp, hade jag blivit helt GALEN. Att personalen nu hjälpte dig till sittplats känns bara som om han var tvungen, då ja… som ”värdposition” kan man ju inte riktigt bara vara nonchalant och be dig gå hem.

    Det jag vill ha sagt är egentligen att du ser det som en rättighet, att victor plus vi övriga är vidriga är egentligen.. bisarrt. Samt skriver jag detta inlägg för att jag hoppas innerligt att alla gravida kvinnor inte tänker så här/vill förändra denna syn!! Det är ju helt sjukt!! Vet man att det finns begränsade sittplatser då kommer man i god tid. Nu uppstod olyckligtvis denna situation och jag anser att att det gick rätt till, att victor fick stå (för att det är trots allt inte önskvärt att en gravid kvinna ska få stå upp så pass länge). Men att du har mage till att skriva ett inlägg som rättigfärdigar detta är korkat, jag hoppas detta är okunskap från din sida.

  12. Rebecka

    Men herregud vad de går vilt till här inne! Kan du inte byta tillbaka till din gamla bloggplattform så man slipper de här galna mama-mupparna…

  13. Eva

    I Tokyos tunnelbana finns skyltar om att man reser sig för 1. Gamla 2. Gravida 3. Mammor med småbarn. 4. Sjuka med kryckor etc.
    Det var en fröjd att se de där stiliserade skyltarna, för en liknande inställning står inte att finna i vårt land. Och där kan man få åka lääänge innan man kommer fram – nästan en shows längd…;)

  14. Emelie - 17år & mamma till Elias 101101

    Hade det varit på bussen, okej. Men på en show, nej!
    Man ska inte utnyttja sin situation av att vara gravid!
    Jag bar på 24 kilo extra och skulle aldrig begära att någon skulle ge mig sin plats på en show….
    Som han själv skriver, se till att vara där i tid om du verkligen måste sitta!

  15. Pethra

    Självklart tycker man att alla gravida skall bli erbjuden en sittplats om alla är upptagna men vi bor i Sverige, här avskyr man gravida, mammor och barn, tyvärr! Men jag tror inte att det är pga. att du förväntade dig en sittplats som folk har gått i taket. Nej, det handlar nog mest om ditt sätt att bemöta Victors kommentar, det var inte ok för ett rött öre. Oavsett om du tycker att det är alla människors rätt att ge dig en plats när du är gravid.

  16. bella

    alltså detta är ju helt sjukt! att han och flera andra här tycker att han blev diskriminerad?? det är skrattretande! om det är nån grupp i samhället som aldrig blir diskriminerade så är det väl unga vita män?
    skärpning haters!

  17. Pernilla

    Jag tycker faktiskt du har fel! Jag är 30 år, precis fått mitt andra barn. Jag skulle ALDRIG förvänta mig att någon skulle erbjuda mig plats om det inte fanns någon ledig!!! Ska smala/unga människor erbjuda de med 20 kilos övervikt platser då oxå eller? Kom igod tid istället!

  18. Emelie

    Anitha, du har inte gjort något fel i det här! Att resa sig och erbjuda en stol till de som behöver handlar om vanlig uppfostran, vanligt folkvett. Jag blir så ledsen när jag läser det här och hur det påverkat dig. Försök att ta åt dig dubbelt av alla bra peppande kommentarer, för nog är vi många som tycker att diskussionen är helt vansinning! Självklart reser man sig för äldre, handikappade, gravida, alla som behöver det! Det är inget annat än sorgligt hur vårt samhälle har blivit att detta blir en diskussion. Jag var beroende av kryckor och rullstol i en period av mitt liv och senare under min graviditet hade jag fruktansvärd foglossning. Med facit i hand skulle kryck-jag resa mig för gravid-jag vilken dag som helst! Så omöjligt är det att som höggravid stå i två timmar.
    Jag ville bara säga att du har alldeles för mycket bra för att låta dig nedslås av detta. Jag reser mig för dig Anitha! Fortsätt skriva och försök att fokusera på oss som håller fanan för vanligt enkelt folkvett!

  19. Emha

    Helt galet att man blir irriterad över att behöva resa på sig och lämna sin plats för att en gravid kvinna behöver sitta. De allra flesta jag känner skulle göra det utan att blinka!
    Stå på dig, Anitha. Du gjorde inget fel!

  20. Malin

    Spelar ingen roll var man är eller varför man är där, res er för höggravida kvinnor! Vad har hänt, var har artigheten, vänligheten, solidariteten och omtänksamheten tagit vägen?

    Håller allmänheten på så här vill väl ingen vara gravid längre och föda barn i det här landet, och vem ska då dra in pengar till oss när vi är pensionärer? Gravida, bebisar och barn behövs för landet, de är inte bara egoistiska följder av föräldrars val. Tänk på det!

    I Australien (Perth) finns det en plats vid VARJE ingång på pendeltågen som är reserverade för dem som inte kan stå (därtill räknas gravida men även föräldrar med små barn, wow). ALLLA, och då menar jag ALLA, reser sig för en gravid kvinna och erbjuder henne sittplats. För så gör man bara, av ren vänlighet och god uppfostran!

    Bra Anitha att du tar upp detta!

  21. Cissi - mamma till Cornelis

    Jag tror att den där Victor skulle prova på att vara höggravid själv.
    Jag förstår dig helt och hållet! Som gravid får man otroligt lätt ont i rygg, ben, bäcken, ja allt helt enkelt (iallafall jag) och jag förstår helt ärligt inte resonemanget med att man INTE erbjuder en plats till en gravid tjej. Nej, det där köper jag inte.
    Jag tycker det är egotrippat och sjukt att man som medmänniska inte ställer upp för andra som är i behov av det men sen fungerar ju alla människor olika…

    Kram på dig!

  22. Sfia

    Tror att grjen här var att du framgick som en gravid egobitch, men här framstår det helt annorlunda.
    Du kanske bara borde förklarat det hela mer klart från början, du kanske själv märker att det inte framstår som att du var ett offer i första inlägget (som du tycker), utan mer som en bitch? Men du har rätt och
    Annars verkar du grym, Kram

  23. Anna

    alltså, då kan man alltså vägra någon gravid att sitta på bussen också eller, för jag råkade sätta mig först.

    var glad om du tappar läsare, dom som ska börja hata dig nu är ju klart idioter.

    Du är bra!

  24. Melanie

    Anitah! Vill bara att du ska veta att jag står på din sida till 100%
    Jag skäms när jag läser hur folk beter sig. För mig är det SJÄLVKLART att man reser sig om man ser en person som är mer i behov av en sittplats. Man ska inte ens behöva fråga.
    Menar du att folk sa NEJ när du bad om att få sitta, ville dem inte resa på sig för att låta dig sitta?
    Pinsamt och HEMSKT i så fall. Vad har folk för uppfostran och moral?
    Du har inte gjort något fel och ska inte känna dig dum på något sätt! Kram på dig! / Melanie

  25. Nina Dahl

    Det är skrämmande hur korkade folk är. Grabben som blev ”tvingad” att resa sig kunde ha turats om med sina kompisar. Då hade var och en bara behövt stå 10 minuter i taget – och det måste de väl i alla fall ha orkat.

  26. Helena

    Vad ni som klagar inte verkar förstå är att Anitha tvingade ingen att resa sig och hon gjorde inte ens anspråk på någons paxade plats, det var vakten som efter att hennes vänner hade frågat om att få ta in en xtra stol., då vakten på eget initiativ frågade en av gästerna om de ville ge sin stol till Anitha. Och personen ifråga kunde sagt nej, det var inte under pistolhot eller så. Man kan alltid säga nej.

  27. Rebecka Johansson

    Jag kommenterade inte inläggen som handlade om Victor eftersom jag ansåg att det är så fullständigt självklart att han (alternativt ungefär vem som helst) skulle ge sin plats till dig då du är gravid, precis som man ger sin plats åt äldre som kanske har ett lite större behov av att sitta än mig själv som är 20 år och fullt frisk. Sluta inte skriva.

  28. Anders

    Man ska vara trevlig oavsett om man är handikappad, gravid, utvecklingsstörd eller normalstörd. Är någon tillmötesgående? Var glad och tacksam! Men du kan inte k r ä v a det i den situation du beskriver.

  29. Cissi

    Fina fina Anitha! Lyssna inte på idioterna, du vet ju att du har helt jävla rätt. Klart som fan man ska resa på sig, om inte självmant så i alla fall när du ställer frågan. Det är rent hyfs oavsett om man är tjej eller kille.. Är man ung, stark och frisk och köpt biljetter i en sektion där man kan riskera att få stå så JA då ska man ställa sig upp om någon är i större behov av platsen.
    Blir uppriktigt ledsen över många av kommentarerna som tar Victors parti. Hur tänker ni? Och kom inte med argumentet om ”Anithas dåliga attityd”… Lär er känna av ironi! Sen skulle ju inte min egen attityd vara rosor och glädjerop när min blogg blivit förpestad med allt hat ni alstrar.

  30. Jo!

    1) Det handlar inte om att du är gravid.

    2) Det handlar inte om att du är gravid.

    3) Det handlar inte om att du är gravid.

  31. Kristina

    Undrar var vi är på väg… Jag kan INTE fatta att man inte reser sig för en gravid kvinna! Fick stå en tågresa mellan stockholm och Linköping utan att en enda person erbjöd sig en plats till en höggravid i månad 8. Tillslut satte jag mig på golvet och i Norrköping reser sig en kvinna och säger du kan ta min plats för jag ska av här… Ja, jag hade betalt för sittplats men eftersom SJ alltid har problem under vintern så blev två tåg ett och inga sittplatser gällde längre!
    Det är allmänt synt förnyft och vett att man reser sig för de som uppenbart behöver få en sittplats! Herregud vad är problemet? Personer som victor får mig att undra var världen är på väg!?

  32. cecilia

    Men herregud vilka jävla sär folk är. Skaffa ett liv. Bara för att ganska många är helt intelligensbefriade betyder det ju verkligen inte att det är så det ska vara. Om vi ska köra enligt dessa regler så skulle det alltså vara mitt eget fel att jag och min barnvagn nästan blev nermejade av en budbil i ett bostadsområde, på en gångväg, för att han tyckte att jag gick ”i vägen”. (Detta fick jag veta när jag helt fräckt skällde ut bilisten) Vissa personer blev helt enkelt tappade i golvet som små och det enda man kan göra är att tycka synd om dessa och deras stackars föräldrar som uppenbarligen gjorde ett för jävla täskigt jobb. Skit i dessa människor Anitha och känn att det finns normala personer som håller med dig.

  33. Angelica

    Nej, du förstår tydligen inte. Det är din attityd som stör oss. Jag tycker du hanterde hela denna situation på ett dåligt sätt. Det innebär inte att jag inte skulle ge upp min plats för gravida eller äldre. Du borde varit där tidigare eller köpt en sittplats.

  34. Bella

    Jag har läst och läst och läst och jag kan verkligen inte se vart den ”dåliga attityden” finns nånstans! (Förutom i vissa kommentarer då…)

    Jag säger som Peter LeMarc: ”Keep the evil spirits away”! Ta bort all skit och gå vidare! Koncentrera dig på det som gör dig glad och du mår bra av. Du verkar ju så underbar och fin och jag vill verkligen inte att du ska sluta skriva!

    You go girl!

  35. LA-mamma

    @ Soffan
    Jag satt och skrev på min telefon och med automatisk stavning blir det svårt att skriva på svenska så jag skrev på engelska men på slutet började svensk hjärnan ta över så då blev det så. Om man har bott utomlands länge men är uppvuxen i Sverige så blir det lätt att man liksom håller på att ’Dolpha’ sig… 🙂

  36. Emma Andrén

    Jag håller med dig till 100% Anitha. Brukar aldrig kommentera men nu jävlar blir jag arg. Självklart ska Victor ge sin stol till dig eller vem som helst som har ett större behov än han själv. Vaddå han var där först, betalade minsann osv. Ser man en höggravid kvinna som behöver sitta så lyfter man sitt arsle och FRÅGAR om hon vill sitta. Jag födde mitt första barn i jan och vet hur jobbigt det är att stå en längre stund. Visst det kan vara individuellt och vissa gravida klarar utmärkt att stå i flera timmar. Men för att det finns de som klarar det betyder det väl inte att de som får ont ljuger (eller är lata)? Trodde alla kvinnor som varit gravida också förstått att vi alla har olika graviditeter. ALLA får inte inte foglossning, ischias, kramper, halsbränna, havanndeskapsförgiftning osv. Men de som får det måste väl få gå på en föreställning och få ta en fullt frisk ung killes stol?? Fattar inte att folk reagerar som de har gjort. Därför vill jag berätta för dig Anitha att vi finns. De som förstår och håller med dig till fullo. Gillar din blogg så fortsätt skriv för de tysta håller antagligen med dig. Kram Emma

  37. Cecilia

    Provokationsbloggar är det få som lyckas med. Det här blåser över och sen är intresset och respekten för dig mindre Anitha. Kom ihåg att din målgrupp är gravida och mammor som är mer intresserad av en trevligare stämning.

  38. Josefine

    Hej
    jag måste ju andå påpeka att jag gillar din blogg och ditt sett att skriva. Sen må det ju vara så att inte alla ser din humor men jag gillar det iaf! har följt med sen din förra blogg och hoppas verkligen att du inte tappar lusten att blogga, tycker att det är väldigt roligt att föjla dig på bloggen!
    stor kram
    Josefine

  39. Soffan

    LOL @ ”LA-mamma” som skriver hela sin kommentar på engelska för att sen avsluta med ett par meningar på svenska WTF??!

  40. Louise

    Fokusera nu inte på det negativa kommentarena! Utan på det positiva, som att jag fyller år idag! 😀 Ha nu en mysig söndag med pretty woman ikväll!

  41. Mia

    Meh! Du säger ju själv att du ville provocera och folk blev uppenbarligen provocerade. Deal with it och sluta lipa.

  42. Lisa

    Lite rätt och lite fel är ju hela situationen. Tycker dock att det är dumt att du förstorar det så här i bloggen och sen undrar varför folk inte slutar kommentera. Hade räckt med ditt första inlägg och Victors kommentar. Inte konstigt att bloggmobbning startar när det är personen i sig som sätter i gång det och fortsätter förstora upp det. Se upp så att du inte blir allt för lik Schulmännen.

  43. Anna

    Sakfrågan – som du tog upp först – var bra och intressant – varför kan inte människor självmant resa på sig. Sedan uppvisade du en mycket osympatisk sida när du gjorde dig löjlig över Victor. Översittarfasoner som gör mig så mycket mer mörkrädd än att människor inte lämnar sin plats.

  44. Cecilia

    Ohederlig ni är ni som försvarar Anitha. Ni VÄLJER ju medvetet att MISSTOLKA kritikerna som att vi inte unnar en gravid en sittplats. Det handlar inte om det, det handlar om Anithas otrevliga attityd och det vet ni mycket väl.

    Har ni inget försvar att komma med så ni måste LJUGA och hålla på för att kunna bjäbba?!? hihi

    Fy vilken otrevlig stämning det har blivit på mama nu. Här brukade det vara trevligt förut serru Anitha….

  45. Ronina

    Sverige är ett kallt land, ända in i benmärgen.

    Är man gammal, sjuk, funktionshindrad, gravid eller ett barn i detta land då ligger man pyrt till, man skall tydligen ursäkta sig för sin blotta existens.

    Jag är tacksam att vi får en glimt av ditt liv, du och Calle och övriga Schulman-klanen verkar vara ett gäng varma och intelligenta människor.

  46. A.

    Det spelar ju ingen större roll om du ber om ursäkt. Säger som andra – det är klart att du ska få sitta, men inte ha en sådan otrevlig attityd till situationen. Varför ger din vän dig en ståplats biljett när du är höggravid? Varför talar inte vännen om det för dig? Detta är ju en krogshow, antingen har man matbiljetter med sittplats, eller inte. Det brukar man veta.

    Det är totalt ointressant om Victor är studen eller betalar själv (fast de flesta brukar göra det vet du).

    Däremot tycker jag arrangörerna får skämmas. Hur svårt hade det varit att ta in en extra stol. Och Victor kom en timme innan för att få sittplats. Klart man tycker lite synd om honom när det kommer en ”kändis” en kvart innan som måste sitta.

    Låtsas inte att diskussionen handlar om något annat än den gör. Alla tycker att gravida ska få sitta. Men inte alla tycker att gravida har rätt att vara hur otrevliga som helst.

    Märkligt att du ändå vill att vi ska tycka synd om dig. Du får som du vill OCH ska vara taskig? Snyggt.

  47. Jessica

    Men Herre Gud! Hur orkar folk? Hela den här diskussionen handlar inte om hurvida Anitha har betalat för sin biljett, om hon kommit sent eller har dålig attityd. Det handlar om att vi i Sverige har för dålig respekt mot äldre, gravida kvinnor osv. Det är väl självklart att ge upp sin plats för en gravid kvinna!?
    Lägg av nu ni tråkiga människor som inte har nåt bättre för er än att vara elaka!

    Nä, jag hoppas verkligen inte att du slutar blogga, Anitha. Du är inte värd de här elaka kommentarerna! Jag tycker att du o hela familjen Schulman verkar vara fina, varma människor som bjuder på er själva.

    Stora kramar från J.

  48. frida

    Anna kl 15:45

    Då man vet hur jävla lyckliga och fina Calle och Anitha är över graviditeten är det ett så jävla absurt uttalande som blir extremt komiskt i sammanhanget.

  49. jennie

    Det är så tråkigt att människor måste hantera detta på det viset dem flesta här verkar göra nämligen med att gå till personangrepp och kritisera ditt utseende osv. Jag tycker du är helt fantastiskt och jag kan bara tänka mig vilken fin uppväxt ditt barn kommer att få med dig och Calle. Ni är fina människor glöm inte det kära Anitha.

  50. Fialotta

    Jag blir nästan mörkrädd när jag läser alla idiotiska kommentarer… Är själv gravid i ungefär samma vecka som du och vet hur jävla jobbigt det är att inte kunna stå upp under längre perioder. Blir alltid lika förbannad varje morgon på tunnelbanan när jag tvingas stå för att ingen ger upp sin plats. Folk fattar kanske inte hur jävla jobbigt det är att bära på 15 kg extra + foglossning + lågt blodtryck. Det räcker med ett par minuter så får jag jätteont i ryggen och blir nästan svimfärdig. Ska man tvingas stanna hemma på soffan under hela sin graviditet bara för att folk inte kan visa vanligt hyfs och ge upp sin sittplats? Du verkar vara en jättetrevlig person Anitha och jag älskar din blogg. Hoppas du orkar bortse från alla arroganta och bortskämda människor och fortsätter att skriva!

  51. Anna

    @ Frida 15:40!!!!

    Skitkul att skämta om att man ska slå i hjäl sin unge. Var finns humorn i det? Då har man jävligt låga fodringar på humor isf. Lika sjuk du tydligen.

  52. frida

    ”Lina skriver:
    mars 13, 2011 kl 12:01
    Anmäl

    Äh, både du och Calle är tydligen sjukt otrevliga människor. Det är inte sakfrågan folk stör sig på. Det är din absurda attityd!!

    För övrigt är jag fortfarande chockad över ett inlägg Calle skrev för ett tag sen angående att Alex och Amandas dotter hade ritat i soffan. Han skrev: ” det är sån här gånger jag funderar på att ge Anitha ett hårt knytnävsslag i magen och så är allt som vanligt igen”. Fy f**……..”

    Humorbefriade människor. (FORTFARANDE CHOCKAD!!! kanske har för lite annat att tänka på?)
    Blir något ledsen/irriterad/tappar hoppet när jag läser kommentarerna på det här inlägget (något jag inte brukar roa mig med, jag läser din blogg för dig, inte för kommentarer från moraliserande människor som verkar ta livet på för stort allvar.)

    Någon klagar på att du var ironisk i ditt första svar till victor, men det kan man ju faktiskt inte utläsa i text, personen uppfattade tydligen ironin, så varför klagar den då?

    JAG tycker du är rolig (och säkert skittrevlig) Anitha. bara så att du vet, och jag hoppas att du skrattar åt kommentarerna. Det förtjänar de.

  53. Pedro

    Du har alltså fortfarande inte fattat varför folk är irriterade? Du gräver dig djupare ner med varje idiotiskt försök till bortförklaring… Lägg ner.

  54. frida

    jag förstår inte vad folk whinar om. att du fått en biljett borde inte ha någon som helst betydelse, precis som du säger.
    go anitha!!

  55. Hanna

    Skriv din kommentar här!Om du nu inte fixar kritiken kanske det är en bra idé att sluta skriva även om jag tycker att det skulle vara tråkigt då jag gillar både dig och Calle och det skulle vara kul att få följa er i väntan på att Penny kommer. Men jag tycker att det är tråkigt att du inte riktigt inser att problemet inte är att Victor var tvungen att ge upp sin plats utan din attityd till det hela. Man kan inte förvänta sig något alls av folk man inte känner. Och ansvaret för att du ska kunna sitta ner på den föreställning du är bjuden på är bara ditt. Du skulle ha kunnat ringa säkert samma dag och tagit reda på om det fanns några sittplatser i den sektion du skulle sitta i och med den produktionen som verkade värna så om att en gravid kvinna skulle få sitta så hade det säkert inte varit några problem att reservera en stol. För hade det inte funnits en enda stol i den sektionen hade du ju inte kunnat gå dit iallafall. Även om det absolut är en självklarhet att man flyttar sig för en gravid kvinna så tycker jag att du faktiskt får vara tacksam att du fick en plats. MEN jag tycker att det är otroligt pinsamt om det är så att ni frågat folk snällt och artigt om de kan avvara en stol till en gravid kvinna i sjunde (?) månaden och de sagt nej eller helt enkelt bara ignorerat er. Vi är egoistiska allihopa och jag tycker att du och Victor är båda lika mycket ”bad guys” i det hela. Om man gnäller så som du gjorde med en tråkig översittar attityd utan minsta tacksamhet över att du faktiskt fick sitta (hur självklart det nu än är) och slapp gå hem så får man faktiskt ta att folk gnäller. Jag tycker inte att du behöver be om ursäkt och det är klart att du har rätt att klaga men om du visar lite tacksamhet och ansvar för att du kunde ha agerat annorlunda du med så hade det här inte varit något problem.

    Hoppas du kan släppa det här och gå vidare!
    All lycka till dig!

  56. Josefin

    Jag håller inte med dig alls i dina åsikter. Men det ger ju inte mig rätten att sitta här och skrika ut vilken äcklig, självcentrerad människa du är som inte har något hyfs, även om jag nu tyckt att du var det – vilket jag inte gör.

    I ärlighetens namn, om man sitter och skriker ut att någon är äcklig och självcentrerad. Om man ens tycker att någon är äcklig och självcentrerad, på grund av något sådant här. Då tycker jag att man borde se över sig själv lite. Då har man inte så himla mycket hyfs heller, och man är nog alldeles för självcentrerad för att det ska anses nyttigt. En human människa tycker inte något sådant om en annan människa som bara lyfter en fråga (som du i det här fallet gjorde).

    Ibland blir jag så ledsen. När ska folk lära sig att det är en sak att ha en yttrandefrihet och en åsiktsfrihet, och en helt annan sak att utnyttja en frihet för att kränka en annan människa?

    Jag tycker inte att du förtjänar all den skit du fått. För det är ren skit. Hade folk svarat med argument och åsikter och en debatt så hade jag blivit glad. För den debatten behövs. Jag hade velat diskutera den frågan, eftersom att jag verkligen inte alls håller med dig. Men nu är det som om den är förstörd. Det var tydligen viktigare att slänga skit än att ta vara på diskussionen.

    Sånt gör mig så ledsen. Så trött på mänskligheten. Jag är 19 år och har redan tröttnat. Helt tappat tron på människan.

    Suck.

  57. Swedish in Atlanta

    The Golden Rule. Treat people the way you want to be treated. Wow, har aldrig sett maken till bittrare manniskor. Det spelar ingen roll nu vem som har ratt eller fel. Move on. Gud vad jag ar glad att jag bor i ett land dar folk har compassion for varrandra.
    Petra

  58. Ems

    Skriv din kommentar här!Jag gillar din blogg och kommer inte sluta läsa den. Men i det här fallet kan jag tyvärr inte hålla med dig. Jag försöker och försöker, men jag är ledsen, det går inte. ENLIGT MIG (därmed inte sagt att jag har rätt): Du är gravid, och då avarar vi andra våra sittplatser till dig, andra gravida, sjuka, gamla osv. Rätt. Det är visserligen ingen lag så man kan inte tvinga någon, men det är common sense. MAN GÖR DET! Däremot är väl den här situationen något av ett specialfall? Du har fått en gratisbiljett och trippar in ”sent” och förväntar dig att alla ska kasta fram sina stolar till dig. Det sticker i ögonen på folk och mig också. Får man någonting gratis så tackar man och tar emot, och man kräver INGENTING mer. Är man gravid och det visar sig att det är ståplats som gäller får man fråga runt om någon vill ge upp sin plats, om ingen vill (vilket dom kanske borde egentligen) är det bara att gilla läget, stå ut eller gå hem. Jag skulle skämmas ihjäl om personalen tvingade någon att flytta på sig för min skull, jag skulle ALDRIG ta den platsen. Pinsamt, drygt, nedlåtande och nonchalant mot dem andra BETALANDE gästerna som var där i god tid! Du är ju uppenbarligen gravid, men att ta förgivet att alla andra är friska och njuter av att stå en hel föreställning är bara kasst från din sida. Vet man med sig att man behöver sittplats eller extra benutrymme, hög stol, mjuk stol etc etc etc så är man där i god tid så att det går att ordna. Att komma insvassande och förvänta sig saker för att man är gravid är patetiskt.

  59. karin

    Äh, fortsätt blogga här Anitha!
    Snart är den här lilla stormen över.
    Jag tycker att det är bra att du bemöter kritiken och inte slätar över, som en del andra gör.
    Men en sak jag inte kan förstå är att arrangörerna inte kunde ställa ut en stol till?
    Självklart så ska man inte stå i två timmar när man är höggravid.

    Jag ser fram emot ditt fortsatta bloggande:)

  60. Emilia

    Men skärp dig nu! Som väldigt många redan sagt så är det klart att man reser på sig för en gravid kvinna men att det är din attityd du kanske borde arbeta lite med för den är allt annat än trevlig.

  61. Molly

    Håller med många andra här – problemet är inte att du fick platsen, vilket är helt rätt eftersom du är gravid, men att du bemöter kritiken genom att vara så sjukt dryg. Man undrade helt ärligt hur gammal du var i det första svaret.

  62. Sofi

    Strunta i de töntiga kommentarerna, det är som du sägerfritt fram att sluta läsa din blogg!
    Jag gillar dig 🙂

  63. Sandra

    Anledningen till att du får negativa kommentarer från jantelags människorna är att de tror att hela denna Viktor situationen är den enda anledningen att skriva någonting dumt om dig.
    Du kan antingen ta åt dig denna kodynga eller bara ta allt detta som positiv feed-back, eftersom det finns inte så mycket annat elakt att hitta på om dig.
    Du kan sedan dra parallellen att dessa människor skulle inte resa sig upp för en halvdöd gammal tant i bussen heller. Skulle Viktor skrivit detta, skulle han bli smutskastad istället (men han är ju Jantelagens gentleman i denna situation).
    Så nu får man hoppas att stackars lilla Viktor får handikappersättning för den möda att stå upp i 2h minus 10 minuter.
    Jag vet inte ifall denna 118 kommentar gör så mycket nytta men jag hoppas att du tar åt dig från kommentarer där folk med en uppfostran,moral och utbildning skriver till dig och inget annat.
    De förolämpande kommentarer som har skrivits om dig förtjänar inte du och ingen annan.

  64. Martina

    Du har helt rätt. Man kan inte hävda att man är gentleman om man bitchar över att resa sig upp. Om han hade varit fattig/handikappad skulle han ju sagt det i mailet eftersom han uppenbart är småsint.

    Kom igen Sverige, var inte så pinsamma. Klart att gravida har förtur på platser. Eller har ni samma ”först till kvarn”-tänk på allt. Sjukvård?

    ”jag kom först med mitt eksem hit, du som är skottskadad får vänta”

  65. Mommo

    Folk är inte kloka.

    ”Jag följer din blogg för du är vacker/ söt”. Det där hade jag tagit som en förolämpning när det är ord jag sysslar med i en blogg.

    ”Anitha har inget att vara kaxig över för hon har en fet röv och några valkar”. Allvarligt? Sök hjälp.

  66. Theres

    Anitha det är attityden som är problemet, som så många andra redan skrivit, men det vägrar du tydligen ta till dig.

  67. M

    Du blev ditt eget ”Buhu buhu” Anitha… Erkänn att du uttryckte dig klumpigt, klappa till din fjant till man för att han inbillar sig att han kan försvara dig med att ändra/lägga till text i kommentarsfälten (vilken jävla syltrygg), och byt ämne! Släng inte fram er vän Jonas som nu ska avleda fokus. Gå vidare nu, du skriver en bra blogg! Jag tänker läsa din blogg i fortsättningen, nu kör vi vidare.

  68. karin

    Jag gillar din blogg. Detta är också det första vettiga inlägget angående de här. Jag håller egentligen med dig, men du mötte kritiken underligt. Jag och säkert andra uppfattade dig som dryg, även om du var ironisk. Svårt att vara ironisk på text.

  69. Janice

    Jag är en 21 årig tjej som läser din blogg någon gång ibland. Vi lever till synes helt olika liv, fast ändå kan man känna en sådan tillhörighet med någon helt annan, jag tänker mig att det kanske är biologiskt – viljan att se och att bli sedd. Jag tror dock inte det ligger i själen att uttrycka just detta genom att blogga – och kommentera.. Det moderna samhällets frivilliga exploatering. Du och de bloggar jag läser är för mig som skyltfönster, ibland stannar man till hos någon och tittar in. Vi kan se varandra genom att du skriver, jag läser och kommenterar. Glasrutan skiljer oss dock åt oavsett hur nära ibland någon av oss kan tyckas gå. Jag får en klump i magen när jag läser allt som har skrivits av dig och alla kommenterar.. Skyltfönstret har förändrats väldigt hastigt och jag känner inte inte igen mig. Du har inte gjort något fel alls, probemet ligger på något sätt i att du genom din blogg blir ett skyltfönster och vi som går förbi stannar upp och är tränade att kommentera det som sker i realtid. Ingen tid för eftertanke i nuet, vi hugger som ormar i glaset. Jag smeker glasrutan med handen efteråt för jag ser att du blivit ledsen.
    Det känns så himla sorgligt att det ska vara så här, i min natur kan jag inte identifiera mig med att vi är vandrande skyltfönster och hackkycklingar på samma gång. På något sätt så tror jag att man måste avskärma sig, att gå en annan väg för att inte bli uppäten. Det är ditt liv. Du är värdefull, snälla låt inte en blogg ifrågasätta det! Vi kan väl mötas på på riktigt istället. Livet är inte oändligt.
    Famn från en främling.

  70. Shelley Mulshine

    Jag tänker inte ge mig in i diskussionen, för som jag ser det är inget helt svart eller vitt, (som många som kommenterar här får det att framstå som…), utan jag anser att båda hade rätt till viss del och fel till viss del.

    MEN, det jag tänkte säga var att – sluta inte blogga över en sån här sak! Jag har en blogg med ca 20 000 besökare i veckan, och det har hänt mig ett par gånger att jag slängt ur mig saker på bloggen jag inte riktigt tänk igenom så noga, som jag sedan inte riktigt kunnat stå för efteråt, och ibland att jag bara haft en åsikt som jag stått för som många varit emot, som lett till ramaskri och kommentarer om att folk minsann aldrig mer ska läsa min blogg, osv, haha. (kan ju dessutom påpeka att det aldrig lett till en lägre besöksstatistik).

    Hur som helst, det jag ville komma fram till är att sånt här blåser över så himla snabbt om man bara släpper det och fortsätter blogga på som vanligt. Om en vecka eller två har folk glömt/släppt det hela. Jag tror dessutom, som någon annan redan har påpekat, att du har hur mycket läsare som helst som stöttar dig (eller inte bryr sig om saken) som aldrig kommenterar bara.

    Strunta i alla dryga kommentarer! De gör en mycket större grej av det är vad det är. Om du ångrar dig, skicka ett mail till Victor och be om ursäkt, om inte – släpp hela grejen och blogga på som vanligt. Om någon fortsätter vara upprörd eller sur är det väl deras problem att de bryr sig för mycket om trams.

    Ha det bra!!

  71. Monika

    Hej Anitha,

    har följt din tidigare blogg och nu ”hängt med” hit. Gör dig själv en stor tjänst och strunta fullkomligt i alla bittra och avundsjuka små personer.
    Det är ju självklart så att man reser sig upp för en höggravid kvinna oavsett var och när. Det är policy för mig och de flesta jag hänger med iaf.
    Det som egentligen stör mig mest är att dessa kvinnliga 35-plussare verkar ha kommit helt undan. De borde ju naturligtvis ha erbjudit dig en sittplats!! Kanske haft ännu större förståelse för hur det är att vara gravid?
    Kom ihåg fina du, det här är DIN blogg, DITT forum, DINA tankar och DITT liv.
    DU behöver inte ursäkta dig, har inte folk någon uppfostran överhuvudtaget? Kan på riktigt inte förstå hur man kan ignorera en behövande, gravid, äldre eller handikappad. Det självklara är kanske tyvärr inte lika självklart för alla. Det var det du fick inse den hårda vägen, tråkigt. Men fokusera om nu och fokusera rätt! Du har en liten Penny i magen som snart kommer, gläd dig åt att ni iaf kommer att uppfostra henne till en empatisk och ödmjuk idivid.

    Lycka till!

  72. emelie

    stå på dig Anitha!
    jag anser att du inte har gjort något som helst fel!
    gravida, äldre, handikappade eller på något sätt skadade personer har företräde till sittplats. det är väl fan sunt förnuft!?

    dom flesta som kommenterar här verkar mer än lovligt bajsnödiga!

  73. Lena

    Anitha, ett tips. släpp det här nu och fokusera på något annat. Så länge du skriver inlägg om detta ämne, så kommer folk fortsätta med kommentarer som de här. Låt det vara för din egen sinnesfrid skull. Det lägger sig, snart kommer folk hitta något annat att ”rasa” över.
    Visst, det ger en massa trafik, men ännu mer dålig energi?

    Varför var det så omöjligt för personalen att skaffa fram en extra stol. De kan ju knappast ha varit helt slut?
    Vem som betalat för sina biljetter, eller fått dem i gåva, kom först eller inte, det är ju totalt irrelevant i sammanhanget.

    Det är personalen på stället som skulle skaffat fram en extra stol. Det är dem som inte skött sitt jobb. Är det någon som ska ha skit så är det dem. Inte du, inte killen som reste sig.

  74. pats

    Shit vad trött man blir på dessa SVENNEFASONER! Vilket jävla gnäll. Och det känns som att det bara är kvinnor i detta fallet som sätter sig emot detta. Vilket är JÄTTE KONSTIGT, eller? Vafan, jag tror det är mamma mentalitetet som kommer fram här bland alla duktiga morsor som minnsan kan stå höggravida under 3 timmar och titta på en show. Det är samma mammor som också säger ”min son kan minnsan redan gå” eller ”jag födde minnsan utan bedövning”. Bitterf’ttor som måste gotta sig i sina egna prestationer för att ingen annan ger uppskattning. Alltså har jag rätt eller fel? Det borde vara självklart att vi kvinnor söttar varandra. Precis som det fanemej borde vara självklart att en gravid kvinna får sitta. Är inte det till och med ett uttryck: GRAVID KVINNA FÅR SITTA?

  75. Sanna

    Förstår inte vad folk har för problem. Självklart är jag och mina vänner minst lika chockade över att ingen reste sig för dig, som du är. Förstår inte vad det här är för barnsligt trams.

    Kör på som vanligt, Anitha. Du är bäst!

  76. Ojet

    Men du skriver ju själv att det var ”först till kvarn”? Vad är ditt problem? Det var först till kvarn och du kom tvåa. Enkelt! Om du inte kan se en show stående för att du är gravid – gå inte dit! Alternativt kolla upp vad det är för typ av biljett du har fått… alternativt kolla med arrangörerna några timmar INNAN, om du VET att du måste sitta.

    … Men det kanske inte var så viktigt för dig att få sitta och därför kollade du inte upp läget tidigare….?

  77. Olle

    Som sagts tidigare är attityden det som är problemet, så du kan sluta analysera sönder situationen ytterligare.

    Såhär: Visst är det självklart att man ska resa sig för en gammal, sjuk eller höggravid. Men det betyder inte att man ska ta för givet att andra ska resa sig för en. Gör man det blir det osympatiskt, och det kan få den som självklart tycker att man ska resa sig, att tycka att det inte längre är så självklart.

    Jag har själv en skada som gör att jag inte kan stå länge. Hade jag fått gratisbiljett till en föreställning, kommit dit och insett att det var i ståsektion med ett fåtal, upptagna sittplatser, då hade jag tänkt direkt ’ah skit också, det finns ju inga platser, visste inte att det var baren jag fått biljett till.. jaja, jag får gå hem igen så köper jag eventuellt en sittplats en annan föreställning.’ Men själv ställer jag mig gärna en mindre stund tex på bussen om någon äldre stiger på.

    Har man en plats, ska man vara beredd att ge den till någon som behöver den bättre. Men man ska inte anse sig ha rätt till andras platser om man inte har någon.

    Ett jämförelse: Du och en arbetskamrat är halvkompisar. Så där mittemellan. När det blir hennes födelsedag, kanske du tycker att det är självklart att du ska köpa henne en liten present. Men om din födelsedag kommer först och hon väljer att inte köpa något fint åt dig – då beter du dig väldigt osympatiskt om du anser att hon handlat orätt och bitchar dig om att det är självklart att hon skulle ha köpt en present till dig. Du kan tänka så, men det är inte snyggt att klaga.

  78. Anneli

    Men skärpning, vad är detta att hänga upp sig på?

    Anitha skriver vad hon tycker och det har hon väl all rätt att göra. Vad är det för smågrejer att haka upp sig på!?
    Helt seriöst, låt den havande kvinnan sitta, den unga och nu tydligen FATTIGA killen kan la för f*n stå eller har han gikt nu med?

    Anitha, du har en väldigt trevlig blogg och forstätt vara precis som du är!
    Då jag själv fått rent ut sagt elaka kommentarer på min blogg har jag ”lärt” mig att det inte riktigt hjälper att reda ut saker och ting utan bara stå för sin sak och gå vidare. För du vet, folk har åsikter om ta mig tusan vad som helst och att någon annan tycker annorlunda har många väldigt svårt för och då kommer elakheter fortsätta att komma och man blir ledsen även om man inte vill bli det..

    Jag tycker verkligen inte alltid som du men skulle jag lägga ner energi och kommentera om det varje gång och samtidigt haspla ur mig elaka saker så säger det mer om mig än om dig!
    Tänk på det! Du är bra!

  79. Julia

    Man behöver inte hålla med dig i din åsikt om att du skulle få sitta osv. det tror jag folk hade kunnat släppa. Men det folk reagerat på är ditt otroligt märkliga och omogna sätt att reagera på Victors kommentar. Och ditt senaste inlägg är inte mycket bättre, undertonen lyser fortfarande igenom.

    Att dessa åsikter yttras på mama är för mig fullständogt ointressant, att detta ska vara en plats där ”man har trevligt” låter bara slätstruket och löjligt. Dina åsikter i det här hade folk reagerat på oavsett forum, det är min gissning.

  80. Lisa

    Men herregud. Jag är lika gravid som du och jag kan verkligen inte relatera till ditt resonemang. Men varför skulle jag förvänta mig att du och andra tycker som jag? Nej ha dina åsikter men sjunk inte så här lågt när du får kritik för dina uttalanden. Inte så flott.

  81. Matilda

    Jag tycker stolen var din och jag tycker du har rätt i det här fallet! Hur oempatisk kan man vara om man inte kan låta en höggravid kvinna få sitta ner under två timmar? jag hade rest på mig direkt!
    Stå på dig Anitha,du har inte gjort något som helst fel.Och att du skriver om det i bloggen,tja,det är din blogg där du skriver om ditt liv,och detta var något som hände i ditt liv. Klart du kan skriva om det här?!
    Jag hejar på dig. Att du blir nedtryckt i kommentarerna tycker jag är fruktansvärt och jag skäms för hur folk tänker.
    Stå på dig,och fortsätt blogga! Det är en väldigt bra och rolig blogg du har som gör mig glad. Du är klok.
    KRAM

  82. TK

    Du skriver en blogg och då får man även vara beredd på att få kommentarer, och alla tycker inte som du. Det verkar du inte kunna hantera?! Ditt beteénde är pinsamt och jag hoppas att du får dig en tankeställare efter den här cirkusen.

  83. Lina

    Äh, både du och Calle är tydligen sjukt otrevliga människor. Det är inte sakfrågan folk stör sig på. Det är din absurda attityd!!

    För övrigt är jag fortfarande chockad över ett inlägg Calle skrev för ett tag sen angående att Alex och Amandas dotter hade ritat i soffan. Han skrev: ” det är sån här gånger jag funderar på att ge Anitha ett hårt knytnävsslag i magen och så är allt som vanligt igen”. Fy f**……..

  84. Katta

    Det var ett jäkla långt inlägg där du fortsätter raljera på det sätt som satte dig i denna för dig så obehagliga situationen från början. Du har fel, fel och ack så jäkla fel. Visst skulle någon vänlig själ ha lämnat sin plats för dig, och så blev det ju också! Men att du sen ska sitta på din blogg och håna och driva med personen som faktiskt gjorde det är så jäkla illa.

    Tänk om du istället hade skrivit ett inlägg om hur förkastligt det är att folk inte lämnar plats för dig som gravid etc etc. Och sedan avslutat med att TACKA Victor för att han var den enda med folkvett osv. Men nej istället ska du racka ner på honom för det. Tänk efter innan du skriver för att för dig verkar det vara väldigt lätt hänt att du uppfattas som en bitch. Hur kommer det sig tro? 😉

  85. Christine

    Jävligt pinsamt av arrangörerna som inte ens kan fixa en extra stol. Men jag står på din sida Anitha! Sluta INTE att blogga för att folk är bittra och tar chansen att pissa på andra när chansen ges. Du är ju helt underbar! Kramar!

  86. Ventilen

    Jag lade fram scenariot steg för steg för min man: Först vad det hela handlade om, sedan inlägg 1, viktors kommentar och sist inlägg 2. Genom hela berättelsen sa han:
    ”Självklart hade jag rest mig upp för en gravid! Det hade aldrig ens blivit tal om att nån skulle behöva hämta personalen”.

    Det som stör mig, och uppenbarligen andra här, är hur du raljerar över Viktor och hans (iofs ganska ohyfsade) beteende. För vettigt funtade människor så borde det där med att ge sittplats till gravid vara självklart. Det som däremot inte är godkänt i denna sörja är din attityd. Jag hoppas att du förstår det när/ om du lugnar ner dig lite och läser det du skrivit med andra ögon. Någons ursprung ska väl ändå inte användas mot personen ifråga?

    Calles trams med kommentarerna är under all kritik.

  87. Jossan

    Herrejävlar. Jag orkar definitivt inte läsa alla de här kommentarerna. Men jag vill bara säga: HUR ORKAR NI?

    Jösses. Skit i det här och gå vidare nu, vad är det att tjafsa om? Händer det inte mer i era liv?

  88. Catherine

    Anitha. Den situation du hamnat i är aptrist, jag kan precis förstå, tror jag, hur du känner. Vissa saker blir större än vad de förtjänar. Ibland funderar jag om människor bär på ett behov av att vara lite vardagselaka. De söker på bloggar och vipps hittar de något som de kan slå ned på. Självklart. Vissa säger bara vad de tycker på ett trevligt sätt men de andra, de som öser dynga. Det säger betydligt mer om dem än vad det säger om dig. Jag kan till viss mån förstå Victor. 35+:arna kunde precis lika gärna ha blivit anmanade att stiga upp. Varför alltid de yngsta? Men. Viktigt. Du ÄR gravid och då är det banne mig arrangörens skyldighet att fixa dig en stol. Och hade det varit jag själv, min man, son eller dotter så är jag fullständigt övertygad om att de självmant skulle upplåtit sin plats. Jag vill absolut läsa mer av vad du skriver, jag gillar att du skriver med VEM du gör saker (namedroppar) och jag är övertygad om att du är en varm, medkännande och inte minst, väldigt klok kvinna! Stor virtuell kram på dig, trots att jag inte känner dig.

  89. Frida

    Jag förstår inte problemet. Om du inte hade behövde sitta ner skulle du inte gå runt och fråga om någon kunde ge sin sittplats till dig, det är väl bara att inse att du behövde sitta för att kunna se showen……. Kan inte denna viktor bara inse att han varit väldigt snäll och gjort dagens goda gärning istället för att blåsa upp till storm.

  90. Annika

    Du får en biljett – någon annan betalar för sin. Klart att den som har betalt för sin sittplats har rätt att behålla den. Det är ju så uppenbart att jag inte förstår den här debatten! Din kompis borde ha kollat upp att det fanns en sittplats till dig. Nu fanns det inte det – då borde ni ha gått hem och kommit tillbaka en annan kväll. Fredrik Lindström hade säkert kunnat fixa sittplatser till nästa föreställning.

  91. Paula

    Alltså herregud, jag orkar inte med folk. Jag bodde i London och varenda gång som jag åkte hem under det året blev jag alltid lika chockad över hur otrevliga svenskar är generellt. Att resa sig för någon som är gravid/äldre/handikappad/går med kryckor osv är ju självklart, vad är det för fel på folk?

  92. Elenore

    Det är inte sakfrågan jag stört mig på, det var tonen i ditt svar till Victor. Jag har läst dig sen du började blogga och blev uppriktigt förvånad. Tonen var mycket hårdare än du brukar använda. Jag kommer att fortsätta läsa hos dig om du fortsätter. Tycker det är skönt med en gravidblogg som inte är bara ”lull-lull”. Är själv gravid och uppskattar din stil (i vanliga fall då 😉 )

  93. Petra

    Stå på dig Anitha! Du har all rätt att kunna förvänta dig vanligt hederligt hyfs och hänsyn från andra. Man blir ju helt förskräckt när man läser kommentarer här nedan som både är elaka, ogina och helt ovidkommande. Vilka är ni elaka och anonyma personer? Och skäms på dig ”Victor” som gör ett mynt av detta. Du kan inte ha många kvinnor i din närhet, får vi hoppas för deras skull.

    Jag förstår att du tappar lusten, men snälla gör inte det! Dessa människor är inte värda det, och jag tror verkligen att vi är fler som skulle rest oss upp och utan mer kring det låtit en gravid kvinna få sitta. Sådant ska sitta i ryggmärgen, vanligt hyfs. Heja dig Anitha!!

  94. L

    Anitha, jag tror inte att det är så att någon har något mot dig personligen. Men tänk dig Sverige, ett land med stor medelklass. Känner sig inte medelklassen alltid lite överkörd av de som har lite extra makt, kontakter eller pengar? Eller ibland även överkörd av staten. Om man ska jämföra så symboliserar ju Victor medelklassen och du symboliserar de andra; de med lite extra makt, kontakter eller pengar. (Vilket inte behöver vara fallet, men kan tänka mig att kopplingarna går så i och med ”kändisskap” och bekantskapen med Fredrik Lindström). Så då känns det ganska givet att majoriteten av dina läsare identifierar sig med Victor. =)

  95. Karin A

    Jag håller på dig. Bry dig inte om de som inte kan ta kritik, ironi och det skrivna ordet.
    Själv kräks jag lite varje gång denna dubbelmoral som frodas bland kommentarerna. det är inte alls ”trevligt på Mama”. Många gånger har redaktionen stängt ner kommentarer pga hat. Vad händer egentligen med oss kvinnor, vi ska förenas inte splittra och hata. Vi ska stötta varandra!
    Om du vill följa ett råd. Lyssna inte på någon annan än dina vänner och familj. De ger dig konstruktiv kritik och inte näthat.

    Lycka till i framtiden och fortsätt med det du gör!

  96. Caroline

    Vänta här nu…. Ska du sluta skriva för att du inte får medhåll? Lägg av. Du är rolig att följa. Du skriver jättebra. Det är ingen som hatar dig för detta, du har OCKSÅ rätt att tycka. Alla har rätt till en åsikt. Kom igen nu 😀
    Du får väl införa att alla kommentarer måste godkännas innan de publiceras, då kan du välja vilka som får stå med.

    Lägg nu det här bakom dig och se framåt.
    Hoppas du har en bra söndag. Hos mig snöar det så det känns så där.

    (Jag tycker fortfarande att arrangören borde ha fixat fram en stol, hur svårt kan det vara. Det är ändå DE som har ansvar för att gästerna får det bra)

  97. Olle

    Man ska vara tacksam när människor är trevliga men man kan inte kräva det. Fast vad vet jag; jag är väl bara bitter, har tråkigt liv, är avundsjuk, bär på kvinnohat och sååå typiskt svensk… zznark.

  98. Helena

    Gud vad arg jag blir! Vad har hänt med folk? Sen när ska man inte flytta sig för en gravid kvinna? Jag skäms för alla människor som har mage att ge sig på dig.
    Resonemanget betyder alltså att man inte ska flytta sig för en gravid kvinna om man själv kommit dit först? Det betyder alltså att man inte ska ge sin plats på bussen för kvinnan kom ju minnsan på efter mig.. eller?
    Helt galet, ta inte åt dig!
    Stor kram

  99. Philip

    Stå på dig, de som skriver att de inte håller med dig vill bara provocera. Jag tycker att du har haft rätt hela tiden.

  100. Catharina

    Jag gillar ditt bloggande! Försök att inte bry dig om alla elaka kommentarer. Förstår att det kan vara svårt, men sådär kommer det ju alltid att vara. Människor som missunnar andra saker, och som måste komma med pekpinnar och tillrättavisa. Försök att skumläsa just de kommentarerna, och ta åt dig av alla positiva kommentarer istället! 🙂

  101. Isabelle

    Stå på dig Anitha! Jag förstår inte vad det är för fel på folk. Hur kunde ingen rese sig och ge sin stol till en början? Helt otroligt. Det spelar ingen roll vilken tid man kommer till en föreställning. Äldre och gravida ska få sitta. Inget snack om saken! Och jag förstår inte att folk ger dig skit för att du fick sitta.

    Anitha du ska inte behöva be om ursäkt eller något. Du hade all rätt att få sittplatsen. Ta inte åt dig av de negativa kommentarerna. Din blogg är fantastiskt skön och ett nöje att läsas. Folk som ger dig skit gör det här borde skämmas!

  102. Vonnie

    What the fuck!! Är det sant att folk ens bryr sig om det, klart du skulle få sitta, måste allting vara så himla rättvist och debatteras hela tiden av folk som är knäppa!?
    Jag erbjuder alltid min plats till äldre och gravida då jag inte har nåt emot att stå om det gynnar nån annan i det läget!

    Stå på dig Anitha!
    Sluta inte blogga, älskar din blogg,

    Folk är fåniga, ibland urartar kommentarer och reaktioner.

    HA en underbar Söndag, det ska jag!

    Många kramar Vonnie

  103. Linda

    Vad tänker folk med?? Du e ju helt underbar!!! Sluta inte blogga och SKIT FULLSTÄNDlIGT i allt bullshit som skrivs här. Jag blev så glad när jag upptäckte din blogg, för du har ett speciellt sätt att skriva på som många inte har, lättsamt, roande men samtidigt tänkvärt och genialt, den mest läsa-värda bloggen på länge.

    Jag tycker du har helt rätt angående det ”fasansfulla” du utsatte denna 25-åring för, och att att ”stackars” Victor fick lida en hel kväll och bli diskriminerad, är det värsta jag har hört. Helt enkelt en jävla mansgris, punkt.

  104. Sara

    Det här handlar i mina ögon bara om en sak – vanligt folkvett! Har folk blivit helt galna??? Det är väl för helvete självklart att en ung kille får offra sin plats för en gravid kvinna!!! Inget snack om saken. Vad är det för fel på er? Generation Airheads.

  105. Liv

    Tyvärr är det här en vanligt förekommande händelse i livet som gravid. Jag har en liten grabb på 15 månader, men jag mins fortfarande den enda som upplät sin plats åt mig på pendeltåget. En enda gång under hela perioden som gravid. Jag åker pendeltåg 2 gånger om dagen, till och från jobbet och får stå 90% av gångerna. Du har helt rätt i det du har skrivit, och har all rätt i att skämta, håna eller vad fan du nu hade för avsikt; för det är usligt att inte se andra personer. Fortsätt nu skriva blogg, jag älskar att läsa dina små egensinniga kommentarer. This too shall pass. Kram!

  106. Ella

    Hej Anitha! Folk är ju tokiga. Självklart ska en gravid kvinna prioriteras sittplats. Du har rätt. Sluta inte blogga, du är en skitrolig och intressant bloggare! All lycka till dig, Calle och Penny.

  107. Li

    Beter man sig som folk så slipper man arga kommentarer. Sluta spela martyr nu. Det är inte sakfrågan i sig det handlar om längre, det är din attityd som är under all kritik. Katrin Z wannabe??? Du gör dig snarare omöjlig tror jag.

  108. Sophia

    Har följt den här debatten med spänning de senaste dagarna och det enda du gör är att du sätter dig själv som offer och hånar Victor. Situationen vid teatern är en bagatell, det är hur du framställt dig själv genom dina senaste inlägg som får folk (inklusive mig själv) att reagera. Du framstår som en divig översittare som mest tycker synd om sig själv i sitt tillstånd. Jag har läst din blogg sedan du började blogga och aldrig fått denna känsla av dig tidigare. Ju mer du skriver om det ju mer kommer folk hata. Varför inte bara inse att du formulerat dig klumpigt och att dina inlägg tolkas på ett sätt du inte menat och be om ursäkt för det istället för att dra det längre och föda mer hat, vilket är exakt det du gjort i detta inlägg. Du har tyvärr satt dig själv i denna situation för att du uttryckt dig klumpigt. Alla undertoner kommer inte fram i text som det gör i skrift.

  109. Angelica

    Men asså folk är så här dumma i detta landet. Varför skulle JAG flytta på mig??

    Liknande sak händer alltid på bussen, sätena fylls på först sen ställer sig folk i främre delen av bussen så det blir knökfullt. Sen när fler ska gå på bussen ja då flyttar man sig INTE längre bak i bussen trots att det finns plats i gången….Jag som inte kan vara tyst säger alltid till ursäkta men kan ni alla backa bakåt så får vi plats!!! Ska man verkligen behöva be folk flytta sig? Likadant blev det när jag fått barn och skulle åka med barnvagnen, då man måste gå på i mitten på bussen och visst det var lite trångt men som vanligt plats kvar längre bak i bussen även där fick jag säga till folk att gå längre bak i bussen! Så jag tror det kvittar om man är gravid, icke gravid, med barnvagn eller dyl. folk flyttar sig INTE!!!! Jag kan bara inte förstå det!!!

  110. emli

    Jag gillar din blogg så jag tycker du ska fortsätta:) spara på de fina kommentarerna och låt resten svischa över huvudet:p

  111. Sophie

    Du kan verkligen inte kliva ner från din höga häst? Nu förstår man ju varför din man och hans bror väljer dessa typer av kvinnor. Översittare, mobbare. Stackars din dotter som själv kommer bli en överklass f*tta som kommer sätta sig på andra. Det är såna som du som förstör de oskyldiga barnet till att bli maktgalen och översittare från dag 1.

    Ta dig en funderar på vad du vill förmedla till din ofödda dotter Penny. Vill du att hon ska bli som dig? En arrogant bitter f*tta som tycker att hon är så jävla speciell för att hon 1. är gift med någon ”kändis” 2. gravid. 3. ”Kändis själv” och således får gratis plåtar.

    Det finns massor av människor där ute med riktiga problem: Libyen, Japan, Svält, Krig m.m. Tänk på de innan ni tycker synd om denna kvinna.

    Sen förstår ni inte vad hon gör. När hon skriver att jag kanske ska sluta blogga. (Tycka synd mig inlägg) jo, hon vill just de att ni ska tycka synd om henne och känna – nej Anitha sluta inte blogga. Skärp er för fan.. hon skriver de där enbart för att hon vill ha medhåll! Hon kommer inte sluta blogga för de genererar pengar till hennes plånbok. Pengarna styr dessa personer.

    * Egoistisk, arrogant, översittare med en otroligt sne driven syn på allt mellan himmel och jord. Detta Anitha, är vad din dotter kommer få för egenskaper.
    Verkligen som man kommer längta efter hennes ankomst till världen.

  112. Anna

    Du kan ju låta Ribbing avgöra i sakfrågan – var Victor skyldig att ge dig sin stol?

    Det som jag blir provocerad av är inte sakfrågan (även om jag tycker att artighet är frivillig), utan din ATTITYD! Ditt sätt att håna Victor, bonnläppsmentalitet, din namedropping och dina ”listor”. Du framstår som en superdryg egenkär bitch helt enkelt.

    Det är du säkert inte, men din förklaringsinlägg är så djupt osympatiska. Är du verkligen så lyhörd, omtänksam, självuppuppoffrande och förstående mot främlingar i den utsträckning som du själv KRÄVER av andra?

  113. AN

    Orkar knappt läsa det blogginlägget.
    De är bara människr med dåligt samvete som måste ursäkta och hävda sin rätt med så här många ord.
    Du är en B-kändis som fick en gratisbiljett, oavsett om DU fick av DIN vän så var ni på listan, ”gratisätare”. Kräv inte, var glad med det du får.

    Hoppas verkligen inte att mama står bakom det här, det vore otroligt pinsamt med tanke på hur mycket reaktioner du fått.

    Be om ursäkt, offentligt.
    Tänk på att du nu är köpt, din blogg ligger under en portal och inte din egen gratisblogg. Du måste anpassa dig efter dina läsare, portal och folkvett. Om du ska ligga kvar här måste du tänka på hur du skriver. Hur bitter det än verkar.

  114. Alva

    Jag tror att du har mer stöd än du tror! De som inser att du faktiskt har rätt i tidigare inlägg fnyser åt de korkade kommentarerna som kallar dig osjälvisk och snobbig. Jag gör det i alla fall. Jag skulle ha kommenterat och stöttat tidigare men jag hade inte orken att argumentera med så tråkiga människor. Men nu ber jag dig: Fortsätt blogga! Inte om du känner att det sänker dig men det är en underbar blogg du har startat och det kommer bli ett tomrum i bloggvärlden om du slutar! Kramar Alva

  115. Emelie

    Hej Anitha. Jag suckar av alla idiotkommentarer. Bry dig inte om energitjuvar. Och sluta för allt i världen inte att blogga!

  116. Elisabeth

    Måste även påpeka att det är ännu mer småsint att ingen kan avvara en plats när det är en barsektion! Det gör mig på riktigt upprörd!!

    Igen. sluta inte blogga Antiha!!!! Älskar din blogg, och tycker den är bäst just nu av alla bloggar jag läser!! Men förstår att di blir ledsen av alla kommentarer. Jag skulle gå under helt om jag fick en sån storm mot dig. Men stå på dig, så kan idioterna sluta läsa din blogg!

  117. Elisabeth

    Känns jättetråkigt att du tappat lusten att blogga på grund av det här! Men förstår det till fullo. Jag skulle själv bryta ihop om jag fick en sån storm med kommentarer emot mig.

    Älskar din blogg, och sluta inte för allt i världen! Skit i alla kommentarer och kör på som vanligt :)! De som inte gillar dina åsikter kan dra! Stå på dig (du har ju rätt), och sluta inte blogga!!!!! Lova det!

  118. Malin

    Haha. söta anitha.. jag ser mig själv i dig. Alltså på sättet man reagerar när nåt är så uppenbart jävla SJÄLVKLART men ingen fattar. Det är irriterande. Men jag tror att jag själv hade valt att gå hem igen som gravid om jag tydligen fått biljett som innebar ståplats. Eller varför inte ta vännerna och käka nånstans. Eller en alkoholfri drink.

    Men jag tror att jag som person inte anser mig värdig saker och ting mer än någon annan. Oavsett om jag hoppar på kryckor eller är gravid. Vill ingen erbjuda mig platsen så fine, då löser jag det på annat sätt.

  119. anonym

    Du har helt rätt Anitha, Victor är bara bitter och feg som måste kommentera på din blogg istället för att ta konflikten face-to-face.
    Och folket skäms på er, Kommer det en gravid kvinna, äldre person eller någon som uppenbart skadat sig så erbjuder man sin plats, inte för att någon auktoritet kräver det utan för att det är hyffs!.
    Skit i det här nu och blogga vidare, gillar dig skarpt 😉

  120. Helena

    Stå på dig! Jag kan inte för allt i världen förstå hur man kan ifrågasätta att en gravid kvinna ska få sitta ned. Omständigheterna spelar ingen roll! Ni menar alltså att man ska fråga någon med kryckor hur denne råkade ut för olyckan? Var det självförvållat? Var det i en skidbacke där svängen gick för fort? Ja, för i så fall får du inte sitta! Jaså, du är gravid? Självförvållat! Skyll dig själv. Jag tycker synd om Victors eventuella framtida fru som eventuellt ska föda hans barn. Om Victor kommer först, ja då blir det ingen sittplats för frugan! Sorry, man måste vara snabb. Vilken skit!

    Jag hoppas, Anitha, att du skakar av dig de elaka kommentarerna. Du har rätt.

  121. Maja

    Förstår inte att folk klagar på att du fick biljetterna gratis, eller jämför dig med överviktiga personer,eller att gravid är ett val så då får man skylla sig själv, klagar på martyr osv. Folk vill bara hitta någonting att irritera sig på. Du är en stark kvinna! Fortsätt med det. Man ska stå upp för sig själv och sina åsikter. Och folk som säger att du borde hanterat situationen annorlunda. Uppenbarligen har du funderat kring situationen och begrundat den, lärt dig något till nästa gång. Men jag är i full förståelse i att du inte har lust att be om ursäkt nu efter alla hackkycklingar. Det skulle inte jag heller. Alla vi som sitter bakom datorn har betett sig liknande någon gång i livet. Den som anklagar dig för att spela martyr har banne mig spelat martyr själv många gånger i livet. Vi är bara människor allihopa så ta det inte så hårt. Fortsätt med det du gör. Jag gillar det du skriver och din stil. Sitter och beundrar dig dagligen. Allt gott!

  122. Ida

    åh herregud, vad är detta? hur kan alla reagera så här stark?
    Jag har läst din blogg länge och gör det varje dag. Det säger en hel del, du gör den bra.
    Tack för en blogg som får mig att skratta, tänka och ta det lugnt.

  123. Vad har hänt?!

    Anitha:

    Jag har läst din blogg ett tag innan du började blogga på Mama. Minns att jag försvarade dig med en dräpande kommentar när du fick en väldigt otrevlig kommentar från en tidigare kollega som såg dig som en inkompetent överlägsen människa. Kommer du ihåg?

    Måste säga att jag börjar känna mig besviken på hur du alltmer visar dig vara. Inte trevlig alls längre…. Hoppas det beror på att du är tillfälligt instabil nu.

  124. Åsa

    Jag skrev att jag stod på Victors sida, men även att du hade i övrigt en bra blogg. Släpp detta nu och gå vidare. Det sticker lite i ögonen när man skriver : Jag fick biljetten GRATIS, jag stod på LISTAN, Fick biljetten av FREDRIK LINDSTRÖM o.s.v.

  125. Lisa

    Var inte ledsen. Ingen som planerar och ser fram emot ett besök på en föreställning vill stå upp. Däremot är det common courtesy att ge plats åt gravid/äldre/behövande. Det blåser över.

  126. Sofia

    Att du väger 14 kg mer och att du absolut inte kan stå i 2 timmar och jmf detta med att stå och hålla 14 kg. Please. Tänk om en överviktig tjock person hade bett, sagt samma sak. Tycker du att alla ska resa sig upp och erbjuda plats till överviktiga? Tror du en överviktig person hade bett om en plats? Vad tror du en bara fet person fått för reaktioner om denne klagat över ej erbjudits en plats?

  127. Linda

    Hej Anitha,

    Jag blir förbluffad över det du skriver angående kommentarerna du fått på ”Viktor situationen”.

    Så här tycker jag; Oavsett vad som är moraliskt fel eller, dvs. vem av er som anses ha rätt så var det ju faktiskt så att Viktor valde att kommentera händelsen på DIN blogg och då måste du ju få ge din respons, utifrån din moral och din åsikt. Där borde det vara slut.
    Att andra sen har kommentarer på det, känner vi ju alla till att så brukar fallet vara. MEN hur någon kan ifrågasätta din persona och din moral och ditt agerande i detta tycker jag är idiotiskt, minst sagt.

    Att jag har svårt att vara objektiv, i min situation, är också gravid, 40+6, så måste jag säga att jag tycker precis som du. Jag skulle aldrig tveka att ge dig eller någon i ”vår” situation min sittplats. Du hade inte ens behövt fråga. För mig är det ”common sense” och så är jag uppfostrad. Min man kommer från sydeuropa och där vet jag att detta är en självklarhet. Det är t.o.m så att kvinnor får sittplats före män, bara för det faktum att de är kvinnor. Gamla, gravida och barn, går alltid före. Så verkar inte fallet vara i Sverige och jag förstår inte hur det kommer sig. har vi inte vanligt folkvett???

    Jag hoppas verkligen att de som fortsätter kommentera lär sig stå för sin åskt och sluta ”fega” genom att vara anonyma. Då kan de ju skita fullständigt i att kommentera. Stå för det du säger, helt enkelt!

    Jag uppskattar din blogg väldigt mycket och följer den varje dag. Jag skulle bli väldigt besviken om du slutar skriva. Även om jag verkligen förstår att det barkar dit.
    Jag uppmanar er där ute att inte låta detta göra så att det händer. Onödigt, väldigt onödigt!!!!

    Jag skriver precis som Anitha själv säger; -Sluta läs om ni inte gillar det. Anitha ska inte behöva filtrera det hon vill skriva för att ”NI” ska bli nöjda. Vi har yttrandefrihet i detta landet. Det är Anithas frihet att själv välja vad hon uttrycker på sin blogg. Att vi sen har rätt att kommentera det på samma sätt innebär inte att vi behöver ”kasta paj” eller nedlåta oss till att bli otrevliga och bete oss illa. Respekt är det minsta att begära att vi visar varandra, TYCKER JAG!

    Jag ser som sagt gärna att du fortsätter skriva, Anitha och utan att ha läst allt i kommentarfältet så tror jag att fler med mig, känner så!
    Kram Linda

  128. Mia

    Anitha, mammafolk är vidriga, vet inte vad som gör olika mammor och pappor bittra, kanske de inte får tillräckligt med sex efter de fött barn och då sitter de bakom sina skärmar och skriver bittra, elaka och avundsjuka inlägg på folks bloggar.

    Ta inte åt dig av kritiken och jag håller med dig, kanske bäst att sluta blogga om det gör dig ledsen, du har hamnat i en Katrin Zytomierska kategori och jag tror inte att packet kommer sluta.

    Du ska inte be om ursäkt, Victor är en ouppfostrad slyngel om han ens existerar, någon har väl bara skrivit det inlägget för att jävlas.

    Vet du, ta och lösenordsskydda din blogg och ge bara tillgång till den till familj och vänner, även om det skulle vara trist för jag gillar din blogg så slipper du vara ledsen.

    Vilket jävla pack till människor det finns här i kommentatorerna, småsinta, respektlösa och avundsjuka på att du verkar ha ett rikt och fint liv.

  129. Annaa

    Anitha, jag tror inte att någon hatar dig. Däremot tror jag att ditt sätt att skriva om vad som hände och, i synnerhet, ditt andra inlägg upplevdes som osympatiskt. Ditt andra inlägg när du gav dig på att ”analysera” det mail Viktor skrivit var genuint otrevligt i sättet. Du menar själv att det var humor men det upplevdes sannerligen inte som det av majoriteten som läste det, eller hur? Du är långt gången i din graviditet och vill hellre sitta ned — jag förstår det och de gör nog de flesta som läser din blogg. Men det förklarar inte varför du så hjärtligt gärna ville ironisera över den kille som inte själv ville stå upp hela föreställningen och varför du kände det nödvändigt att vara så nedlåtande i tonen. Du skriver bra, Anitha, det är därför människor följer din blogg. Det enda som framkom i denna visa var att du också kan vara väldigt otrevlig i din framtoning och att du gärna använder bloggen som utlopp för din ilska. För mig är det inte det som vanligen drar mig till det du skriver. Jag tror inte heller att din mans inlägg på sin välgörenhetssida hjälpte DIG vidare mycket. Sant eller inte brukar Calle Schulman emellanåt vara en dryg och otrevlig typ i sina texter — genom åren har detta varit något att stoltsera med — men även han skriver också varma och tänkvärda texter. Bara för att ni är gifta och älskar varandra behöver ni ju inte köra samma grepp med era bloggar. Jag tycker genuint om att läsa dina texter av och till. Ibland tycker jag inte alls om sättet du skriver och då tar jag en paus. Du har din rätt att blogga i stort sett om vad du vill och jag har min rätt att inte läsa. Men det är väl inget i det som utesluter att du tar kritik om folk tycker att du skivit något galet eller varit på något sätt otrevlig mot någon? Här blev människor väldigt irriterade för att din text UPPLEVDES som felaktig i sina slutsatser och osympatisk i det du förmedlade av dig själv. Sluta skriv eller fortsätt — det avgör du bäst själv. Jag tror kanske att det är svårt att både blogga upp sin verklighet samt vara beredd att motta kritik för skrivsätt och innehåll. Samtidigt tror jag att det är viktigt att inte idiotförklara de som läser; kommentarerna är faktiskt inte vidare hatfyllda, de uttrycker ilska och irritation. Andra bloggar — tänk framför allt Carolina Gynning — är kända för att totalt ta bort all kritik och bara godkänna de som avgudar bloggaren. Jag har lite löst kollat igenom kommentarerna här och de är fokuserade på att läsarna tog illa vid sig av känslan i det du skrev mer än vad som hände den där kvällen. Om du inte ville provocera fram dessa känslor så var din skrift otydlig som bäst. Bloggar är inte epos, du skiriver vad du känner för och lägger ut det. Däri riskerar du att hamna fel och att folk inte håller med. Borta på din mans blogg uppskattar få att han tydligen ändrat i kommentarsfältet. På en välgörenhetsblogg, känner jag mig tvingad att påpeka. Du är sårad, han blir barnslig i sitt försök att få dig mindre sårad. Alla som inte håller med är idioter. Jag tror inte det, jag tror du förstår det också. Jag gillade inte dina texter alls vad gäller just detta, jag tar en ny paus. Med detta önskar jag inte på något sätt dig illa. Mvh/Annaa

  130. R-M

    Önskar bara att alla vi människor ska kunna stå för de fel vi har gjort och erkänna de, kan du öppet skriva ner denna händelse och med all säkerhet göra Victor ledsen och besviken så kan du också be om ursäkt längre är den inte.
    Skriver man en blogg så måste man också vara medveten om det som kan komma, absolut inga personangrepp men åsikter från oss som läser och sedan inte bemöta de med att det nu är vårt fel, det tycker jag är dåligt.
    Tycker annars att du skriver bra, men allt det här med sittplats och gravid, tycker jag verkligen var ett lågvattenmärke från din sida.

  131. Pernilla

    Jag vet inte vad jag ska säga. Du verkar tro att det handlar om dig och din mage, när det egentligen handlar om dig och din arroganta attityd. Jag gick på kryckor i fem månader när jag var gravid. Alla var otroligt hjälpsamma och trevliga. När jag log och bad om hjälp fick jag alltid hjälp. Vid ett tillfälle, ganska likt ditt, så var vi tre stycken som turades om om en sittplats, för jag kunde ju faktiskt stå lite också. Det blev en lyckad kväll för alla där vi bytte mailadresser efteråt.

    Kanske är det så att dom som inte vill hjälpa dig har läst din blogg – där det normala är att dissa sina föräldrar och ”lantisar” och att vara allmänt omogen, (Knacka horor?).

    Ledsen, jag står på Victors sida här.

  132. Maria Lindqvist

    Har aldrig nånsin kommenterat nånting här inne men…
    Har heller aldrig varit gravid och tänker därför inte kommentera hur det känns eller är…
    Men för helvete… Vilka småsinta kvinnor och män är det som sätter sig över andra och är så vidrigt elaka bakom sina datorer?.. Man blir ju rädd..
    Nej du Anitha, kör på, fortsätt med din fantastiskt undehållande blogg, den dag jag tycker att du skriver fånigt, korkat eller ointressant så gör jag som sig bör: SLUTAR LÄSA, jag lämnar INTE hot eller blodigt elaka kommentarer här!

  133. [email protected]

    Problemet är att du först angrep problemet fel. Varför inte sagt till Victor att du ville bjuda på en öl eller något som tack. För även det är trots allt så att du kom till en ståplTs sektion och det är inte självklart att någon som varit där tidigt för att få en sittplats ska ge upp sin. Men redan från inlägg ett om saken såbittrycker du dig på olika sätt så att man blir irriterad. Och graviditet är inte att jämföra med handikappade. Mer ödmjukhet är på plats, till och med i detta inlägget så påpekar du en gång till att du var bjuden och IOM det förtjänade sitta… som om att huvudfrågan styrs av att du var inbjuden…

  134. Leila

    Anitha, sluta inte skriva är du snäll. Jag förstår dig dock, för det hade jag nog gjort om jag var i samma sits. Det är SÅ lätt för oss anonyma att sitta bakom våra tangentbord och haspla ur våra åsikter åt höger och vänster. Jag tycker att de som skrivit en massa negativa saker, på ett mycket idiotiskt sätt, kan dra någonstans, för det finns bättre sätt att säga sin negativa meningen utan att bli elak, men det är något de aldrig kommer lära sig tyvärr. Enligt mig så har de två alternativ, att sluta läsa din blogg eller formulera sig bättre, enklare än så är det inte.
    Jag hoppas som sagt att du fortsätter att blogga. Ha en fin Söndag och försök skita i de negativa idioterna, du är så mycket bättre än dem. Kram

  135. JennyS

    Men holy cow!
    Det här är ju helt galet! Jag gillar dig Anitha och blev så glad när du tog upp din blogg igen på anithainternational. Tyckte sen det kändes både kul och passande, med tanke på din graviditet, att du bytte till mama. Jag läser endast två bloggar här, Cecilia Blankens och Karin Jihde, men nu såklart även din och vackra Anine Bing. Men ska det vara sån här stämning (ren idioti) så kan du lika gärna byta tillbaka till din gamla blogg där vi som gillar dig kan komma tillbaka och låta dessa trångsynta och tråkiga pessimisster stanna här och gräva ner sig i sina tråkiga liv. Fast det skulle ju iof vara att ge gamarna rätt, så jag hoppas du stannar så länge det bara går här, jag kommer gilla dig och vet att jag inte är ensam det!

    You go girl!

  136. Anna

    Anitha, det du ägnar dig åt nu är martyrskap – och martyrer luktar illa! När du sedan dessutom ironiserar över den som faktiskt blev av med sin plats för att du skulle få sitta så visar du väldigt dålig medmänsklighet. Är det så svårt för dig att i stället säga: ”Jag vet att situationen inte blev den bästa för dig, men tack för att jag fick din stol så att jag kunde stanna och se showen.”

    Visst, situationen blev inte den bästa från början, men så är livet ibland, gravid eller ej, att medmänniskor inte alltid visar den hänsyn man kan tycka sig behöva eller ha rätt till. Då finns valet att göra det bästa av situationen och vara glad när det löser sig, eller att älta den till förbannelse. Om du valde att göra det förstnämnda är nog chansen större att du mår bra i slutändan!

  137. Lotta

    Skriv din kommentar här
    Självklart ska du inte sluta skriva! Det är ju jävligt lätt för oss läsare att ha åsikter och vara dömmande när vi sitter bakom våra tangentbord men varför ska du bry dig om det? Personligen så anser jag inte att du gjort något fel, sometimes u win and sometimes u lose och uppenbarligen så förlorade Victor ngt denna gång, var det en sittplats under föreställningen eller var det något annat? Ja det kan ju alla fundera på..

  138. Lena E

    Neeej, snälla söta!
    Sluta inte att skriva utan strunta i de där idioterna som aldrig har varit gravida med ont i ryggen och allt vad det innebär. Jag tycker inte att man ska behöva ”gömma” sig hemma bara för att man är gravid, det är ju ingen sjukdom.
    Jag funderar väldigt mycket på varför folk blir så rabiata och börjar att smutskasta folk bara för att såra och att de tappar tråden på vägen. Var tog omtanke om sin nästa vägen? Att ni frågade runt och flera sa nej är mycket skrämmande. En ung kille kan f-n stå precis som man får göra om man går på konsert och INTE har bokat sittplats. När jag läser sånt här så är jag inte förvånad över att det finns så mycket krig och elände i världen – SUCK!

    STÅ på dig Anitha! Låt dom inte komma åt dig!

  139. Lina

    Det är din graviditet och ditt ansvar att planera ditt liv utefter den. Om du inte kan stå på benen får du se till att du i förväg garanteras en sittplats. Hur ont jag än har skulle det aldrig falla mig in att be någon annan resa sig för mig skull, vem säger att jag har större rätt till platsen än någon annan (och framförallt de som kommit i god tid) ?. Planering är a och o, framförallt om man lider av fysiska besvär man är medveten om.

  140. Farima B

    Ni borde skämmas!! jag tror inte det är sant! det här borde inte ens blivit en grej. kommer du till vilken annat land som helst hade 20- som 60 åring ställt sig upp för en gravid kvinna. folk är ordbajsare och hakar upp sig på enstaka ord istället för att se sammanhanget. du jämför inte dig med en rullstolsbunden utan att man självklart ställer sig upp för gamla såsom handikappade el gravida. är så trött på småsinta svenskar. folk beter sig som egocentriska 3 åringar. jag har köpt alltså min. bara min! ingen annans! jag är inte mamma men att tom NI kommenterat elakt känns utomjordiskt. hur kan inte ens NI ha förståelse el empati? skäms och åter skäms på er!! som sista grej. avundsjukan jag läser om här rättfärdigar ryktet svenskar har om sig. var glad för att hon fick en biljett!! hade ni fått en hade ni tagit emot den så misunna inte andra!! usch på er haters!

  141. Jessica

    Lyssna inte på vad folk kommenterar, det är lätt att sitta och vara kaxig bakom en dator, förmodligen är det svårt för folk att glädjas åt andras framgångar, att du nu börjar bli ett känt ansikte. Såklart ska en gravid kvinna sitta, tänk om diskussionen skulle ha uppkommit om en gammal kvinna behövde sitta? hade nog aldrig hänt. nej stå på dig och sluta inte blogga älskar att läsa din blogg.

  142. Lisa (9d :))

    Har man aldrig själv varit gravid vet man inte hur jobbigt det kan vara att stå länge. Har själv varit med om nåt liknande i somras när jag var i ca 20e veckan eller så. Var på en konsert och hade bokat barplats. Lite korkat inser jag såhär i efterhand men jag gör inte om det. Ingen erbjöd mig sin plats. Inte ens när jag var tvungen att sätta mig på fotstödet till baren, ni vet den där stången längst ner på framsidan bardisken, för att vila rygg och mage. (Hade mycket tidiga sammandragningar och kunde riskerat att föda tidigt fick jag veta senare. Därav obehaget så tidigt i graviditeten.) Flera tittade konstigt på mig under konserten. Såg ut som att dom trodde att jag var för berusad för att stå trots min mycket synliga gravidmage. Ingen frågade…

    Det som borde diskuteras är varför vi människor (svenskar) inte ser varandra som någon annan påpekade i sin kommentar. Är inte bara ett storstadsfenomen kan jag som bor i en mindre stad intyga. Har sett många gå förbi människor som legat ner mitt på gatan, mitt på ljusa dagen utan att fråga om personen behöver hjälp. Har själv stått och kräkts vid vägkanten (även då gravid…) när en kvinna skyndade förbi på sin morgonpromenad utan att fråga om jag behövde hjälp. Civilkurage är något sällsynt i detta land tyvärr.

    När jag först läste inlägget och Victors kommentar tyckte jag som många andra att han blev orättvist behandlad. Läste sen ett varv till och kände att bovarna i detta drama inte är varken Anitha eller Victor utan personalen som inte kunde fixa en stol åt en gravid kvinna som ville sitta under föreställningen och även resten av besökarna som inte erbjöd Anitha sin stol.

    Lägg inte tid på att läsa de elaka kommentarerna Anitha. Du har så mycket annat viktigare att tänka på nu.

  143. Christine

    Detta är DIN blogg Anitha! I DIN blogg får du skriva vad du vill. Alla andra har rätt att tycka vad de vill men när det gränsar mot mobbing reagerar jag och tycker att det känns så fel. Att vara gravid måste vara helt underbart. Det är ett mirakel att det i ens egen mage håller på att utvecklas ett litet knyte som visar ens kärlek till sin parter. Som sagt, ett mirakel. Att få så mycket skit för något som väääldigt många kvinnor går igenom är helt absurt. Skriv vad du vill i DIN blogg. Visst är det jätte tråkigt att den här diskussionen har blivit så här men de som tycker allt det här kan välja att inte läsa din blogg. Det finns dom (som jag) som älskar att läsa det du skriver och gärna vill fortsätta göra det. Sluta inte skriva!! Vänd alla mobbare ryggen och gå vidare. Dom kan sluta läsa i så fall.

  144. Birro

    Dina kompisar i kommentarsfältet bör ändra skriftspråk när de agerar under olika pseudonymer. Det blir så uppenbart att det är samma person annars.

  145. Åsa

    Hej! Du har en jättefin blogg och verkar vara en härlig person. Att detta har blivit så tokigt är för att det är grymt svårt för alla att uttrycka sig i text och allting i dina inlägg kanske inte föll ut helt hundra denna gången, det du skrev var dömt till att missuppfattas pga. ett par olika saker som redan tagits upp miljarder gånger nu. Jämförelse med handikappade, småländskan, poängterandet av friplåtar o lite annat. Ibland blir det fel.
    Men släpp det nu, ha en go söndag och kom tillbaka och kör som vanligt!
    Hälsn. från någon som jobbat 20 år på både restaurang och med teaterproduktion. Min slutsats: Dom borde vaskat fram en stol till. Det hade dom kunnat göra och så hade detta aldrig hänt. I min bok är detta vare sig ditt eller Victors fel utan tyder på lat alt. stressad personal som inte var service-minded nog.

  146. Jenny

    Stå på dig! Förstår ärligt talat inte problemet hos alla. Det är hyffs och fason att låta den som behöver sitta sitta. Jag läser alltid men kommenterar aldrig och det finns säkert massor av oss tysta som håller med.
    Take care och fortsätt skriv 🙂

  147. Pete Fire

    Jag kommenterar i regel inte bloggar, men jag känner att det är på sin plats.

    Jag läser din blogg för att du är söt, smart och skriver underhållande och tänkvärt. Det är nog så goda skäl.

    Jag är själv 20. Jag kan tycka det är djupt skrämmande att man inte ger upp sin plats av ren reflex i ett sånt läge. Skulle denne Victor, det sorgliga lilla helvetet, ge upp sin plats på bussen? Eller är en krogshow i den lilla storstaden såpass exklusivt och påkostat att man på bekostnad av en gravid kvinna så sniket förfäktar rätten att sitta ner på en stol? Jag är verkligen inte konservativ i många hänseenden, men nog ska man kunna visa lite mer empati i ett sånt läge. Ge upp din stol grabben.

    Jag står helt oförstående? Är inte det en självklarhet?

    Herre. Jävla. Gud.

  148. Sofia

    Hej!
    Du måste skämta. Du är gravid, självvalt gravid, det är ju ett ganska stort gäng msk som varit gravida före dig, men du verkar tro att just du och din graviditet är something extra och det är den FÖR DIG men kanske inte för Victor. Och jag håller helt med förgående talare om du har ont i ryggen eller måste sitta och du inte vet om du kommer få en sittplats, stanna hemma. Det är något skevt men dagens gravida, ni tror liksom att världen hejdar sig ett ögonblick och ni ställer väldigt stora krav på omvärlden hur de skall förstå osv. Släpp detta egotänk, som sagt det har varit ett gäng msk innan er som varit gravida, som fött friska alldeles ljuvliga små bebisar. Släpp, om inte för att inte få en chock när det lilla livet är ute för då funkar inte egotänket.
    Hälsningar mamma Sofia

  149. En som undrar

    Jag håller med Lotta som skrivit innan.
    Min första tanke var ”men oj, har hon lagt in detta inlägget´nästan kl 3 på natten”.

    Vilket måste innebära att du mår jäkligt dåligt över allt detta. Vet att jag blir arg och ledsen för din skull med alla elaka påhopp som många tycker sig ha rätt att utrycka.

    Visst får man ha olika åsikter och att det är ok, men många har skrivit rent elaka saker, skäms på er.

    Du har absolut inget att be om ursäkt för och jag tycker det är helt underbart att du faktiskt står på dig och som någon skrev vågar sticka ut i mängden. Hoppas att du fortsätter med det även i fortsättningen.

  150. asta

    Nä här är inget trevligt Anitha, nu ska du släppa taget.
    Den enda personen som är verklig i din verklighet är Polis-Jonas, ta emot ett råd av honom, han vet.

  151. sthlm

    Jag har läst din blogg sen början och alltid tyckt att du verkat skön, gillar dig! Men – förstår vad folk vill säga här och håller med. Det är en väldigt tråkig attityd du uppvisat och sen att börja bortförklara sig. Vet inte om det är dina gravidhormoner som spökar, det måste vara det, det här ”känns inte som du”.
    Självklart ska man som gravid få sitta, det har du helt rätt att lacka över. Men att börja tjafsa med han som fått resa sig för ditt välbefinnande… varför?? Även om du har rätt till platsen i ditt välsignade tillstånd så måste du väl fatta att det känns jävligt surt för honom, han är den som borde tjafsa inte du. Om jag varit han skulle jag definitivt rest mig men sen också varit irriterad över det. Vem hade inte det? Det är skönare för alla att sitta än att stå.
    För din egen skull, driv inte detta längre nu. Du får inte mer rätt. Gör rätt nästa gång istället. Tacka för din plats och visa lite förståelse om den som fått resa sig tycker det känns surt.

  152. Mia

    Stå på dig, jag är övertygad att det finns fler som mig (som aldrig kommenterar) men som står helt på din sida.

    Stor kram

  153. Gunilla

    Va divig du är. Att du inte skäms. Kräva att andra ska resa sig för dig. Om du inte orkade att stå, så skulle du gått hem igen!

  154. Anna

    Alltså: Det handlar inte om att du är gravid. Det är din attityd, ditt sätt att kräva att omvärlden anpassar sig efter dig som smakar illa. Herregud, ta av dig offerkappan nu!

  155. Elin

    Jag anser att man ger sin plats till någon som behöver den bättre tex en gravid kvinna, det som den där Victor håller på med är litet och småaktigt. Du ska inte ta åt dig av någonting.

    Det är med stor glädje jag följer din blogg varje dag, jag hoppas du fortsätter.

  156. Ina

    Söta anitha. Fattar att det känns jobbigt att bli så här attackerad, men det kommer blåsa över, du behöver bara sova på saken ett par dagar. Känns så sorligt ändå att du blir så ledsen.
    Problemet är väl att man får ha olika åsikter, tror det mest är det man hetsar sig på, att du inte verkar acceptera det. Även om jag står på din sida här, skulle aldrig ha mage att neka en gravid tjej min plats! Men jag skulle innerst inne bli väldigt besviken, man vet aldrig vad den kvällen kan betyda för någon annan.
    Så dt handlar nog inte om att resa sig upp för en gravid kvinna, utan din attityd i frågan, hur du har formulerat dig, och ironiserar så ja, det blir lite birro över det hela eftersom du jämför äpplen med päron.
    Glömmer aldrig 2 tjejer på ett plan som flyttade på sig för att jag och min man skulle få sitta tillsammans med vår lilla dotter på ett flyg. Jag blev så otroligt glad och vi köpte fina saker i taxfreen till dem. Var så sjukt tacksam.
    Det är löjligt att du ska bli attackerad i frågan, bara agree to disagree och gå vidare.
    Kram söta anitha, och ta hand om dig! (sitt inte uppe sent och var ledsen, det gör mi ledse oxå)

  157. jag

    Men Anitha, älta inte detta mer. Du skrev vad du tyckte. Andra, däribland Victor, sa vad de tyckte. De tyckte väl olika.
    OK, gå vidare sen!

    Om folk tycker som du eller ej, har inget att göra med om din blogg ligger på mama. Läsarna kommer för att de gillar att läsa din blogg, inte för att den ligger på viss sajt. Och läsarna blir inte trevligare bara för att en blogg ligger på mama.

    Åsikten är fri. Mamas redaktion behöver inte stå bakom en bloggares alla åsikter. Skriv vad du vill, så länge du håller dig inom ramarna för vad mama accepterar.

    Bloggar man så råkar man ibland ut för mothugg. Man kan som bloggare möjligen utvecka sin åsikt/sitt handlande en gång till, men sedan rycker man på axlarna och går vidare.
    Åsikten är ju fri och det är egentligen bra, eller hur?

  158. LA-mamma

    This whole discussion is so effing Swedish. Firstly because nowhere else in the world would this even have happened: a pregnant woman with nowhere to sit — anywhere else she would have had a ton of seats to choose from. And now that I think about it, she would have been offered a seat even if she hadnt been pregnant. The longer I am away from Sweden the more I notice what extremely bad manner we have.
    Secondly: the whole discussion is so incredibly Jante. None of you seems to be able to stand the fact that Anitha stood up for herself and did not accept this Swedish BS way of being: bad manners AND just accepting the hand being dealt her. You cannot stand that she got a free ticket: Jante. You cannot stand that she sticker it fran mangden: Jante. Skont att jag slipper. Och A: continue writing!!

  159. Lotta

    Anitha, jag sitter på andra sidan Atlanten och klockan är 9 pm här och då 3 på morgonen svensk tid när jag ser att det här inlägget kommer. Du borde sova och ta hand om dig och din bebis! Men jag förstår att du tänker på det här och är säkert överrumplad av alla inlägg och attityder.

    Håll fokus på det som är viktigt för dig, ditt mål med bloggen. Du vet vem du är. Det blåser ibland, man lär sig på vägen.

    Lycka till med er bebis och njut av den här tiden nu! Kram

  160. Mathias

    Det här går ju överstyr. Klart som fan man lämnar plats för en gravid kvinna. Punkt slut. Tror bara många reagerar över ditt sätt utrycka dig. Men du gjorde ju klart att det var ett försök till humor som gick lite snett.

    Nu släpper vi detta och går vidare !
    Din blogg har varit kanon innan, och jag är övertygad om att den kommer att fortsätta vara det.

    Kör på Anitha 🙂

  161. Julia

    Fina du! Man orkar ju knappt ge sig in i matchen och försöka förstå vad problemet är. Det enda som framgår tydligt är ju att du har rätt och de flesta andra fel. Och slutar du blogga blir jag väldigt ledsen. Godnatt!

  162. Soffan

    Men SLUTA nu!!! Du ägnar en hel paragraf åt att ifrågasätta om Viktor betalt sin biljett. De FLESTA måste ju faktiskt göra det!!

    Det är ju inte det att du FRÅGADE som är problemet! Det är det att du arrogant ansåg dig ha RÄTT! Och det på ett drygt och arrogant sätt. No bueno.

    Sen skriver du: ”Vilket inte hör hit”. Varför tar du upp det då?? Du griper efter halmstrån och spelar martyr desperat nu för att du så envist måste fortsätta din linje. Drama queen!

    Lägg bara ner, let it die.

Comments are closed.