Anitha Schulman

Var sak har sin plats

TV-smink i barnrummet ser ganska vulgärt ut. BH på stranden eller bikini i sovrummet likaså. Bar överkropp på stan är ganska ocharmigt men långärmad skjorta på stranden ser ganska udda ut. Ja fyll på med exempel älskar sånt här.

Tycker förövrigt att Hannahs inlägg om stormen på Amandas blogg var jäkligt vettigt. Unga kvinnor lyssna och lär. Ni vet kanske inte alltid bäst eller utav vilken anledning ni gör saker. Inte konstigt att vi har sneda ideal  då program som Topmodel har gått på teve i över tio år och vissa av er har vuxit upp med det parallellt med detta moralpanikar. Man ska alltid göra saker man mår bra av, absolut. Men man måste ibland fråga sig varför man blir lycklig av vissa saker, varför de gör en lycklig och vad man får ut av det. Visst tävlar Karin i Miss Fitness men är det ett sunt ideal i sig?

Lägger upp klippen från Malou-Efter Tio så fort de kommer upp.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Det ar bedrovligt att Amanda, Hannah och Anitha inte kan ta at sig av de i majoritet vettiga kommentarerna, och erkanna att det faktiskt inte var nagon lyckad vinkling pa den ’debatt’ Amanda drog igang. Att dumforklara sina lasare och som Anitha gor, insinuera att de ar for unga for att forsta ar pinsamt (jag ar 32 kvinna och valutbildad). Ni ser mest ut att sta med byxorna nere, chockade over att ni faktiskt hade sa pass manga resonliga och kloka lasare som inte gillade Amandas taffliga forsok till ”utseendehetsmotstand”. Ni vinner fler lasare genom att vara arliga, oppna och palasta.

  2. Charlotta F

    Jag sager som dina tidigare kommentarer: Det vi var arga över var att Amanda ville verka härlig och vara pa ”tjejernas” sida, nar hon lagger upp före och efter-bilder på en tjej och sager ”hon var DUBBELT sa fin innan” (las sjalv, så skrev hon, inte ”minst lika fin innan” som Amanda vill låta det som)

    Amanda skrev alltså: Karin var DUBBELT sa fin innan.

    Vi läsare blev självklart skitförbannade eftersom vi är less på att tjejer ska dömas hur dom än ser ut!

    Sitt inte på nån hög häst och fördumma alla oss som försöker göra oss hörda och säga till Amanda att det är FEL att bedöma en annans kvinnas kropp och uppmana folk att inspireras av Cindy Crawford och Naomi?

    Kom igen, är det mycket hälsosammare ideal?

    Tycker det är så jävla sjukt! Det enda jag som läsare vill är att Amanda, du och Hanna kan SE och erkänna att det var klumpigt skrivet!

    Ja vikthetsen i media är sjuk – MEN det var INTE det som var poängen!

    NEJ jag tänker inte säga att jag tyckte Karin var snyggare innan eller efter – for jag BRYR mig inte! Och det är inte min ensak! Det har inte heller med själva poängen att göra!

    Men Amanda skrev så JÄVLA klumpigt och jag är ärligt talat upprörd över hur ni inte kan förstå hur vi läsare resonerade!

    Snälla läs kommentarerna innan ni drar oss över en kam och mer eller mindre kallar oss puckon som inte tycker att vikthetsen i media är sjuk! DET VAR INTE DET SOM VAR POÄNGEN FÖR I HELVETE!

    FAN vad FÖRBANNAD jag blir!

  3. Bjassen

    Att forsoka sudda bort ideal ar superbra, men att prata om ett ideal och sanka ett annat det ar knappast dit vi kvinnor vill na.
    Att du och Hanna forsvarar de urbota dumma inlaggen Amanda skriver ar nastan lika chockerande.

    Det foljdes av drygt 200 kommentarer, varav 95% var valdigt konstruktiva och istallet for att bemota dom far vi hora att vi gick bananas? och att vi borde ”lyssna”?

    Istallet borde nog ni 3 lasa igenom kommentarerna. O gar inte budskapet fram, las igen. O igen om det sa kravs.

    For att fa bort idealen kravs det att vi slutar prata overhuvudtaget om hur kvinnor BORDE se ut.

  4. a

    Och du Anitha – vad ger du för signaler i din blogg om alla behandlingar o gud vet vad som du gör för att vara nöjd, fast sen blir du ju aldrig nöjd?!?! Fast det vet du ju redan. Bara för att du erkänner det så blir det ju inte mindra motsägelsefullt. Jag tycker man ska börja med sig själv och sitt eget tänkande OCH agerande, sen kanske man kan predika. tex. pratar jag aldrig om min kropps utseende inför el med min 4 åriga dotter, och fräser när när min mamma säger saker som ”åh vad smal du är!” eftersom det är så jävla onödigt när det signaler att vara smal, det är minsann beundransvärt det. Jag tränar för att vara stark, pigg och frisk, men smal, nä, inget mål i sig.
    Om ni vill föra en debatt så måste ni kunna ta lite mothugg och förklara era åsikter. Inte bara dumförklara alla som tycker det är konstigt eller inte håller med er till 100 %. Och kanske börja med ”walk the talk”….

  5. Madde

    Det behövs en debatt om ideal och kroppsfixering – absolut! Men det jag inte förstår är varför man uppmärksammar problemet, vänder på steken och förespråkar motsatsen. Vi bombarderas med smala kroppar, dieter och skönhets hets. Då ska man istället visa lite tjockare kroppar som det ”fina, sunda och naturliga” och det smala är sjukt och fult. Problemet kvarstår ju, fast det bara är spegelvänt. Vi fortsätter att titta, döma och jämföra – DET vill vi komma ifrån!

  6. Sibylla

    Det är som att ni liksom ska skarva ihop att alla i familjen sagt o gjort rätt. Det tycker ingen av er. Varför skriva att herregud tjejer, varför kan vi inte prata om det?? Varför inte lyfta de är frågorna till ytan?? .. Och sen kalla alla som talar o lyfter till ytan för folk som går bananas.

    Ni är grymt utseendefixerad alla tre, ochd et är helt ok. Jag är den första att tycka att det ska avdramatiseras och liksom erkännas att vi alla bryr oss på det ena eller andra sättet. Och det ska inte tassas runt frågorna bara för att andra mår dåligt. Ut med det bara.

    Men på Amandas lilla vis är det väldigt väldigt ihåligt och mest nåt hon VILL stå för. Känner ingen medkänsla eller att hon bryr sig på riktigt. Och det kommer så smärtsamt självklara plattityder som du väl ändå inte måste kalla ”jäkligt vettiga” Va fan, kom igen.

  7. ems

    Men vad folk upprördes över var ju att Amanda uppmanade till en omröstning om huruvida en livs levande tjej, som själv kunde läsa alla kommentarer om sin kropp, var snyggare före eller efter.
    Och att Amanda sedan istället ville framhäva 90talsmodellerna, med smal midja och större bröst än nutidens, färgat hår osv, som ett bättre ideal. Och att hon överhuvudtaget tyckte att det borde finnas ett ideal för kvinnor att sträva efter.
    Jag förstår inte alls hur ni lyckas att förstå detta om ni överhuvudtaget skummat igenom kommentarerna.är!

  8. ems

    Men vad folk upprördes över var ju att Amanda uppmanade till en omröstning om huruvida en livs levande tjej, som själv kunde läsa alla kommentarer om sin kropp, var snyggare före eller efter.
    Och att Amanda sedan istället ville framhäva 90talsmodellerna, med smal midja och större bröst än nutidens, färgat hår osv, som ett bättre ideal. Och att hon överhuvudtaget tyckte att det borde finnas ett ideal för kvinnor att sträva efter.
    Jag förstår inte alls hur ni lyckas att förstå detta om ni överhuvudtaget skummat igenom kommentarerna.

Comments are closed.