Anitha Schulman

Diskussioner och semester

Vet ni vad, jag älskar att diskutera. Jag tycker det kanske är det roligaste som finns. Jag tycker den här diskussionen har varit helt fantastiskt underhållande och givande. Gett många skratt till mig och Calle och absolut utbildande.
Stackars bloggmoderatorerna som fick lyfta en hel del kommentarer från er som inte kan sansa er bakom datorn och hackar på varandra. Det är så kul att så många är aktiva och jag blir inte ett dugg arg eller ledsen för mothugg. Tvärtom! Dessutom tar det inte upp mer än en tjugo minuter av min tid och det är det värt.

Till skillnad från i somras så är det ingen som ger sig på Penny och knappt någon som varit så [bört i stöll] att tycka att jag verkar vara en dålig mamma för att jag inte är en henförespråkare. Bra de flesta av er håller tonen.
Bloggen hade varit lite väl trevlig ett tag och behövdes röras om. Skönt att se att ni har puls! Älskar det. Bra att vi inte tycker lika om allt. Det hade väl varit tråkigt.

Igår åt vi middag med kära vännerna Vicky och Adam. Vädret var grymt bra hela dagen och vi pressade både på stranden och vid poolen och lekte med barnen. Nu är det sista dagen och det är lite blåsigt igen.

En konstig grej jag tänkt på. När jag tänker på Florida tänker jag på Florida-apelsiner. Men här får man aldrig färskpressad juice.
I Colombia när jag var där fick man inget annat än Ness-kaffe i kaffelandet. Har ni tänkt på, att rent geografiskt oavsett land att i de södra delarna av landet är de mest rasistiska. Är inte det konstigt?

Hur som helst kan vart rekommendera det här hotellet. Savoy Miami
Så fint och härligt South Beach Södra delar är riktigt up and coming och massa bra restauranger överallt.

20120202-074752.jpg

20120202-074813.jpg

20120202-074903.jpg

20120202-075053.jpg

20120202-075510.jpg

20120202-075532.jpg
Två stora rum, kitchenett två balkonger, stort sovrum och stort badrum. En grund pool och en djup. Bra restaurang.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Det finns inget absolut rätt eller fel inom genus. Det är ett ämne man får tolka och uppfatta precis som man vill. Det är ju inte direkt ett vetenskapligt ämne och hittills har ju ingen fanatiker konkret kunnat peka på vilka ”fel” Anitha har. Talar för sig själv det. 🙂 Punkt.

  2. Dvärgen

    Hehehe du gillar att diskutera!?!? Med andra ord säga precis vad du tycker, utan att alltid ha koll ämnet (inte för att man måste det, men hela hen-debatten har handlat om att du inte alls vet vad vad hen innebär och inte kunnat erkänna att du har fel) men absolut inte kunna ta kritik eller lyssna på sakliga argument. Då börjar du ömsom håna dina motståndare eller kommer med ett ”buhu ni genustokar bara mästrar”.

    Kan inte tänka mig någon tråkigare typ av person att diskutera med, eftersom det år ut på att lyssna på varandra. Du skriker ut dina åsikter och håller sen för öronen som ett barn. Typ som att förklara för Jimmie Åkesson att Eurabia är skitsnack. Låt oss ha det osagt om det beror på dumhet, stolthet eller vad det nu kan vara som gör dig till en tonåring i dessa lägen.

    Sen är det ju ganska uppenbart att du visst tar till dig av kommentarer. Var det inte du som stängde ner din senaste blogg pga det?? Varför låtsas som att du inte bryr dig? Än en gång, tonårsbeteende.

  3. Alexandra

    @ Johanna.

    Jag har inte läst allt men vet att Anitha trodde att man skulle säga ”hen” direkt till en människa, och inte när man pratar om nån i tredje person man inte vet könet på.

    Nog så?

  4. Johanna

    @ Lady Dahmer

    Nej jag har inte problem med läsförståelsen, jag kan verkligen inte se att du har ett enda vettigt argument mot Anitha. Varför tar du inte tillfället i akt och sammanfattar lite snabbt och tydligt vad Anitha har fel i? Pinsamt att du inte kan det. Oseriöst och icke trovärdigt. Ju mer jag pressar dig på det ju mer går du också till personangrepp…..

    @ Victoria

    Är hon känd för att döda katter?

  5. Viktoria

    @ Johanna, har Lady Dahmer typ dödat din katt eller varför så personlig? Vad är det som inte går in hos dig?

  6. Johanna

    @ Lady Dahmer

    Nu tycker jag du gör bort dig som inte kan svara på vad Anitha har haft fel i. Dra det viktigaste iallafall. Du är ju väldigt tydlig med att hon har fel och har missförstått, och jag förstår ärligt talat inte i VAD?! Jag har tid att sitta här och argumentera då jag inte har några små barn att ägna mig åt ist….

  7. Johanna

    @ Lady Dahmer

    Jag har läst inläggen och ser inga fel. Det var därför jag frågade dig…. Du är oärlig och undanglidande. Du hade lätt kunnat sammanfatta vad Anitha har haft fel i. Men uppenbarligen vet du inte. Som jag sagt så är ditt viktigaste argument att tala om hur obildad och FEL andra har, fast de INTE HAR DET. Riktigt OBEHAGLIG egenskap faktiskt.

  8. Lady Dahmer | Postpatriarkal Feministfitta

    Johanna, läs om från starten – från inlägg ett och fram så får du specifierat VAD det är hon missförstått. Jag bemöter nämligen alla hennes argument sakligt och med motargument. Fler andra här bemöter också argumenten sakligt och konkret och förklarar VAD hon har fel i. Om du har missat detta så ligger det ansvaret hos dig.

    Ett förslag för fortsatt diskussion nu eller i framtiden är att du faktiskt gör detsamma; bemöter de argument som presenterats istället för att gå till personangrepp. Och är det nåt du tycker är oklart så är du mer än välkommen att ställa specifika och raka frågor. För genus, DET har jag koll på. Det lovar jag.

  9. Johanna

    @

    …så vad har Anitha haft för fel i detta då? Det svarade du INTE på. Hon använde ju ”hen” i sketcherna när hon pratade om läkaren. Ellerhur? Ni vänder och vrider och backar och svamlar. Era enda bestående argument är att Anitha m.fl gör fel och har missförstååååt allt. Jag tror inte ni själva vet vad genus är. Som Anitha sa ”Ni kan inte sammanfatta någonting konkret”.

  10. Mariel

    @Johanna Självklart finns det RÄTT och FEL när det kommer till genus. Som Lady Dahmer säger, är det som att påstå att man kan vara köttätande vegetarian. Det fungerar inte helt så när man ska samspela med andra människor. Däremot om man är ute ensam på en ö kan man ju ha sina egna tankar.

    Däremot är alla Känslor OK. Det finns inte rätt eller fel känslor. Om Anitha tycker det känns fel med genus, så är det så. Om Du tycker hen känns fel, så är det så.

  11. Lady Dahmer | Postpatriarkal Feministfitta

    Johanna, jo det finns en hel del massa rätt och fel när det gäller genus. Te.x så handlar genus inte om att barn inte får ha rosa eller att pojkar måste ha klänning och pippilotter eller att de inte får ha könsnormativa namn. Inte heller handlar genus om att man ska dölja barnens kön eller kalla dem hen eller vad det nu må vara för fördomar som florerar där ute. Påstår man detta så har man fel för genus är inte en personlig åsikt och ändrar sig inte efter vad du eller andra tror att det handlar om. Det finns konkreta riktlinjer och tankar.

    Det är ungefär som att jag skulle säga att det inte finns nåt rätt och fel med vegetarianism för att sen hävda att man minsann får äta kött när man är vegetarian. Jo det finns rätt och fel.

    Jag har haft en genomgående trevlig och saklig ton i den här debatten. Debatt innebär inte att man måste tycka lika. Debatt innebär inte heller att man inte får säga emot varandra. Jag är inte otrevlig och mästrande för att jag kommer med motargument. Det betyder inte heller att jag inte kan respektera andras uppfattningar eller åsikter. Men ser jag rena felaktigheter och fördomar så kommer jag givetvis bemöta dem.

    Du däremot har blivit personlig. Gått på mig som person och förälder istället för att bemöta det jag säger och hålla dig till sakfrågan.

  12. Marie

    @ Johanna

    Är det någon som har otrevlig ton så är det du! ”hon fick vad hon förtjänade” skriver du. Jösses, hur gammal är du?

  13. ak

    Stort tack till Lady Dahmer för alltid lika välformulerade inlägg med outtröttligt tålamod i denna ”debatt”.

  14. Johanna

    Lady Dahmer:

    Okej, då ska jag förklara för dig nu att det är FEL att mästra folk. Vad gäller genus finns inget absolut rätt eller fel. Hur kan du påstå att Anitha och jag har FEL? Förklara det på ett tydligt sätt med exempel tack!

    Folk har olika uppfattningar och eftersom du inte kan respektera andras så tycker jag du ska hålla dig till din blogg där alla är rörande eniga.

    Är det någon som är otrevlig och har dålig ton är det du. Som man bemöter blir man bemött. Ägna dig mer åt dina barn istället för att kladda ner varenda blogg med ditt trams.

  15. Lady Dahmer | Postpatriarkal Feministfitta

    Jag älskar också diskussioner. De stimulerar och utvecklar en som person. Antingen lär man sig något nytt eller så står man starkare i sin övertygelse, men oavsett så är man tvungen att omvärdera det man tycker och tror på.

    Men jag blev lite förvånad och besviken över att du, som uttryckligen tycker om debatter, förpassade mig till min egna blogg när jag kom med sakliga motargument…?

  16. Karin

    HERREGUD. Tittade in för att se om du möjligen hämtat upp dig, men det kunde uppenbarligen bli VÄRRE.

    Jag är inte medlem av din hittepå-sekt och har ingen åsikt om ”hen” men som chef är jag trött på att bli misstagen för assistent när min assistent blir tagen för chef. Och här hjälper du verkligen inte till Anitha. Helt meningslösa inlägg i en viktig debatt som borde engagera även dig.

    Därtill riskerar du ditt varumärke för ”ett levande kommentarsfält” och hög besöksstatistik? Osympatiskt.

    DET FINNS EN PLATS I HELVETET FÖR KVINNOR DOM INTE HJÄLPER VARANDRA.

    Tack, och jag kommer inte åter

  17. Johanna

    Moa:

    Jag tycker inte lady dahmer är sympatisk överhuvudtaget. 75% av kommentarerna bestod av lady dahmer som ”förklarade” att Anitha mfl inte förstooood något. Hon fick vad hon FÖRTJÄNADE!

  18. Caroline

    Ingen färskpressad apelsinjuice? När jag var i Florida (bode i för sig hos några kompisar då) så hade vi till och med ett eget apelsinträd på tomten som vi plockade från och pressade. Har aldrig druckit så god apelsinjuice! Solmogna apelsiner, mums!!

  19. Moa

    Vi får vara ense om att vara oense. Tycker också det är kul när det kommer upp till diskussioner här på bloggen. Däremot så tyckte jag inte det var ok att göra narr av Lady Dahmer i filmerna, det är inte god ton. Men det är skönt att det ändå är ganska okej ton här utan personliga påhopp om att du skulle vara en dålig mamma etc. Vissa gick ju lite på gränsen både mot dig och mot Lady Dahmer, men i överlag, kul diskussion!

Comments are closed.