Anitha Schulman

Långsittning

Igår hade vi en långsittning. Långsittning mitt i veckan är verkligen förknippat med semester. Det gör man sällan och så befriande det är. Elden sprider magi och associationen att man gjort det här i urminnes tider. Samlas runt en eld på kvällen känns ibland svindlande.

Antar att teven har ersatt vår forntida eld. Människor samlas framför ett ljusflöde med ljud.
Undrar om nästa steg i tevens utveckling kommer vara att kunna sitta runt den? Som en eld. Att teven projicerar bild på en transparent yta så att rummet hamnar runt den istället för framför den.
Tänk så annorlunda våra rum skulle utformas.
Undra vad den psykologiska aspekten ur det skulle bli. Att titta på varandra och möta blickar samtidigt man ser vad som sker på en skärm. Närheten skulle bli större. Tänk en biosalongen med samma koncept. Datorer.
Spännande.

20110706-083627.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Norsk

    Jeg tror på det su skriver angående tv! Jeg tror også at tv er en ”samlivsdødare”… Ettersom vi sitter ved siden av hverandre og ser på tven istedet for å se på hverandre og møt ehverandres blikk/ha øyekontakt med hverandre.
    For noen år siden kjøpte vi oss jacuzzi; og det er en bra samlivsterapeut! 😉 Der sitter vi mot hverandre, ser på hverandre og ”må” prate.
    Så bort med tv og frem med bål og jacuzzi 🙂

Comments are closed.