Anitha Schulman

Det är en sån dag idag…

Förstår ni vad jag menar...

Penny är inne i sin åttamånaderskris. Var på BVC idag på åttamånaderskontroll och fick det vi befarat konstaterat. Hennes gnälliga jämna ljud, ifall jag är längre än två meter bort skär som nålstick i mina hörselceller. Är oerhört känslig för just det ljudet. Vidrigt är vad det är! Känner att jag måste höja ögonbrynen och le mycket för att inte förlora mig. Har ni några tips hur man överlever? Ikväll efter en timmeslång nattning ska jag ta mig ett välförtjänt glas vin.

berätta för mig vad ni tycker om näthandling av mat. Vilka är bäst, tjänar man på det? Varje dag vi går till ICA kostar det trehundra. Eftersom vi inte har bil längre så orkar man ju inte släpa på drickbackar och PET-flaskor. Utav den anledningen och barnmat och blöjor vore det ju strålande. Vad säger ni som har erfarenhet?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Inez

    Netextra har höjt sina priser nu (dec-11) otroligt mycket så jag slutar handla där. Andra alternativ är inte billiga heller. Det får bli LIDL eller Högalidshallen på Hornsgatan. DÄR är det billigt!

  2. Malin

    Minns den fasen ”separationsfasen” som om det var igår. Vår lilla dotter ville oxå ha koll på var man befann sig i hemmet. Hon vaknade mitt i natten och grät hysteriskt. Vi bekräftade henne under den perioden. Hon fick vara i samma rum. Sitta på höften om hon ville. Tröstade och kramades tills tårarna tagit slut och lugnet infann sig igen. Gav en extra flaska välling mitt i natten för att göra ett bekant, gott och skönt ”avslut” på den lilla vakenstunden. Helt plötsligt var perioden passé och allt blev som vanligt. Flickan var åter trygg, lugn, glad och harmonisk.

  3. Bobbie

    Jag tror inte att Penny är så beräknande att hon ser hur långt hon kan gå med sin mamma, eller gör någonting av ondo. Om hon ropar efter uppmärksamhet, så är det för att hon söker trygghet. Och det är ju det enda det lilla barnet ska få!

    Tänk på hur vi själva fungerar. Vi ber ju knappast om kärlek och närhet för att vi ”utnyttjar” andra. Och hur vill du själv bli bemött när du ber om omsorg?

    Därför: så mycket som möjligt ska hennes närhetsbehov mättas och tillgodoses – bara då går det över, är min övertygelse. Trygga barn blir mer självständiga – jag tror tvärtemot vad andra här skriver: om man ignorerar så blir hon otrygg och osjälvständig. Och hon kommer att utgå från att människor vill henne illa, eller inte ger henne den kärlek hon behöver.

    Mys på med henne, och kramas tills det är HON som säger ifrån och vill vara ensam. Trevlig kväll!

  4. alexskogis

    mathem.se

    vad gäller penny så – stå ut bara… lätta att säga men det går över. 🙂 Lämna till Calle om du kan o unna dig egen tid.

  5. sagaulla

    Snälla, nu har jag försökt kommentera både till dig och Amanda och det bara ej lyckas!
    Det jag ville göra PR för är min systersonsdotter som är endast 20 år och försöker nu sälja babykläder på nätet.
    Hennes länk är http://www.aimay.n.nu
    Titta in där!

  6. Linn

    MatHem gör livet så mycket trevligare!
    Dom e gulliga (fråga mig inte varför det spelar roll, men det gör det), maten kommer alltid hem precis på utsatt klockslag och varorna är alltid fräscha.

    Bästa är att man inte behöver köpa färdiga recept (finns annars också om man gillar det) utan kan plocka allt man själv vill ha. Sen sparas den listan så när man behöver handla igen kan man bara klicka i den. Att handla mat tar då två minuter. Så tipset är att ha en sparad baslista med sånt man alltid vill ha, sen lägger man till andra grejer när man känner fört!

  7. Julia

    Åh, lilla Penny. Det är en jobbig period för henne också, såklart.. Min dotter är nu tio månader och hon har sedan några veckor tillbaka kommit ur krisen. Nu kan vi vara i olika rum utan att hon bryr sig och hon pratar glatt i spjälsängen fast att jag inte är där.

    Det enda du kan tänka på är att inte ställa henne inför större prövningar, att exempelvis inte flytta hennes säng till andra rum, försöka dig på diverse ”sov-metoder” eller låta henne sitta i knä på, för henne främmande personer. Du känner henne bäst och vet vad hon känner sig trygg med. MEN tänk på att det går över!!

    Ta dig nu ett glas vin, det har du gjort dig förtjänt av 🙂

  8. tiajajja

    Man får skrika högt, bita ihop och försöka ignorera. Dvs om barnet är mätt, blöjan ren och hon inte slagit sig. Hon testar sig fram, uppmärksamhetstiden är påbörjad. Hon kan ju inte gärna få fram ord eller hela meningar. Men om du ger efter varje gång hon piper så ser hon det som lyckat , en vinst , och kommer med all säkerhet att fortsätta pipa ännu mer…..

    http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara

    Ps:Handling..nu har jag ju bil. Det skönaste som fanns i småbarnsperioden var att handla kl 21.00 på Coop..där gick jag i en timme, själv, sakta och med ett belåtet leende på läpparna:-)

  9. Anna

    Skriv din kommentar här!
    Köp 1-2 dramaten-väskor, får plats väldigt mycket och handla utan Penny. Eller så tar du hennes barnvagn utan henne i såklart:-) och använder som

  10. Malin

    Provat både Mataffären och Netxtra. Båda är bra med Netextra har större variation på leverandstider och bättre priser! Vi storhandlar nu mera varje söndag på nätet och får det levererat på måndagskvällen prydligt packat med bra datum på mejeri etc. Och, visst det kostar 149 sek i utkörningsavgift, men vi köper inte annat skit och godis… 🙂

  11. Missan

    När livet krisar för ett barn tycker jag att det är extra viktigt att vardagen får vara som den brukar. Dvs. att man håller på rutiner och försöker vara lika glad som vanligt. Vi har varit noga med att ha med barnen i allt vi gör så de fokuserar på något annat än att gnälla, exempelvis sitta i diskhon när vi diskar. Just i 8-månaderskrisen har vi dragit ner på aktiviteter utanför hemmet eftersom de triggat våra barn till ännu mer kris.

    Sedan när dagen är slut så kan man springa en mil eller dricka ett glas vin och trösta sig med att det går över 🙂

  12. Eva B

    Hej
    Kan varmt rekomendera hemkörda matpåsar, har provat tastelines och Monika Alhbergs genom mathem (tror jag det heter) men fastnat för Linas matkasse som har de bästa recepten. Maken skrek i högan sky när jag sa att jag beställt hem Linas….JAG VILL HA GOOD MAT. Men han har tysnat nu 🙂

  13. Therese

    Angående näthandling av mat så är det positiva att ständigt slippa släpa på en massa påsar. Jag har bara handlat från mathem.se och vet inget om andra sajter. Priserna ligger ungefär i nivå med en mindre icabutik, alltså inte billigare. Sen så tar det väldigt lång tid om man inte vet exakt vad man vill ha, att just hitta det man vill köpa genom att gå igenom alla kategorier. Summan av kardemumman så skulle jag säga att trots allt är det lättare att handla på nätet men definitivt inte billigare!

  14. Tess

    Min erfarenhet av 8-9 mån krisen är att ju mer du ger desto fortare går det över. Alltså låt henne vara på/ med/ runt dig så mkt som möjligt när hon är vaken så är iaf min erfarenhet att man kommer fortare ur det än om nan drar sig undan. Sjukt påfrestande men passa på och gör nåt som bara är för dig när hon somnat.

Comments are closed.