Anitha Schulman

LÄSARE och SPONSORER läs noga nu!

Calle har ju en välgörenhetsblogg och varje unik besökare per månad motsvarar ett belopp och den summa skänks sen till ett välgörande ändamål. Denna gång har turen kommit till organisationen Maskrosbarn.

Maskrosbarn gör insatser för barn som har föräldrar som missbrukar eller är psykiskt sjuka. Det är synd om föräldrarna såklart. Men det är ännu mer synd om deras barn. Som inte har gjort något fel men som drabbas av dåligheter och otrygghet.

Varje sommar åker Maskrosbarn på läger med ungdomar mellan 14 och 19 år. På det här lägret firar de en ”födelsedag”. Eftersom de kanske inte firas så mycket annars. Det är här vi kan hjälpa till! Låt oss köpa presenter till dem!

En sån fin grej! Blir lite hjärtsvar. Vad vill tonårskillar och tjejer allra helst ha? Nu kan vi alla shippa in!

Vi gör så här: Läsare, hjälp till nu i kommentarerna och kom med idéer på prylar/saker som tonåringar älskar. Helst inga grejer som kräver dyra attribut. Alltså inte X-box etc. för spel är dyra. För det kommer de ju inte kunna köpa själva sen.

Sponsorer kan väl hjälpa till med de bra sakerna läsarna tipsar om? Lämna er referens inklusive mail i kommentarerna så återkopplar jag.

Vi vill ju dela ut världens bästa Goodiebag på födelsedagen eller hur! Jag och Calle åker personligen dit och lämnar den.

Nu gör vi det här okej?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    Väldigt fint initiativ, bra presenter kan ju vara kläder som man aksnek inte har råd med själv men även presentkort till upplevelser, tex. inträde till grönan eller liseberg, konsertbiljetter, sådanna saker som man ser att alla andra i samma ålder gör men som man kanske själv inte har möjlighet att göra! När man är ung är ju ofta ens största viljan att passa in och vara som alla andra, det är också därför jag precis som några nedan tycker att idén att ni ska vara med kan vara lite dum, meningen är ju att de ska få känna sig normala inte som välgörenhetsobjekt, och naturligtvis tror jag inte att det är den känslan ni vill framkalla. Av era bloggar framgår att ni är toppenpersoner, men då ni är lite ”småkända” kanske det kan bli en bieffekt ändå!

    Tack för en toppenblogg 🙂

  2. jaquie

    Anitha mycket bra initiativ. Dock tror jag att ungarna skäms om ni personligen åker dit, låt personalen sköta det. Bra saker att ge bort Parfym! klockrent alla vill lukta gott, biobiljetter, presentkort på smink eller kläder är underbart att få och man får unna sig att shoppa lite som man kanske inte får göra annars. Jag är själv 16 år och har det inte så bra ställt och detta är saker jag hade önskat mig till min födelsedag. Så jag tror att det blir uppskattat =)
    Lycka till

  3. Lena

    Skor, jeans, smink, presentkort på mc donalds eller liknande. Klocka är jättebra, presentkort på sf-bio. Parfymer, väska

    bra initiativ.

  4. stina

    Fina skor, typ converse eller aaa…märkesdojjor. Det är bra för man kan ha det väldigt ofta utan att någon tycker det är konstigt, om man köper en snygg tröja eller så kan man inte ha den lika ofta, sjukt men sant / tjej, 15

    Och det här är så himla fint!

  5. Thersz

    Ja. Triwa klockor var ju smart 🙂
    Eller biobiljett. Det hade jag blivit super glad över.
    Eller converse 🙂

  6. Karl

    Mycket fin idé, verkligen! Barn som lever under svåra och fattiga förhållanden är många, och detta/dessa behöver uppmärksammas.

    Men att verkligen vilja barnens bästa ligger inte i linje med att åka dit och själva dela ut gåvorna.. Som flera har skrivit osar detta amerikanska jultomtefasoner lång väg. Tycker att ungarna ska kunna njuta av sina presenter (som de med all säkerhet kommer bli jätteglada för) utan att behöva känna tacksamhetsskuld med känslan av att andra människor har förbarmat sig över dem. Försök att normalisera detta så långt det går, dessa barn behöver inte bli ännu mer stigmatiserade än vad de redan är. Låt istället ledarna dela ut gåvorna på ett avdramatiserat sätt.

  7. Emma

    Bra initiativ. Men som andra skrivit: åk INTE dit själv! Verkligen att nedvärdera barnen och uppvärdera sig själv (vilket jag absolut inte tror ni tänker).

    Bra förslag är presentkort på kläder, skor, bio, ticnet etc.

  8. veronica-admin

    Maskrosbarn är i sanning fantastiskt. Jag var på PAF i torsdags och hörde Calle prata, fint!!

    Om inte lägret redan är i skärgården: Chartra en båt, åk ut i skärgården, sola, bada, grilla, festis, simskola för de som inte kan simma, dans på bryggan. Bind blomsterkransar, picknicka, ja allt sånt där som man aldrig gör men drömmer om, även som icke maskrosbarn.

  9. Anna

    Lägg ner iden på att åka dit själva… låt personalen som jobbar där sköta detta själva, blir säkert trevligare för ungdommarna 🙂
    själv skulle jag tycka det kändes töntigt att lämna över detta själva.. jultomte varning, storheter, från de fina…

    Men ett jättebra initiativ från er <3

  10. Leena P Johansson

    en dag med en trygg vuxen, äta lunch, bio, eller vad barnet önskar. En lyckodag helt enkelt!
    Den kan heta Schulmans happy day!

  11. Lena

    KLÄDER!!!, Kan inte H&M sponsra???
    Sen bara en fråga till er andra som kommenterar, måste det vara märkeskläder till barn idag? För i såfall har jag fattiga barn, de stackarna som går klädda i H&M, KappAhl och Lindex och ibland kanske jag toppar med Polarn & Pyret.
    Pengarna lägger jag på ytterkläder och skor för där är verkligen funktion och kvalitet en fördel, men ett tygmärke på en tröja kräver knappast kvalitet för att barnet ska må bra, kunna leka och vara barn.

  12. Fanny

    mobilväska(!), alla sorters märkeskläder, men om det är för dyrt läppglans av märke, lösnaglar, utgår ifrån det jag (som osäker tjej ville ha på högstadiet. Presentkort på smink. Biobiljetter. Så fin sak ni gör! Kramar Fanny

  13. anne

    Fotbollsskor. Benskydd. Andra attiraljer som krävs för att kunna utöva nån sport. Triwa-klockor el. liknande. Sneakers. Tjejtidningsprenumerationer. Prylar till skolan, man får väl inte block och pennor i gymnasiet som jag minns. Alltsåsnyggare block/pennor. Kontantkort till mobilen.

    Det är några grejer jag tror att tonåringar vill ha, och som mindrea välbeställda föräldrar kanske inte har råd att provida.

    Mvh, Anne

  14. Annki

    Jösses, ni tar sååå roliga kort på er dotter! Gulligt, ballt, och hon kommer att smälla av den dagen något används till studentskylten! Hehe

  15. Carolina

    Cyklar, skor, smink, biobiljetter, presentkort till frisör, presentkort till cafeer, restauranger, snygga o tuffa, väskor, kläder,skolmaterial, pocketböcker, mp3-spelare, digitalkameror, hudvårdsprodukter exempelvis clearasil, övriga hygienprodukter, kräm, schampoo, duschgel, hårprodukter..mm.mm. Tänk på att dessa barn kan ha behov och glädje av sånt vi övriga tar för givet! Ett underbart initiativ!

  16. Anna

    Kläder! Tuffa kläder som inte är ärvda eller köpta på Tradera för billigaste möjliga summa. Smink till tjejerna och kanske en aftershave eller något till killarna. Tror att om man har det tufft med ekonomin så vill man nog gärna helst vara som alla andra och det kanske man inte har råd med. Minns hur alla vi tjejer i 8an hade Levis 501 och var superballa som hade det. A vars föräldrar var skilda och som bråkade om vem som skulle behöva ta hand om henne och som ofta fick bo hos kompisar eftersom ingen förälder ville ta hand om henne och när hon fick bo hos sin pappa så var det i källaren som var mörk, fuktig och det bodde silverfiskar i hennes säng. Hon ville också ha ett par Levis 501, men det fick hon aldrig av sina usla föräldrar. Någon fixade det dock till henne, minns inte hur, men tror en del av våra föräldrar hjälptes åt. Det var jäkligt tyst om det iallafall och hon var superglad när hon fick sina och var precis som alla andra.

  17. Caroline

    Kläder, skor, säsongskort på grönan, bio-checkar, presentkort på typ Max eller donken, mp3, laptop, upplevelser, böcker, tidningar, teaterbiljetter, mobil med kontantkort, konsertbiljetter …

    Allt beror ju egentligen på vad varje individ tycker om, finns inget som passar för alla. Då är väl presentkort det bästa så får de välja själva. Finns ju presentkort som gäller i hela köpcentrum så behöver man inte vara låst till en speciell butik.

    Själv kan jag känna att jag i den åldern hade varit väldigt glad för något som var bara för mig, som inte hela familjen såg som sin sak sedan. Och något som kanske inte går att sälja vidare så lätt … min styvpappa hade inte direkt dragit sig för att sälja mina grejer för att sponsra sig själv och jag kände mig väldigt tvungen att hjälpa till bäst jag kunde när exempelvis elen blev avstängd pga obetalda räkningar….

  18. Lisa

    Jättebra initiativ av Calle men det är ingen bra idé att ni själva överlämnar gåvorna. Det får tonåringarna att känna sig som ”fattigmansbarn”. Skicka presenterna och låt personalen lämna över.

  19. Karin

    Ja, maskrosbarn!
    Har rekomenderat det varje ggr Calle har undrat över vilket månadens projekt blir.
    Läs Therese Erikssons bok -Vi har ju hemligheter i den här familjen. Den handlar om hennes barndom och är så gripande och bra! Hon är en av grundarna an Maskrosbarn.

    Ja vad vill tonåringarna ha? Tjejer: Presentkort på ex HM kicks osv .

    Killar: Även där presentkort tror jag.

    Glöm inte att föreningen har en önskelista (titta på hemsidan) där dom önskar sig inventarier till deras lägergård ex köksutrustnig Stora kuddar och kuddöverdrag, pysselsaker,målargrejjer mm

  20. Lött

    Det enda som var viktigt för mig när jag var tonåring var att ha snygga skor och kläder. Skämmigt värre att vara tvungen att handla på ”fel affär”. . .

    Håller helt med om att sneakers och presentkort på kläder låter bra. Nödvändiga förbrukningsvaror som inte är nedärvda. Bra skit!

    Fast.. å andra sidan. De där allra nödvändigaste sakerna är ju de som alla hela tiden ska prioritera, kanske skulle det vara kul att unna någon nåt totalt onödigt. Som t.ex accessoarer. Vilken familj med lite törrt i plånkan lägger ner pengar på snygga accessoarer till sina barn?

    Puss från Lötte

  21. Fröken Jenny

    Åh vad härligt att läsa. Maskrosbarn är en helt underbar organisation. Ungdomar i den åldern, tänker själv bak i tiden (läs 10år) vill ha presentkort på H&M eller SF-biocheckar. Lycka till! Kram
    PS. Tack för en bra blogg.

  22. Louise

    Shyssta gympaskor! Några nike, converse eller liknande! Eller presentkort på bio.

    Jättebra idé! Fint av er!

  23. Agnes

    Alla i min ålder (15-18) åker longboard! Lovar att det skulle uppskattas, det finns dessutom lite billigare sådana, b la på stadium!

  24. Carro

    Sådana där lit ”lyxiga” softa saker som man inte alltid kommer över.

    Typ ett par schysta hölurar från typ WESC, runt 400 spänn.

    Några snygga badkläder nu till sommaren.

    Allfavvo-skor, typ converse.

    Men nåt som passar de flesta är böcker! tonårsböcker com fått grym kritik och jag ska läsa själv är: Cirkeln, Hungerspelen, Fallen ängel med fler!

  25. Ulrika

    Skor! Är en typisk sån grej som man bara får två par om året av, om inte föräldrarna har så gott om pengar. En hel hög med Converse i olika färger och storlekar – vilken dröm!

  26. pip

    Jag far en liten konstig kansla utav det har… Att ni ska dit personligen och lamna presenter till tonaringar. De kanske kommer kanna sig annu MER mindervardiga om de ska ta emot saker fran jultomtepersoner pa det har amerikanska feel good sattet?
    Goodiebags. Va fan.
    Jag hade kant mig lite dum om jag var en maskrostonaring och skulle ta emot en valgorenhetsgava fran en bloggare som samlat ihop pengar till fattiga mej med missbrukarforaldrar.
    Kanske funkar battre for sma barn. Ha en forelasning for dem eller nat i den stilen. Lite konstigt daltante.
    Kanske ar jag som ar lite cynisk…

  27. Elin

    Håller med dom andra, presentkort för kläder mm är ju toppen sedan kanske man vill ha lite annat smått och gott i ”goodiebagen” med tidningar el böcker funkar ju eller någon bra skiva kanske. Klocka? det är svårt men vilket underbart initiativ.

  28. L

    Presentkort på kläder.
    Presentkort på Kicks så de kan köpa lite skönhetsgrejor.
    Biljetter till någon teater så de får se lite kultur, en ungdomlig pjäs med ett bra syfte liksom.
    Böcker.

  29. Anna B

    Jag föreslår (precis som de andra) att presentkort är bra. Då kan de känna att de får välja själva vad de vill ha och lyxen att få köpa något som bara är sitt eget.

    Presentkort på klädaffärer, sportaffärer, någon bokhandel eller leksaksaffär.

    Biobiljetter

    Smycken/smink till tjejer

    Tidningsprenumeration är toppen.

    Stort LYCKA TILL!!!

  30. Camilla

    Precis, kläder och presentkort.
    MP3-spelare
    Märkes t-shirtar
    Inträde och åkband på Gröna Lund (om de bor i Stockholm)
    Biobiljetter

  31. Leila

    Märkeskläder a la hiphop style, sneakers, presentkort till klädesbutiker, mobiltelefon med kontantkort, säsongskort på nöjespark (Gröna Lund, Liseberg, olika zoo:er), presentkort från The Body Shop, smink, spel (inte datorspel).

    Detta är vad jag kan komma nu. En liten blandning av presenter till både barn och ungdomar.

  32. Freddie

    De gillar ju typ Mp3 och sånt. Mobiltelefoner kan ju köpa en med kontantkort och gratis surf ett år ex på Telia el Halebop.
    Sen märkeskläder, skateboards, kepsar.

  33. l

    Någon nämnde kläder, det funkar och sköna företag som ex: Happy Socks eller liknande tvekar nog inte en sekund på att skänka sådana.
    Sen är kanske inte strumpor det roligaste man kan tänka sig.

    Kuponger av diverse slag kanske kan vara något, läs: McDonalds, burger king, max osv.

    Skateboards/longboards/inlines.. Att på något sätt ge dom en hobby. Instrument av något slag? Kanske kan vara bra att kolla runt på vad de har för intressen, så man kan göra de lite personliga med.

    I vilket fall, det ni gör är grymt bra!!

  34. Jannike

    Fint initiativ!!
    Kommer att tänka på sportsaker – typ benskydd, fotbollsstrumpor, fotbollsskor etc.
    Böcker
    Klocka (finns ju modeller som inte kostar skjortan)
    Kläder (tshirts, jeans, keps)
    Smink, shampo, hårsaker
    Smycken

  35. Clara

    Tidningsprenumerationer! De räcker länge och kostar inte skjortan. Tänker typ Kamratposten, Bamse eller Kalle Anka för de lite yngre, kanske datatidning för de tonåringar som gillar det (who doesn’t?), ja det finns säkert massa bra lite mer nischade tidningar för specialintressen.

    Annars sånt som motsvarar personens intresse mer praktiskt: målargrejer, pysselgrejer från Panduro för att göra egna smycken eller scrapbooks. Böcker såklart, kanske sällskapsspel/frågesportslekar/kortspel.

    Presentkort på kläder, typ H&M, Gina Tricot, Cubus, Åhléns etc där man kan få lite mer för pengarna.

    Så himla bra initiativ detta, heja er!!

Comments are closed.