Anitha Schulman

Man får ta det onda med det goda

Karin en läsare frågade om jag inte kunde lägga upp lite gamla bilder. Jo visst kan jag det. Gick igenom en gammal hårddisk. Insåg att jag verkligen helt tappat kroppsuppfattningen. Blev väldigt ödmjuk inför min gamla kropp. Ännu mera pepp på att komma i form. Tack Karin!

Före men efter:

8 veckor efter DD och 9 kg kvar
Samma månad fyra år tidigare...
Bra armar...varför såg jag inte det då?
Stark, slank och cellulitfri för sju år sen. Ett minne blott
Jämn i kroppen och bra jeansröv
Men någon hade kastat in tänderna i munnen på mig...

Jag antar att man får ta det onda med det goda. ALLT var inte helt bra förr heller. Skönt att se! Bortlaserad babylugg och två år med tandställning, tandköttslyft, porslinskronor och påbyggnader, blekning etc. Totalt nerlagd tid 5 år och väldigt mycket pengar. Jag gjorde sista tanden precis innan bröllopet. Jag ÄLSKAR smårenoveringar!

Calle frågade mig härom dagen när vi pratade om ämnet om jag var sugen på lägga mig under kniven. Jag är faktiskt inte jättesugen, ett ingrepp är ett ingrepp. Men brösten bör väl ses över efter ett eller några barn till och får jag inte ordning på rumpa/låren på egen hand så kanske en fettsugning inom ett par år.

Men jag kommer inte göra kirurgiska ingrepp i ansiktet…tror jag. Har i och för sig en ”näskris” en gång per år ungefär. Men hittills har den gått över. Om jag gör det någon gång åker jag nog till Libanon där dom är riktigt bra på att få näsor att se o-opererade ut. Vill bara ”putsa lite med ettans sandpapper” inte mer än så. Näsan blev rakare efter att tandställningen justerade käken och bettet aningen. Sen har näsan smalnat av i takt med åldrandet. Ingen aning om varför.

Om ni skulle ” göra något” vad skulle ni göra då?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Svar till Anita – ja, det kan låta motsägelsefullt det som jag skrev, men det var ju hela poängen. Jag skrev ju att jag tror ALLA bryr sig om sitt utseende, oavsett hur vi ser ut. Jag kämpar med detta oxå, eftersom jag känner att jag inte mår bra om allt ”bara” handlar om det, hur jag ser ut. Jag försöker mer tänka ”hur jag mår” och hur gör jag det. Ja, jag gick ner en massa kilo på kort tid, men det var EFTER jag inte gjort ngt i ca 3-4 månader. Så måste man inte göra men för mig funkar det bara att ibland ta en sak i taget. Först var jag bara nyförlöst morsa, ammade typ 24/7, åt, sov och även försökte ta hand om en 3 åring på hyggligt sätt. Sen, när krafterna kom tillbaka, vardagen började ta form igen och bebisen inte längre var så nyfödd och ynklig så tog jag tag i andra saker, som tex. ta hand om min kropp lite mer. Men jag satt inte och nojade innan det. Jag lät mig själv vara, ”cut myself some slack”. För mig är det STOR skillnad på att äta bra och hålla min kropp stark och pigg, jämfört med att skära och lasra mm. Det handlar mer om att hålla mig frisk, pigg och glad. Då funkar det inte så bra med skönhetsoperationer tror jag. Men visst, det är kanske lite olika sidor av samma mynt. Du ska göra det DU vill. Jag ville bara säga vad jag tycker funkar bättre och framförallt, jag känner att jag kan stå för det inför mina 2 döttrar.

  2. sandra

    Ursäkta, Zara var det som skrev det insiktsfulla om att vara en förebild som förälder.

    (till Anitha, du är vacker nu med såklart, ville inte att det skulle låta som att du inte är vacker efter din tand/tandköttskorrektion, bara att jag tycker att du var så vacker även på din före bild)

  3. sandra

    Jag har väl kanske alla fel man kan ha, stor näsa (inte bullig men aristokratisk), tandkött, höög panna, smalt ansikte, ändå räknas jag som väldigt vacker. Precis som du är väldigt vacker på din ”före tand make over”-bild. Det är ofta de levande människorna som är de vackraste, de som inte gör till sig i ansiktet (tex försöker dölja något etc, tex när de ler).
    Jag tror vi måste inse att vi är så vackra och fina som vi är bara vi är goda och snälla människor.

    Som Anna sa i början av detta kommentarsfält, hur ska man förklara för sina barn att de duger som de är när inte mamma dög som hon var??

    Vi måste slå undan partiarkatets bild av oss kvinnor!!
    Din svägerska Amanda skrev bra om det ang tidningen Slitz tycker jag.

  4. Zara

    Jag kan inte operera mig och sedan vara en bra förebild till mina barn, försöka lära dom att dom är bäst precis som dom är när dom står med svajande självförtroende som fjortisar.

    Men visst, i teorin skulle jag gärna ha fastare och lite större tuttar, mindre rumpa och rakare näsa. Precis som du beskriver, med ettans sandpapper 😉

    Men när mina barn sen har eventuella komplex för den aristokratiska näsa de ärvt av mig är det svårt att försvara den operation man gjort. ”Din näsa är jättefin, jag hade en likadan, men den var ful så jag opererade den”…. Ah tricky…

  5. Lisa

    Blev så väldigt besviken på dig när jag läste inlägget. Har alltid tyckt att du är förnuftig och du har alltid känts trygg i dig själv. Men nu…vad håller du på med?

    Men jag måste fråga vad är det som är så fruktansvärt? Att jag inte tycker celluliter är fina. Att jag fixat mina tänder som de flesta fick gjort i högstadiet med hjälp av tandställning då? Det fick aldrig jag så jag gjorde det själv. Måste det här betyda att jag är jag-svag? Vem älskar sina nya utammade bröst och skulle inte renovera dem tillbaka till ursprungligt utseende som en present till sig själv efter ett gäng barn. GODE GUD. Vad är så fruktansvärt att jag säger eller tänker det. Jag kan för mitt liv inte förstå det.
    Vad är då godkänt?
    Att kroppen bara självläker och du aldrig besöker gymmet? För det är ju också en konstgjord väg. Att man färgar håret när det blir grått för det är ju också fejk. Använder Yoga som träning och inte själslig rening. Var drar vi gränsen? Jag bara undrar.
    /Anitha

  6. Anna

    Det finns mycket som jag skulle vilja ändra på, men letar man fel hittar man dem ju också. Jag försöker istället med att leta efter sådant som är vackert på mig själv. På det stora hela är ju alla väldigt vackra och det är ingen annan än man själv som ser de små skavankerna. För även om det ser ut som om någon har kastat in tänderna i munnen på mig med så fokuserar inte någon annan på det än mitt osäkra jag vid de tillfällen då jag står framför spegeln.

  7. Emma

    Håller helt och hållet med Malin. Man brukar få positiv energi, kanske sig ett litet skratt när man läser din och de andra Schulmanernas blogg. Men detta blev jag bara så ledsen av. Känner mig tjock, ful och rädd för att få barn nu. Har alltid längtat efter att få barn för att det verkar så härligt och att man får något helt annat att fokusera på än sig själv, typ känna känslan av att det inte spelar någon som helst roll hur man ser ut osv, barnet och familjen är ändå det viktigaste och fokus flyttas helt. Man ser livet på ett helt annat sätt. Så har jag i alla fall hört av andra och därför föreställt mig det. Jag fick något att tänka på nu. Känns inte alls lika härligt, om det ska bli såhär. Blev lite deppig på livet faktiskt. Hur normerna ser ut och hur perfekt man måste vara, även som mamma.

  8. Evy

    Bukplastik får det bli när jag är klar med kidsen, min mage har totalt pajat pga jag är liten och fått stort barn för mig. Bristningar och hud som inte går tillbaka och fett som inte försvinner trots träning och bra mat osv. Överarmarna är enorma och låren med. Gick inte upp mycket under graviditeten så ingen kan svara på varför jag ser ut som en 15 kilo tyngre version av mig själv nu. Hormoner? Är inte över 30. Läkarna kan inte säga, bara att jobba ihop 70 000 och ”köra en liten sväng”. Kan inte släppa att jag ser vidrig ut jämfört med för 1,5 år sedan även om jag fått ett fint barn och vill ha ett till.

  9. Dede

    Hej! Jag vill också göra något åt mina bristningar. Vet du vart man ska gå i Sthlm/vilken behandling som är bäst? Om inte, kan du inte snälla skriva om din behandling och vilket resultat det har gett? Så himla bra med ärliga och bra referenser! Kram/ D

  10. Åsa

    Jag var på tjejmiddag för ett tag sedan. Det var en enda lång diskussion om olika behandlingar och missnöjesförklaringar om olika kroppsdelar. Silikon eller inte? Jag gick därifrån nedstämd och lite förbannad.
    Varför ska vi tjejer vara så missnöjda med våra kroppar? Det känns som vi generellt har så dålig självkänsla jämfört med männen. Jag kommer aldrig glömma i nian efter sommarlovet när jag efter att varit borta en månad såg min bästis på sjukhuset med svår accelerande anorexia. Min fina, populära, vackra, redan innan sjukdom smala bästis..Jag har nog varit arg sedan dess…Jag tycker normen för kvinnors kroppar är helt fel!!och den ställer till med så mycket skit för unga tjejer. Kropp och själ hänger ihop. Tänk så mycket tjejpotential som försvinner i jakten och ångesten för att leva upp till denna norm. Jag är inte emot plastikoperationer men jag tycker det är fel på normen!

  11. Minna

    Är nöjd nu, och gillar att träna hårt för att forma kroppen, men kommer nog i framtiden göra brösten och försöka få bort lite rynkor under ögonen.

  12. Malin

    Om ”Shulmanandan” – så som jag upplever den.
    Varje morgon, innan min 6 månaders vaknar, gör jag min smoothie, min latte och mina 2 smörgåsar. Sätter mig sedan i soffan med datorn bredvid mig och uppdaterar mig hos mina favoritbloggar. Har 4 sådana och det är alla Schulmanbloggar. Oftast skriver ni ngt vasst, roligt, ngt jag kan reflektera över eller ngt fint. Härligt att börja morgonen med att hämta lite positiv energi. Jag har fått en känsla av att ni alla är självreflekterande, varma, roliga och alla med relativt bra självkänsla. Men det här inlägget gav mig ingenting, det gav mig snarare en dålig start på dagen. Det kändes så tråkigt att läsa att du fokuserar så pass starkt på det yttre, att du pratar om fettsugning och att lägga sig under kniven. Det är väl sånt Kissie skriver om och inte Schulman. Men tydligen hade jag fel.

  13. K.

    Jag blev inte alls besviken på dig. Förstår inte riktigt skillnaden mellan att banta sig smal, sminka sig vacker, förlänga håret, gå i klackar för att få långa ben och kirurgiskt skönhetsingrepp. Visst, det senare innebär en risk men vi sänder fortfarande ut samma signaler. Signalen till vår dotter om att hon inte duger som hon är. För det är väl det det handlar om?

    Inser också att det är ett större företag att lägga sig under kniven än att knipsa på ett träns med löshår, men borde budskapet inte bli det samma? Handlar det om risken? Risker har jag tagit när jag åkt med fulla taxi-chaffisar i slingriga berg i Sydamerika, risker har jag tagit när jag hoppat bungyjump eller dykt från klippor. Handlar det om pengar? Jo jag tror att största anledningen till att jag inte gör det är givetvis dels för att jag inte har råd men också för att jag mycket hellre lägger 50 000 kronor på min familj. Skulle känna mig självisk.

    Förstår inte heller hur man kan bli besviken. Jag har förstått från början att Anitha är mån om sitt utseende och har råd att unna sig extra. Sedan tycker jag på något vis att det är mycket tydligt att hon helt gör det för sin egen skull. Den här bloggen handlar inte ett dugg om att visa upp en perfekt yta utan varvas med stundom jättevackra bilder och stundom slapp-slafs-och-tjockis-bilder. Jag tycker att du huvudsakligen, enligt mig, visar en avslappnad relation till ditt utseende där du kan visa dig osminkad, ofixad och du söker aldrig bekräftelse.

  14. Åsa

    Inte ett dugg skulle jag vilja göra! (tycker dock inte att det är fel, livet är inte så svart/vitt).
    Jag tycker min kropp är fantastiskt efter två barn. Celluliter, kejsarsnittsärr, otränade armar…..det finns nog mycket som inte passar ”normen”. Men jag är f*cking emasing som jag är och jag tycker det är en härlig känsla att känna så..livet känns för kort för att hänga upp sig på sånt.

  15. Jenny

    Först vill jag bara säga att du är så fin på bilderna. Alla bilder. Fick själv barn i januari och känner igen magen men den har blivit mindre trots att jag ännu inte tränat ordentligt ( dumt!!!).
    Känner också igen mig i hur du känner. I att titta på bilder och faktiskt inse hur snygg kropp man har haft.
    Frågan är bara ….om man fick tillbaka den nu efter barnet…skulle man efter ett tag vara lika missnöjd med den som man var innan?
    Det är något fantastiskt i att kroppen verkligen varit ett rum för en annan människa att växa och utvecklas i. Att kroppen nu håller en annan människa vid liv och ser till att han/hon växer och är mätt och glad. Dessa tankar om hur den ser ut känns så tonårsaktiga och egentligen ovärdiga! Dagens ideal som innebär extremt platt mage och pinnsmala ben är ju något ytterst få kvinnor på jorden kan stoltsera med efter en ålder av 25!
    Jag skulle , likt förfärande många andra här, kunna tänka mig ingrepp vad gäller bröst ,lår och mage. Men samtidigt blir jag så jävla förbannad! Hur ska jag kunna säga till mitt barn ( eller mina barn…jag hoppas dom blir fler än ett) att vara nöjda med sig själva, att älska sig själv och ta hand om sin kropp när mamma fixar tuttar och sliter som ett djur för att ha tonårssmala och släta lår och platt mage. Hur ska man någonsin få slut på denna extrema kroppshets om vi som är vuxna, som är föräldrar,inte sätter stopp?
    Detta är ingen kritik emot dig eller någon annan för jag tänker ju som du jag också men samtidigt är jag så trött på det.
    Jag tycker såklart man ska äta rätt och träna för att vara stark och orka med allt i sitt liv men jag önskar verkligen att det var därför jag tränade och försökte äta rätt. Tyvärr ägnar jag, och många med mig, en osunt stor del av sin tid och liv till att tänka på hur vi ska få kroppen att passa in i rådande mall och det är läskigt att fundera på vad vi egentligen skulle kunna hitta på eller tänka ut om vi släppte det där med kroppen för ett tag!
    Så , för att svara på frågan, jag kan tänka mig en hel massa ingrepp men jag hoppas, önskar och tror att jag ska hitta ett nytt sätt att se på min kropp och mig själv och att det är den bilden jag kan förmedla vidare till mina egna barn i hopp om att dom kan leva ett liv mer fritt från tankar om kroppen än jag själv!

  16. bella

    Du store tid, var nöjd som du är! Du ser jättesöt och fräsch ut. Det är väl bara två månader serdan du fick barn, magen och annat tar sin lilla tid. För att hjälpa till kan du tänka på att kanelbullar med smör är väldigt fett och bör därför undvikas 😉

  17. mika

    Närmast till hands ligger väl att spruta läpparna lite lite grann, mest för att jag inte skulle ha råd med något större ingrepp just nu. Hade pengar inte varit något problem så hade jag velat fettsuga låren, jag äter bra och rör på mig osv, men mina lår är ändå groteskt feta jämfört med en ganska normalsmal överkropp :/ I och för sig, hade inte pengar stått i vägen alls finns det nog ingen del jag inte hade velat renovera, så då är det väl rätt bra att jag är ”fattig” 🙂

  18. Mia

    Det är så lustigt att läsa kommentarsfält i bloggar. (Fruarna Schulmans) Finns verkligen alla dessa political correct people in verkliga livet? Anitha! kan du spåna ihop en historia hur en dag ser ut för den politiskt korrekta familjen. De som byter åsikter och värderigar efter hur dessa blir mottagna av allmänheten. I.e, de som simmar i bajs till socken som helg.

    Alla har komplex för något. Och en del rättar tills dem,

  19. my

    Hmm, lite botox mot min argrynka mellan ögonen. Och tandblekning. Egentligen skulle jag nog vilja göra nåt slags bröstlyft också, de är inte snygga efter 2 ammade barn. Fast det stör mig inte jättemycket. Det minner ju om att jag fött mina små finungar.

  20. Malin

    Skulle kunna tänka mig att operera min näsa som är bruten (sne) efter att jag blev slagen (olycka, lovar 🙂 Har lite svårt med andningen på grund av detta vid högre fysiskt aktivitet men har lärt mig att andas med munnen. Tror till och med att landstinget betalar för det är inte ett ”skönhetsfel” utan en fysisk nedsättning. Men gillar min sneda näsa på något sätt.. 😛

  21. sofia rosen

    Hi ho!
    Ett litet tips från en två ggr mamma är att köpa gördelstroser eller ett par spanx om du kommer över. Köp så liten storlek som du klarar utan att svimma. Inte bara visuellt utan toppen för magen att dra i hop sig. Bär dag som natt. Så gjorde jag, från dag ett och så gör alla här i USA. TIP I TOP jag lovar. Plus att när man känner att det drar åt och väller över har man inte jättelust att stoppa i sig massa skit, vilket jag knappt vågar skriva för nu tar det väl hus i h. För att man måste ju minsann äta jada jada när man ammar jo visst men inte som en häst. Good luck

  22. Anna

    Fin du är och var! Sista bilden är du jättevacker på! Tycker själv att det är supercharmigt med tänder som inte är ”perfekta” (vad är perfekt egentligen).

    Jag skulle aldrig någonsin göra några ingrepp på mig själv. Jag tycker att det är superfint och chamigt när man åldras, så som man gör naturligt. När jag är i Italien och ser de Jätte-rynkiga gamlingarna i småbyarna, med tänder åt alla håll ..då blir jag så lycklig! Jag vill också vara sådär åldrad och fin när jag blir gammal.

  23. test

    Nu önskar jag att du inte hade blockat mig för väldigt, väldigt många gånger vill jag försvara dig.

  24. Jenny

    Så där tänkte jag alldeles häromdan när jag gick igenom gamla foton från förr inför min syrras möhippa (till det dära albumet med roliga bilder, du vet!): ”vad snygg jag var, varför såg jag inte det då?” tänkte jag, där jag satt så där lagom risig och trött efter nattningen av de små frampå kvällskvisten. Kul o se dina bilder från förr.

  25. Malin

    Usch vad tråkigt att läsa. Du förstör lite av ”Schulmanandan”. Trodde ni alla var vettiga och sköna.

    Snälla berätta lite mer om den för jag tror ingen av ”oss” visste att vi hade ett förenat motto?
    /Anitha

  26. Anna

    Ja, trist blogg verkligen. Som tvåbarnsmorsa har jag verkligen insett värdet i att vara snäll mot sig själv och försöka vara nöjd. eller – göra ngt åt det man vill, men inte för ngn annans skull, bara min egen. Visst, ALLA bryr sig om sitt utseende mm men när du som rätt offentlig person i var och vartannat inlägg påpeka dina egna ”kroppsfel” och vad du gör åt dem, sällan typ träning eller bra mat, nä då, helst dyra ingrepp av olika slag. Jag gick själv ner 10 kg på rekordtid i vintras efter andra barnet, + tränade 3-4 ggr i veckan (styrka, styrka, styrka), men det ser jag själv som positiv kroppsändring, jag ÅT massor, men BRA mat, och framförallt jag tog HAND om min kropp, inte dissade den och var missnöjd. Din fina fina dotter, vill du att hon ska läsa bloggen när hon blir tonåring och mest se hur mkt allt handlade om din – förlåt – negativa kroppsuppfattning?! Du är ju assnygg och har faktiskt nyss fött barn, ha lite tålamod, och hylla din kropp istället. Jag vet att det kan ta emot men om du börjar tänka så så känner man så till slut.

    1. anitha

      Till Anna mfl. Har jag dissat min kropp? Jo kanske för att den är tung och jag har alltid varit en lätt rörlig person och nu värker knän och rygg av mina extra kg. Jag tycker inte om mina celluliter som förvärrats och bristningar som jag haft sen tonåren. Kroppen har varit bostad åt Pennys första nio månader men nu är hon utflyttad och den ska fräschas upp till nästa hyresgäst ska flytta in.
      Precis som inlägget innan så har jag börjat träna. Jag har inte fått det förut då jag var tvungen för snittets skull att vänta 8 veckor fick ok av gyn förra veckan. Jag förutsätter att jag går ner mina nio extra kg den naturliga vägen men spekulerar i Om jag någon gång i framtiden ska göra ingrepp är det nog dessa.

      Jag tror inte jag blir Kissie för att jag vill gå ner mina mammakilo till så jag såg ut innan. Precis som du gjorde. Jag är 33 år. Det är ju inte så att jag uppmanar folk att banta och Restylana sig. Jag berättar att jag tidigare fixat tänderna och laserbehandlat min babylugg. Nu gör en cellulitbehandling.
      Vad duktig du är som tränade så mycket. Lite motsägelsefullt att du gick ner allt på tio veckor men uppmanar mig att ha tålamod och njuta av min mammakropp. Berätta hur du resonerar?
      /Anitha

  27. Ulrica

    Jag vet inte vad du och jag gjorde i våra tidigare liv, men även hos mig är tänderna bara inslängda…
    Kan du tipsa om var du fixade dem och vad det kostade ungefär…

    Jag hade dubbel applaci i främre raden. Men reglerna ändrades precis innan jag bestämde mig för att sätta igång. Då jag aldrig blev beviljad tandställning i högstadiet, då alla andra hade. Fortfarande sur för det. Jag gjorde tandställningsprocessen på Södermalms privattandläkare hos Kaj Kristensen och resten hos Fredrik på Vila tandhälsa i Solna. Som remitterade tandköttslyftet till någon praktik vid Skanstull. Vill inte prata priser då alla bedöms individuellt efter deras förutsättningar.
    /Anitha

  28. Emma

    Jag brukar aldrig kommentera bloggar, men nu kände jag att jag ville säga det här: Blir så sjukt besviken! Jag trodde veeeeerkligen du var så mycket skönare än det här! Blir nästan ledsen, så besviken blir jag. Du har precis fått en underbar dotter och tänker på vita tänder, platt mage och celluliter. Så synd! Fick för mig att du var en skön morsa, som ”tog livet med en klackspark och sket i lite mammahäng. Det hör väl till, ska synas att man fött barn”. Typ. Men herregud, du kan verkligen tänka dig att lägga dig under kniven för att se ut som du gjorde när du var runt 20 år. Tankar som man skakar på huvudet åt när hollywoodfruar och kändisar tävlar med varandra om. Håller med det Hanna skrev, jobba på självkänslan istället. Du är verkligen en jättevacker kvinna. Var en bra förebild för ditt barn och resten av alla barn och ungdomar där ute i världen. Det här påverkar verkligen så sjukt mycket. Jag blir påvkerad. Jag kände plötsligt hur ful jag var, med mina celluliter. ”Måste man göra något åt dem?” Kom jag på mig själv tänka uppgivet och ledsamt. Helt.jävla.fel. Som en ganska offentlig person- hjälp till så gott du kan! Var den du är och ingen annan. Var stolt.

  29. Leila

    Vad kul att se gamla bilder! 🙂

    När jag gått ner klart i vikt så ska jag ta bort överflödigt skinn, fixa tuttarna och överarmarna.
    Jag strävar inte efter jättetuttar, men de ska inte vara skinnpåsar som hänger ner till knäskålarna.

  30. ulrika

    Tycker du är jättesöt på sista bilden och nu är du jättevacker! Jag skulle nog ta bort gäddhäng. Förstår inte varför jag har det, jag har ett BMI på 19 men ändå gäddhäng. Som att allt fett på min kropp samlas på ett enda ställe.

  31. airaM

    Skulle mina bröst vara totalt livlösa efter att jag är klar med barnafödande, så kan jag tänka mej att fixa dem. Dock bara så att de blir som de varit innan.
    Tandköttslyft skulle inte heller vara dumt, då jag har komplex över att det syns för mycket tandkött när jag skrattar och därför ”korrigerar” mitt leende. Skittöntigt, egentligen.. Mina stortår är skitlånga och stora, men vem orkar operera dem?

    I övrigt är jag nöjd. Är jag ”för tjock” får jag träna, skulle aldrig fettsuga mej, delvis för att det är farligt, men även för att det skulle kännas som en ”förlust” att inte klara det själv.

  32. Misan

    Tycker att du var vacker med babylugg och naturliga tänder.Du är självklart vacker nu också men jag tycker att det är ganska trist när alla har samma jämna blekta tänder etc.. Tycker öht att det är trist med all utseendefixering nuförtiden.

    Om jag själv skulle göra något vore det väl att fixa till magen som verkigen inte är så fin efter fyra barn. Brösten däremot är helt okej – de återhämtar sig fortfarande flera år efter avslutad amning så var inte för snabb med att fixa till dem. Men en kompis till mig har fixat magen och operationen verkar väldigt smärtsam och jobbig, dessutom dyr, över 50 000, så det vore inte värt det. Plus att jag med åldern har lättare att acceptera mig som jag är. Tur är väl det – för det blir ju allt fler skavanker att acceptera!

    När jag tittar på gamla bilder tänker jag som du, att oj vad smal och fin jag var, tänk att jag inte tyckte det då. Men då försöker jag tänka såhär: jag är säkert mycket snyggare än jag själv tror idag också!

  33. My

    Så fina bilder och så kul att du lägger ut dem!

    Jag kan inte komma på något direkt jag vill göra, det varierar så mycket från dag till dag. Ena dagen är det näsan, en annan dag kan det vara brösten och en tredje dag magen. Så när allt bara är småting jag ojar mig över någon dag då och då, tycker jag inget är tillräckligt värt ett ingrepp. Hade jag haft ett tydligt komplex som upptog mycket tid hade jag nog fått det fixat.

  34. lisa

    Håller med Hanna: jobba på självkänslan först! Det var många ingrepp du hade gjort, ser inget fel på dina tänder, och babylugg har jag haft i alla år utan att ens reflektera över det!

    Trist att du funderar på fettsugning och fixa brösten, terapi kanske vore något att tänka på? Speciellt med tanke på att du har en dotter nu, själv har jag tagit skada av min mammas viktkomplex nämligen… Barn snappar upp mer än man tror.

  35. ingrid

    Jag skulle också ta bort min babylugg!! Kan fan inte ens sätta upp håret i en rejäl tofs utan måste ha lugg.

    Var gjorde du det? Kostar det mycket? Var det länge sen? Nöjd? Värt?

    Så jävla värt det och kostade inte alls mycket typ 2700 kr om jag inte missminner mig för 6 ggr. Då försvinner det för gott. Kolla på Bylinebilden och jämför. Man ser mycket piggare och öppnare ut. Gamla stans laserpraktik.
    /Anitha

  36. Verre

    Aha! Jag börjar förstå ett och annat! Calle gillar ju att mobba Alex för hans tänder, men uppenbarligen är han bara avundsjuk! Han tycker helt enkelt det är sexy-sexy! Det var säkert delvis tänderna som fick honom att falla för dej! (+ en massa annat förstås, du och Calle har ju helt klart äktenskapstycke) Kanske är han lite besviken att du fixat till dem? 😉

  37. K

    Åh Agnes det är samma för mig, vill ha mindre bröst.

    Har idag en mindre b-kupa men envisas ständigt med att trycka in dem till nästan obefintliga. Jag tycker inte att jag passar i bröst, märkligt. Ingen kan förstå det. Jag har också fått för mig att det har med proportioner att göra. Är en 32:a så jag tycker bara det ser hur klumpigt som helst ut.

  38. Agnes

    Har alltid haft väldigt stora bröst och jag har aldrig tyckt om dom. Mina kompisar kan bara inte FÖRSTÅ hur jag kan vilja operera bort dom, eftersom ALLA vill väl ha stora bröst??? Personligen tycker jag nästan det är snyggare med mindre bröst, eller bröst som är i proportion med resten av kroppen iaf. Jag tycker att jag ser hundra gånger större ut pga dessa bröst. Tröjor måste alltid köpas i större storlek så de är för stora nere vid magen och på gränsen till bra passtorlek vid brösten. Är absolut inte pinnsmal, utan jag har en del att jobba med, men brösten passar ändå inte in. Så jag har bestämt mig för att göra en förminskning, när jag gått ner lite mer i vikt.
    Har också samma problem som du har när man tittar på gamla bilder…jag hade en mycket snyggare kropp då och var fullt normalviktig, men jag gick konstant och letade fel och var missnöjd med det ena och det andra…nu hade jag gjort vad som helst för att ha min ”gamla” kropp! Kämpar röven av mig på gymmet flera gånger i veckan och har precis köpt en crosstrainer för pengar som jag egentligen inte har…11 kg har försvunnit sen i november 2010 så det går ju inte fort…men det SKA gå! 🙂
    P.S Tycker du är skitsnygg!! 🙂

  39. Karin

    Oj oj oj! Så kul och sista bilden var fantastisk! Så vacker. Jag kan verkligen tycka att det är jättecharmigt med sneda tänder faktiskt. Att det ger liv och rörelse åt ett ansikte.. hade själv räls och ibland undrar jag om jag skulle ha sett mer spännande ut om jag låtit bli.. Hm.

    Jag skulle nog vilja operera min näsa.. har precis som du ”vuxit in i den med åren” men den intar fortfarande en liten potatisform i änden. Har fått för mig att jag skulle se mer elegant och ladylike ut med en smalare tipp. Tänker på det varje dag. Önskar mig fylligare mun men hittils har jag inte sett NÅGON som bär upp ett par fyllda läppar.

    Men mest av allt önskar jag att jag kunde vara nöjd med hur jag ser ut för jag funkar verkligen som helhet. Önskar att jag kunde förstå att det där inte spelar någon roll så länge som man är glad, positiv, spännande, rolig, intresserad och ödmjuk. Träffar jag en riktig pang-människa som hänför mig på alla sägg skiter jag i klädstil och näsform totalt. Men det fattar jag inte än.

  40. Kim

    Jag skulle skaffa lite större bröst, har en liten B-kupa nu, köra lite fillers på alla rynkor i ansikten, operera ögonlocken så de inte hänger, fettsuga, och celluitbehandling. Samtidigt så skulle jag inte göra någonting för då skulle det inte vara jag längre om du förstår vad jag menar. Man åldras och kroppen förändras och man kan hållsa sig smal med träning samt bra kosthållning/bantning och det räcker egentligen. Alla åldrar har sin charm och jag älskar mig själv lite för mycket för att fixa annat än naglar och bleka lite tänder samt färga håret. Kanske att jag skulle köra fillers lite i alla fall men inga större förändringar. Jag tror att jag har bra självkänsla och det gör att jag inte är så osäker på min åldrande kropp, det är naturens gång liksom, och de vackraste kvinnorna som finns på denna planet har inte gjort några större ingrepp tycker jag. Helem Mirren till exempel eller Jennifer Aniston är vackra åldrande kvinnor utan kirurgiska ingrepp i fejan, de har rynkor och bär de med värdighet, det är vackert tycker jag.

  41. Hanna

    Var nöjd som du är och slipa självförtroendet istället för näsan. Missnöje sitter aldrig i kroppen utan i huvudet, det bevisar du ju själv med dina kommentarer till dessa foton.
    Lägg pengarna på terapi istället.

  42. S

    Jag ska testa botox om ett par veckor. Vågar knappt berätta för nån i min närhet att jag bokat tid. Alla jag nämnt det för tycker att det är idiotiskt vid blotta 32 år och för att det gäller ”en ynka liten rynka som knappt syns”. Som att jag skulle bli förlamad i hela ansiktet… Men jag stör mig så mycket på denna bekymmersrynka att jag får huvudvärk. Ser fram emot detta och tror det kommer bli en lättnad!

Comments are closed.