Anitha Schulman

Trolltider

Jag älskar mina coola, starka läsare och bloggen växer så det knakar. Så otroligt roligt!

Trollen var bortrensade en gång för alla trodde jag naivt. För att sen upptäcka att de är tillbaka i dubbel styrka med nya vinklar när läsarna växer. Man kan inte vinna – det är bara att konstatera.

Jag skriver ett inlägg som uppmanar till att man ska skänka pengar till Frälsningsarmén. Som ser till att ensamstående föräldrar kan ge sina ungar en bra sommar. Diskussionen slutar i bra/sämre vandrarhem och politisk färg.

Jag väljer att besvara kommentarer. Det var dumt.

Jag skriver ett oförargligt inlägg om att Calle fick första leendet. Det slutar som en rasfråga. Kan jag skriva något utan att det provocerar eller upprör? Kan jag skriva något som inte ibland med flit misstolkas eller tar en ny vändning i kommentarerna? Tror inte det. Kommer inte ens gå om man startar en bildblogg.

DET HÄR ÄR INGET POLITISKT DEBATTFORUM DET ÄR EN MAMMABLOGG.

Fick den här kommentaren och den är nog värre än värst:

Herregud jag tycker att alla ni som angriper Fia inklusive Calle visar att ni enbart är dumma. Det finns studier som faktiskt bevisar att spädbarn gör skillnad på människor, att de inte föds som ett blankt papper. En forskning som brittiska psykologer gjorde visade mycket tydligt att nyfödda barn dras till vackra ansikten. Med det vill jag inte säga att Anitha är ful men det påvisar ju att man redan från födseln gör skillnad på folk. En teori som alltså inte är särskilt politiskt korrekt kan mycket väl vara förklaringen till varför Penny ler åt Calle hellre än Anitha. Jag försökte försvara dig Fia hos C men han ville inte godkänna kommentaren. Du är inte dum i huvudet eller sjuk och det spelar ingen roll ifall ingen vet vem du är, du har rätt att bli ledsen ändå. Jag förstår inte hur han resonerade där.

De här två Schulmanerna börjar bli så himla paradoxala att det skrämmer mig. Själva får de minsann hoppa på andra hit och dit men ska ha så himla mycket respekt tillbaka. Och så denna censur i att inte godkänna kommentarer trots att man startat debatt. Jo men tjena.

Nu är inte bara trollen arga. Nu försöker de vara lite spekulativt smarta. Jag tänker inte ge mig förens ni är borta. Så jag jag måste fråga dig V. Är det här en debatt? I vadå? Rasbiologi och estetik? Jag skrev ett inlägg om att Calle fick första leendet  Det landade i något helt annat.

Jag är inte förnärmad men snarare förbryllad över det faktum att det finns så mycket dold rasism i landet. Trodde verkligen vi hade kommit längre än så här 2011. Jag stöter i min vardag aldrig på det. Att jag och Calle har olika hudfärger är knappast något vi tänker på själva.

Men blir via bloggarna ständigt påminda om i diverse subtila/mindre subtila pikar. Jag förstår att Calle inte godkände din kommentar.  Du är verkligen jätteotrevlig och poänglös. Vad menar du med påhopp när det är precis det du gör? Jag vill veta vilka psykologstudier i England som kommit fram till detta. Man kan inte bara svänga sig med låtsasfakta utan källa om man skriver så skarpa ord.

Jag kan inte påminna mig om att jag hoppat på någon däremot blir ständigt påhoppad men får veta ”att jag nog inte mår så bra” så fort jag försöker ta diskussion. Man kan verkligen inte vinna. Däremot har ju Fia återkommenterat på Calles blogg och bett om ursäkt för att hon uttryckte sig missvisande. Nu är det bara du som ser ut som ett rikspucko här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Men asså, Anitha du skrämmer ju bort dina läsare. Självklart är det din blogg, men du verkar ju själv inte tycka att det är särskilt trevligt. Det är ju angrepp från alla håll och kanter, både från dej och kommentatorer?!!? Näe usch, jag lämnar också den här bloggen nu. Återkommer gärna när det blivit mysigare här igen! Lycka till med sötpenny!

  2. Cecilia Beckroth Simmerud

    Stå på dig Anitha. Jag älskar att läsa din mysiga blogg. Din lilla Penny är helt underbart ljuvlig. Skit i trollkärringarna. Låt dom gå till flashback och spy sin galla istället.

  3. Annica

    Go Anitha! Förstår din irritation, verkligen. Men vissa folk kan helt enkelt inte hålla käften. Jag testade genom att skriva i min blogg ”kommentera inte på detta inlägg” och fick genast massa kommentarer som ville debattera det faktum att jag inte ville att någon skulle kommentera. Som sagt, vissa kan helt enkelt inte hålla käften. Jag älskar att du möter dessa idioter.

  4. R-M

    Tror också jag drar härifrån, tycker inte ditt sätt att bemöta dina läsare är ok, känns bara som du förstorar allt något otroligt, ingen trevlig blogg längre och förstår inte riktigt vad det är du egentligen vill. Stäng av kommentarerna om du hela tiden ska hitta fel tycker jag, eller så får vi läsare helt enkelt självmant sluta skriva svar, vi kan ju alla riskera att bli påhoppade snart. Känns väldigt oroligt och skakigt på din blogg om man jämför med de andras här på Mama.
    Lycka till med ditt liv som mamma iallafall.

  5. Sussi

    Du skriver med stora bokstäver att detta inte är ett forum för politisk debatt men många av dina inlägg är väl ändå ämnade att belysa samhällsfenomen/problem/ämnen som fattigdom, graviddiskriminering, amning och alkohol etc? När då vissa läsare går i svaromål och dessutom är av en annan åsikt blir du ibland oproportioneligt provocerad. Du verkar önska en interaktiv blogg med ett aktivt kommentatorsfält då du ofta bjuder in med frågor etc, men det tar bara en klumpigt formulerad, ogenomtänkt eller rent puckad kommentar för att den stackaren ska bli uthängd som rasbiolog och du börjar skrika om troll. Jag tycker inte att man som läsare får kommentera vad som helst och visst finns det många troll på dessa typer av forum, men nu är det väldigt ängslig stämning här inne. Om det är så känsligt med kritik kanske du bör fundera på om bloggande verkligen är ditt rätta forum? Alternativt stäng av kommentarsfunktionen.

  6. Karina

    Håller med andra som har kommenterat här. Din mysiga bebisblogg har blivit uppslukad av ditt behov av att svara på kommentarer. Fokusera på att du har 95% trevliga läsare och strunta i de andra idioterna. Vi vill se mer av Penny (som är sååå söt!) och mindre av vad vissa läsare kommenterar.

  7. misan

    En stilla undran: har det inte gått troll i det här med troll? Troll trodde jag var kommentatorer som medvetet skrev elaka och provocerande kommentarer just i syfte att provocera. Är man alltså troll bara för att man kommer med en annan synpunkt, gör en oväntad eller oönskad koppling av ett inlägg (barnfattigdom och politik) eller kommer med en korkad och ogenomtänkt kommentar? I så fall har jag missuppfattat begreppet internet-troll.

  8. Alice i oslo

    Håller med C med 3 och N. Denna blogg kunne varit så sjukt bra, nu är den bara full av negativ skit, blir ju jättedårligt humør hver gang jeg titter inn. Nej. Lykke til med alt anitha, hoppas ditt bloggande blir mer trevligt og selvsikkert med tiden – da kommer jeg gjerne tilbake.

  9. N

    Jag började läsa din blogg när jag fick veta att jag var gravid för ett par månader sedan. Då var det ett kul sätt att se någon annan uppleva det jag själv kommer ställas inför.

    Nu är det här bara en blogg där det känns som om du ska raljera över dina läsare och tjafsa emot varenda lilla argumentation och åsikt i kommentarsfältet.

    Ha så kul i din rabiata bloggvärld och hejdå för mig, nu slutar jag läsa dina osympatiska inlägg.

  10. Karin

    Men det var väl inte frågan huruvida det var mer attraktivt eller ej utan snarare att spädbarn med outvecklad syn uppfattade ljusa föremål bättre.

    Idag får man knappt påpeka att någon är mörk och en annan är ljus för då är man rasist. ”Varför ser vi dina händer i mörkret och inte mina?” ”För att mina händer är vita och dina svarta”. Är jag rasist?

    Alltså msn-nooben, jag vet inte om du sammankopplar de här två teorierna som kommer från två olika personer eller vad det är frågan om, de har ju egentligen inte med varandra att gör.

    Jag ser då iallafall ingen dold rasism i detta.

  11. msn00b

    Fö övrigt, till signaturen Karin.
    Menar du på allvar att du inte ser rasismen i att dra slutsatsen att vitt är mer attraktivt än mörkt och använda det som bas för argumentationen att det därmed är rimligt att barnet ler mer åt sin vita pappa än sin mörkare mamma som kommentatorn i inlägget gör?
    Är du lite dum i huvudet?

  12. Maria

    Ja, man kommer väl aldrig sluta förvånas över vilka idioter folk är. Att ens dela med sig av sådana jävla korkade påståenden, aah. Det är nog slumpen som gör att hon ler mot Calle. Anna: Det är möjligt att Amanda inte bemöter kritik på samma sätt, men hon får å andra sidan HELT annan kritik än Anitha får. Det är så jävla otrevligt att folk har hakat upp sig på hennes hudfärg när den är totalt irrelevant i hennes föräldraskap.

    Du är okränkbar och fantastisk Anitha. Lyllos Penny som får växa upp med så fina föräldrar!

  13. msn00b

    Linnea skriver det jag tänkte, nämligen att metod är essentiellt när man ser till studier. Det finns studier som visar på allt möjligt men det innebär inte att slutsatserna vunnit faktastatus. Att känna till området och vad flertalet studier gemensamt pekar på är det viktiga, inte att kunna nämna att det ”minsann” finns en studie.

    Fö tycker jag att det är utmärkt att du tar diskussion jag ser det inte som att du ältar utan som att människor faktiskt får förklara vad de menar med sina ord. Sen är det säkerligen obehagligt för vissa, men vad är det som säger att du måste klä skott som en sabla måltavla och dessutom en stum sådan?

  14. karin

    Alltså snälla. Kan du tala om för mig Anitha vart någonstans du ser smygrasism i detta? Hur menar du?
    För mig är det inte rasism att säga han är vit, hon är svart.
    Den här tjejen utgick ju från något hon läst, att spädbarn uppfattar ljusare nyanser bättre. Sålunda drog hon slutsatsen att er dotter kanske reagerar starkare på Calle, om teorin även innefattar människor och inte endast föremål.
    Hon blev rejält angripen. Av din man.
    En annan läsare lyfter fram en forskning för att belysa ännu en annan teori som kan vara förklaringen till varför hon ler mer åt den ena. Båda ”undersökningarna” är ju fullständigt onödiga och bidrar inte till någonting egentligen. Men det är inte det som är grejen.
    De här läsarna är nu troll. Hatiska. Koleriska.
    Alltså snälla någon, man vågar ju knappt kommentera här längre utan att vara rädd för att hamna på första sidan.
    Att du inte begriper själv hur jävla dum du ser ut jämt i dina ständiga anfall-är-bästa försvar-inlägg.

    Men Karin,
    Debatten i kommentarerna så som denna i sådana här inlägg startar är de jag rensar bort. Därför lyfter jag upp dom. Då det handlar om rasbiologi. Hittills har det varit flera kommentarer på spekulativ nivå om detta ärende. Nu är jag trött på det här och du DET ÄR MIN BLOGG SÅ JAG TAR RISKEN ATT SE HUR JÄVLA DUM UT SOM JAG VILL. Du är välkommen att sluta läsa precis när du vill. Så jävla bra eller hur!
    /Anitha

  15. C med 3

    Jösses vad det ska ältas och tjafsas på den här bloggen. Det är precis som om du måste vinna varenda (galen eller inte galen) diskussion som någonsin uppstår här. Sluta kommentera alla kommentarer! Ta bort möjligheten att kommentera en månad och se vad som händer, för det här funkar inte längre.

  16. Linnea

    Hejsan!
    Apropå barn som tittar längre på ”vackra” ansikten. Har nyligen läst psykologi på universitet och ja, det finns sådana studier. Det finns också studier som säger att personer som har efternamn på bokstäver i senare delen av alfabetet lyckas bättre i arbetslivet än andra. Men som bekant läser man även METOD på universitetet och är det något man lär sig då är det att vara kritisk. Det vill säga, dessa studier ska 1 tas med en nypa salt 2 Detta gäller ju isåfall SJÄLVKLART INTE för föräldrarna. Att barnet skulle le åt den ena föräldern för att den ser ut på ett visst sätt är ju fullständigt befängt.

    Gud så frustrerande det är att läsa alla kommentarer. Mitt tips är att bara skita i dem istället för att bemöta allt. Det finns alltid idioter och människor som inte kan formulera sig, överallt. Att bemöta dem gång på gång tror jag inte kommer hjälpa, utan snarare göra dem ännu mer hatiska. Hoppas jag har fel.

    En fin blogg annars, slukar alla Schulmanbloggar 🙂

  17. R-M

    Håller till 100% med Anna i dina kommentarer. Vad är det som gör att du tar åt dig så av vissa kommentarer låt det vara, det blir bara värre på det här sättet och jag tycker det händer var och varannan vecka nu, varför undar jag, det är absolut inte intressant för oss andra att du har denna diskussion med vissa av dina läsare, kan ni inte ta den privat istället?

  18. Lisa

    Haha, men herregud hela diskussionen är ju helt sjuk, skulle en bebis tycka att nån är snyggare ä nån annan? Så dumt. Min dotter skrattar och busar med sin pappa mycket mer än med mej, men precis som nån annan skrev härnere så är det mig hon vill komma till när hon vill ha tröst och mysa… Det är ju är ju precis lika mysigt =) Tror också att du Anitha måste strunta lite i kommentarena, som nån också skrev att Amanda gör… Ger ett lite ”värdigare” intryck… Sålla bort och ta inte åt dej, du är såklart världens bästa mamma åt din dotter!!!!

  19. Klara

    Herregud.. Vilka idioter det finns i detta land. Det kan lika gärna vara en slump att Penny ler åt Calle och INTE för att du har en annan hudfärg. Spädbarn kanske inte föds på ett blankt papper men inte fan föds dom som rasister, att inte le åt mörkhyade.

    Man bli överraskad att det finns såna okunniga männsikor som skriver detta. Jag är 16 år och man kommer ALLTID ha olika relationer till sina föräldrar. Ex jag kan alltid vara längre ute när bara pappa är hemma för han har inte lika mycket koll. Med mamma kan jag ha långa deep-talks. Det betyder inte att jag älskar någon mer än någon annan,

    Skit i vad de andra säger. De enda de har bevisat är att de kan vara Sverige störta kioskmongos.

  20. Kristin

    Jag blir så jäkla irriterad på att ni inte kan få skriva och tycka som ni vill. Det är ju din blogg. Du skriver om dina upplevelser som mamma och då ska alla göra världens grej utav det.

    Jag förstår precis vad du känner med det här med leendet. Våran dotter är 1,5 år och visst är hon annorlunda med sin pappa än vad hon är med mig. Jag kan bli avundsjuk ibland på att hon alltid gapskrattar när dom busar ihop. Men det är den grejen dom har tillsammans (och mycket annat förstås). Visst skrattar hon och har kul med mig också, men jag tror det är viktigt o tänka på att Mamma o Pappa har lite olika roller och så ska det ju också va. Båda ska va lika trygga för barnet o betyda lika mycket. Men när min man har mesta av ”buset” med Hannah, så är det mig hon vill va hos när hon är sjuk o vill gosa. Och det blir min man avundsjuk på ibland. Det är ju så det är när man har barn. Det kommer man väll själv ihåg från man var liten. Eller???

    Det kanske finns nån studie som säger nåt annat, men jag tror nog inte Penny ler mindre till sin Mamma än hon gör till sin Pappa för att hon tycker att Anitha är mindre snygg än vad calle är. Hon är ett spädbarn och har inte sånna värderingar, som tur är. Jag fattar inte hur man kan dra inn hudfärg i detta…..suck!!

    Kan inte alla ni som hela tiden skickar elaka kommentarer bara sluta? Jag vill iallefall läsa en mammablogg som är på riktigt, där Anitha kan skriva en sånn sak som många mammor känner sig igen i utan att det ska bli världens grej utav det.

  21. Emma

    Har nog aldrig lämnat en kommentar hos dig förut. Orkar inte använda energi till att läsa vad de andra skrivet, utan vill bara säga att jag gillar dig/din blogg och ditt sätt att skriva.
    Bort med alla troll! Vi vill inte ha Er här

  22. Charlie

    DU är Pennys mamma och hon kommer väl för fasen att le åt dig med! Du är hennes mamma ju!! Man ler väl åt de man känner igen, även om jag verkligen inte är någon spädbarnsexpert.

    Herregud, jag är bara 21, har inga barn överhuvudtaget. MEN jag har läst psykologi i ett år i Lund nu och jag kan med nästan all säkerhet säga att de tre första månaderna i barnets liv är avgörande för hela dess framtid som person och har man bra föräldrar kommer blir man förmodligen en stabil och bra människa. Barnet tyr sig också till en eller två personer (föräldrarna såklart) och kommer med STÖRSTA SANNOLIKHET att le lika mycket åt båda föräldrarna oavsett hudfärg och ansiktsform. Barnet kommer le åt den person den känner igen och eftersom du är barnets mamma och den person barnet just tyr sig till, kommer barnet le åt dig!

    Ni andra har säkert en annan åsikt och det får ni jättegärna ha, men argumentera för guds skull på ett bra sätt! SKULLE EN TREDJEDEL (och okej, jag vet inte om det stämmer med just en tredjedel, så förlåt om jag trampar på nån öm tå!) av alla jordens barn VARA OLYCKLIGA och ALDRIG LE för att de har mörkhyade föräldrar!? Ursäkta mig, men 20-TALET ringde och vill ha tillbaka sitt synsätt!!

    Jag hänvisar jag till ”Psychology-The sience of mind and behaviour” av Passer&Smith. Läs gärna kapitlet om barnets utveckling och kapitlet om social utveckling. Vet inte om det ger direkta svar men det är sjukt bra läsning ändå!

  23. Emmelie

    Vad frustrerande det måste vara! Du menar ingenting men folk tolkar det som något helt annat! herregud, Penny kanske bara ser calle på ett annat sett som hon ser som roande. dom gillar teletubbies, dom gillar ett gossedjur med en plinga i, dom kan sitta och titta på något i flera minutrar utan att tröttna. go figure varför det är så! Hon kommer le åt allt och alla tids nog iaf! Jag älskar iaf din blogg och jag läser den med glädje utan att bli upprörd över något du skriver! fortsätt som du gör!

  24. Anna

    Skriv din kommentar här! Skillnaden mellan din och ex Amandas blogg är att hon inte fixerar sig vid de dumma kommentarerna. Hon går inte igång på samma sätt – tar inte ’bollen’ utan går vidare och på så sätt visar hon att hon har kommandot. Jag tror att det är bästa sättet att ’tysta troll’ . Släpp! Du kan inte ha en öppen blogg och tro att di ska styra den genom att gå in i diskussion med dårar och tro att du på något sätt ska få rätt. Ärligt talat blir du lite löjlig.

  25. V

    Mitt svar: Hur kan du få det här att handla om dold rasism? Den första personen hade egen erfarenhet i frågan och är själv mörk. Jag ville med hänvisning till forskning påvisa att det faktiskt kan ligga något så politiskt inkorrekt bakom som dessvärre handlar om hudfärg eller skönhet. Hur ofta hänvisar vi inte i vardagen till saker vi läst om? Hur ofta har vi inte teorier? Du spekulerar ju själv här Anitha om gentlemän, uppfostran, ”det var bättre förr”, lantis-föräldrar och gud vet vad. Inte kallar vi varandra saker för det. Och jag hade aldrig valt att ta upp det här om det inte vore för det direkta personangrepp som kom på Fia från läsare så väl som din man. Där ni kallade henne inavel, angrep hennes föräldrar, sa att hon var sjuk och dum i huvudet. Herregud Anitha jag tycker du är så kapitalt omogen.

    Men kära du, Vad är det du läser in när du ”läser” mig? Du kan inte förstått något av de inläggen av de du nämner. Calle får väl svara för sig, jag kan ju onekligen inte få skit för det. Vi sitter inte ihop. Jag föreslår snarast att du lämnar den här bloggen för att inte drabbas av personlig ohälsa. Så arg och över vad?! Koleriska människa. Du kan inte formulera dig alls om du nu har försöker ha någon poäng. Jag tror inte Fia är direkt glad över ditt support. Nu blockerar även jag dig.
    /Anitha

  26. Miranda

    Jag blir fan mörkrädd av alla dessa träsktroll som verkar tro att din blogg är det nya Familjeliv forumet där de kan uttrycka sin dumma, inskränkta åsikter. Det är tur att Sverige är fullt av mörka skogar och långt mellan husen för jag kan inte (och framför allt vill inte!) tro att det är upplysta, civiliserade, icke-inavlade stadsbor som sitter och trycker på såna här äckliga, smygrasistiska åsikter. Jag har i alla fall aldrig stött på det i nån av de städer jag bott i. Jag hade i och för sig heller ingen aning om att merparten av alla kvinnor förvandlas till dömande häxor i samma ögonblick som deras kropp påvisar lite hCG hormon. Sorgligt nog verkar den effekten sedan eskalera under resten av livet.
    Madeleine Albright visste vad hon pratade om när hon sa: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra….”

  27. Cissi

    Ja, herregud. Jag kommenterar inte så ofta din blogg, eller om t.om. är mitt första inlägg. Desto mer läsare man fler desto större kvot av elaka och provocerande läsare. Tråkigt. Jag avgudar din blogg. Läser nästan hela familjens blogg, din, Calles, Alexs och Amandas. Kärlek

  28. Lina

    Man slår sig för pannan… Jag skulle vilja fråga den här V vad som menas med ”vackra ansikten”. Jag visste inte att spädbarn var så kulturellt medvetna att de kan skilja på vackert och fult. För det är ju väldigt kulturellt betingat, för att inte säga baserad på individuell smak. Kul att spädbarn utvecklar denna distinkta individuella smak första månaden.

    Självklart gör spädbarn skillnad på människor, det är så de känner igen sina föräldrar och i synnerhet sin egen mamma, men det har även med doft, känsla och trygghet att göra. Inte vara fysiska uttryck. Och absolut inte om de är ”vackra” eller inte.

    Att reagera på Fias kommentar (som hon själv sa var dumt formulerad) tycker jag visar på sunt förnuft medan du, V, visar hur dum DU egentligen är. Du borde läsa om dina sk studier, granska källmaterialet en eller två ggr (tro mig, det mesta kan bevisas i ”studier”, och det är där källkritik tar vid. Du har väl hört talas om källkritik?), och kanske ska du tänka till tre eller fyra gånger innan du sprider dina åsikter. För allas bästa.

  29. Helena

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/3631018.stm. Prater hon om detta?

    Jag skulle inte bry mig så mycket om sånt där, för ens bebis är ju mamman det viktigaste som finns! Min son hade en tendens att alltid stråla gentemot gamla tanter det var dom han visste att de skulle han få en massa uppmärksamhet ifrån . Om han tyckte de var akktraktiva, ja det kan man ju fråga sig?!? Men om jag nu tänker på min tvååring så blir han alltid gladare utav att se pappa än mig, men det har nog med att göra att han ser mig mest, så om pappa kommer och hämtar på dagis så är det en trevlig lyx och han blir super glad. Mig tar han ju för givet att jag kommer *snyft*!

  30. Katarina

    Begriper inte varför alla troll inte slutat, de ska ju spricka i solen enl. sagorna? För det som vissa skriver dvs deras ”sanningar” verkar ju vara tagna ur sagorna .
    Bry er inte Anita och Calle, trollen självsaneras så småningom!
    Ha en riktigt fin sommar!

  31. Emilia

    Herregud. Vill de debattera så får de väl gå till Flashback eller dylikt där de hör hemma.

    Lyssna inte på tramset, Anitha! Jag tycker att du är TOPPEN och jag älskar att läsa om er och Penny, ni verkar vara underbara föräldrar och jag är alldeles säker på att ni kan ta hand om Penny tuuusen gånger bättre än alla de troll som ska moralisera och tycka och hej och hå. Stå på dig!

  32. Theresa

    Men jösses jag trodde inte så pass lågintelligenta människor var läs och skriv kunniga…BRA att de besöker Calles blogg, då gör de skillnad i allafall även fast det inte är det som är meningen 😉 Om du skriver/konstaterar att det är åskoväder, tro om det blir en debatt om Tor och Oden då? och om den sedan kan mynna ut i en rasfråga? Häärligt att Calle får de första leendena, det kommer han att leva på länge och berätta om för Penny då hon blir stor och inte vill le åt vare sig mamma eller pappa utan bara suras och vara tonårstrotsig 😉

  33. AR

    hahah, så sjukt! men man måste ju imponeras över att de försöker med ”de andra” schulman-bloggarna när man inte får gehör i en annan.

    förresten, det där med leendena. vänta tills ungen är 6 månader. då gör de fasen inget annat än ler. så ljuvligt. anitha, det blir bara bättre och bättre och kärleken och förälskelsen blir bara större och större hela tiden. man tror inte att man kan älska sitt barn mer än man gör i stunden men det ökar exponentiellt hela tiden! min unge var svårflirtad fram tills 4 mån ungefär och han är nu 7 mån och ljuvligare än någonsin.

Comments are closed.