Anitha Schulman

Kan inte låta bli att småle

Fick den här kommentaren:

Jag måste bara fråga eftersom många antar att jag kommer från ett annat land. Varifrån kommer all det mörka på Penny? Hon ser jätteutländskt ut!!! Vilket land kommer du ifrån? Jag förstår att man kan missförstå detta men jag tänker bara på om det är brevbäraren som är pappa till Penny? Hon verkar ha fått allt ifrån dig Anitha??

Hahaha! Tur att man inte släpper rasbiologerna fria. Är Zlatans barn lika Zlatan? Eller har Helena också haft besök av ”brevbäraren”?

Är det det man förutsätter när barnet inte är en exakt mix av sina föräldrar? Alltså jag bara undrar. Kanske bäst att låta Calle göra ett faderskapstest…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. A

    Men *suck* ni som svarar är ju nästan värre än den kommentaren.
    Mörk är inte alltid dominant! Ibland är ljust dominant.
    Har en moster som är svart, väldigt mörk dvs (från Öst Afrika) och hennes man är blond och blåögd tysk ”arier” och deras barn är ljushåriga, mörkblonda med blå ögon och liknar mest sin far.
    hon har fått frågor om hon inte är ”nannyn” till sina egna barn!
    Vi människor ser färger först och dragen sen, om vi tittate lite närmare på dragen så skulle vi se att barnen faktiskt har drag från mamma eller pappa.
    haka inte upp er så mycket på färgen.

  2. Marie

    Herregud!! Styrka till dig o Calle.. Vilka nötter det finns. Har själv barn med en svensk man (jag är latinamerikansk) och vår lilla har bara ärvt sin pappas färger, så kan det också bli o lika glada för det är vi!

  3. linns beautybox

    men det är klart som fan att ni inte får en blek unge(som pappan) när du(mamman) är mörk. de som tror det har ju blivit tappade som liten eller levt under en sten i flera år. usch!

  4. Anna

    Jag har tänkt flera gånger att Penny är jätte lik sin pappa! Dina färger men sin far upp i dagen! 🙂

  5. Anonym

    Alltså jag syftade mer på att jag har fått höra att jag ser ut som en turk genom alla år och jag är 100% svensk ( Jag kommer från två svenska föräldrar som är födda i sverige.) så det är inte mer än rätt att fråga dig Anitha.? När jag har fått så mycket skit på grund av mitt ”mörka” utseende? Bättre att fråga än att förbli dum?

    Trodde ni att ni skulle slippa frågan eller? Jag förstår inte att ni kan gå i taket när det bara är en tidsfråga när ni skulle få frågan?

    Jag som läsare kan inte se likheterna hos Penny eftersom jag inte känner er utan kan bara gå på utseende. Jag kan bara se likheter från dig..

    Jag menar inget som helst illa utan jag undrar bara hur Penny har kunnat bli så mörk och undrar verkligen om Calle är hennes pappa.? Man kan väl få spekulera utan att någon ska gå i taket? Jag hade till exempel inte ställt denna fråga om någon var tillsammans med en afrikan. Då hade det absolut varit en självklarhet och vi hade inte haft denna disskussion.

    Medel/lagomsvenssons tål faktiskt höra att barnet ibland kan komma från brevbäraren(Det är okej att skämta?) Vi är faktiskt lättsamma av och gör inte heller en kyckling av fjäder? Men du verkar varken acceptera skämt eller frågor..

    Herr-språkpolis: Jag visste inte att jag var tvungen att stava perfekt och visste jag att folk skulle gå i taket på grund av min ”stavning” så hade jag formulerat mig annorlunda…Men alla verkar endå förstå min poäng?
    Jag menar än en gång inget som helst illa utan jag frågar eftersom jag ständigt har fått frågor om jag själv kommer från ett annat land eller från brevbäraren?

    Visste jag från början att jag inte fick fråga så hade jag hållt käften..

  6. Anna

    Alla i min familj är blonda och blåögda, jag har mörkt hår och bruna ögon. Många tror att jag också är brevbärarns barn 🙂

    Dessutom är vår son sjukt lik sin gudfar. Den är lite jobbig att förklara, när folk tror han är pappan 🙂

  7. Klara

    Hon har dina färger men har många av Calles drag, särskilt ögonen som många redan kommenterat! Man ser att hon är en Schulman! Och hon är helt bedårande söt, vilket minspel hon har! Varje gång jag tittar in på din blogg måste jag le åt hennes charmiga miner! Tack för en cool blogg!

  8. Nettan

    Hahaha……jag har en dotter med en svart man. Och jag är vit. Då kan man tycka att hon ska likna mer sin pappa då brunt/svart är dominant, men ICKE!!!! Hon hade rakt svart hår och blå ögon när hon föddes Å vit/ljus hud. I dag 2 år senare, ljust brunt hår med lite lockar, inget afro. ögon som skiftar i brungrönt, och ljus i huden. Hon är inte ett dugg lik pappan någonstans.
    Han känner i hjärtat att han är pappan.
    Det är nog bara så ibland.

  9. Linda

    Det är ju det som är det FANTASTISKA när man har en mörk och ljus förälder….man vet aldrig vad som tittar ut:). Själv har jag en utländsk pappa och svensk mamma. Har själv fått en liten son för 9,5 månad sedan som fick knallblåa ögon. Jätte fint till sitt ljusbruna hår. Dock liknar han en del på mig i ansiktsdragen, men färgerna har han fått från sin norska pappa.

  10. Melanie

    Tror inte alls hon menade något elakt, men man måste väl få fråga om man undrar? De som inte vågar fråga sitter säkert inte med de värsta fördomarna och när Sverige ska vara så fasligt PK blir det rätt tråkigt här. Jag får alltid frågan var jag kommer från pga mitt efternamn. Jag känner mig så exotisk och speciell då att jag svarar glatt varför jag har det namnet. De som tar illa vid sig vid sådana frågor gillar oftast inte sig själv. Syftar inte på dig Anitha utan talar i allmänhet om folk som går i taket när man frågar nåt.

  11. Kikki

    Jag tycker folk inte kloka! Så tydligt att man tycker mörk hy inte är fint. ”Jätteutländsk!!!” – jag svimmar, Då tänker jag ”lilla lilla Sverige”. I en värld där multiracial inte höjer ögonbryn längre hoppas jag att Pennys generation inte kommer att hålla på så här. Men Anitha, jag tror säkert att du upplevt rasism på ”hudfärgsnivå” i ditt liv många många gånger i lilla lilla Sverige. Lilla Penny är jättefin och du skriver så bra – ta inte åt dig av idioternas kommentarer,

  12. Madeleine

    Om det är så att barnen ska ha ett utseende som är en mix av mor och far så borde kanske jag få göra något test för vår son är en exakt kopia av sin far, han är inte det minsta lik mig… 🙂

  13. Karin

    jag tycker hon är lik sin far, jag. även om hennes färger just nu är dina. håller med föregående om att ögonen är väldigt mycket calles. och extremt gullig är hon, det lilla livet.

  14. Maria

    Trodde verkligen att alla var medvetna om att det mörka är dominant och det syns speciellt på spädbarn. Kul! Som en liten anekdot kan jag lägga till att jag och min bror föddes väldigt mörka, kolsvart hår och ja ni förstår nog. Men min bror blev blond med blåa ögon och jag är fortfarande svarthårig med mörkbruna ögon.

    Åh. Folk borde verkligen läsa mer om hur generna fungerar.

  15. Tess

    Men skojig kommentar… Precis som kommentaren nedan så är det mörka dominant. Men när penny blir äldre kommer hon säkerligen att ”ljusna” lite 🙂 jag är adopterad från Chile och var också jättemörk när jag var liten, nu är jag typ vit. hur som helst, spelar ingen roll, så är hon supersöt!!!!!

  16. Lotta

    Hahaha, ja, hur gick detta till:) Vår son är inte lik varken mej eller gubben, medans dottern är lik mig. Max kanske blev förväxlad då isåfall på BB. Eller kanske det var en ofentlig toalett som man glömde lägga papper på toa sitsen? Man kan ju börja grubbla eller så gör man som du Anitha, garvar:)

  17. AD

    Måste hålla med lite i detta, då jag också tänkt vad utländsk hon ser ut även fast hon har en vit pappa (Calle) hon är inte ett dugg lik honom, utan hon ser hel Indisk ut..Men det är nog i sin ordning..Lycka till

  18. Cia

    Det mörka är ju dominant för tusan. Sov vissa på biologilektionerna eller skolkande de? Jag tycker det är helt i sin ordning att Penny är mörk. Det är som det ska vara : ) . Särskilt om du har två mörkare föräldrar. Antar att Zlantans barn är ljusa pga att han själv har en ljusare förälder och en mörkare där det mörka som är dominat syns på honom men det ljusa i hans arv slår igenom på hans barn då Helena har två ljusa gener. Man vet sällan vad det blir för mix av generna ; )

  19. Kickis Kulisser

    Ok jag kan inte hålla mig. Varje mening i den kommentaren är anmärkningsvärd. Låt oss ta dem en och en.

    1. ”Jag måste fråga eftersom många antar att jag kommer från ett annat land.” Varför måste du fråga? Tydligen har du problem med att uppfattas som utländsk, men jag förstår ändå inte vad detta har med Penny att göra.

    2. ”Varifrån kommer all det mörka på Penny?” Hahahahaha… vilken idiot! Det är anmärkningsvärt att du inte förstår varför jordens befolkning har olika pigment på huden.

    3. ”Hon ser jätteutländskt ut!!!” Varför tre stycken utropstecken? Skriker du ut din fasa över att Penny inte ser svensk ut?

    4. ”Jag förstår om man kan missförstå detta men jag tänker bara på om det är brevbäraren som är pappa till Penny?” Varför avslutar du med frågetecken när du beskriver det du tänker? Vart är frågan? Varför misstänker du brevbäraren för att vara pappan? Har du sett honom och konstaterat att han är lite mer mörkhyad?

    5. ”Hon verkar ha fått allt ifrån dig Anitha??” Än en gång förstår jag inte varför du avslutar med frågetecken när du kommer med ett uttalande, och dessutom två stycken. Sen undrar jag en sak? Har alla människor i din närhet en exakt balans av likheter från deras mor och far?

  20. Josefin

    Haha, ja det var ju en komsik kommentar…skulle gissa på att personen bakom kommentaren ej har egna barn…

  21. Anna-Karin

    Jag har 2 barn med en brasiliansk man. Båda är ganska ljusa i hyn men en är blond och blåögd. Den andre mörkhårig och brunögd. Jag tror att oftast får barnen mammans hudfärg. Kolla Heidi Klum och Seal. Elin och Tiger osv. Men jag kan ju ha fel.

  22. Manda

    Hihihihi! Fan de roligaste jag läst!! Ja du Anitha, är de brevbäraren? Eller är de nån på jobbet? Eller har du målat Penny? :))

Comments are closed.