Anitha Schulman

Fråga

Jag har ju nu köpt in nästan allt på babylistan, då jag förutsätter att jag inte kommer orka springa på stan sista månaden. Men jag undrar vilken slags Babynest man ska köpa finns det olika modeller? Fördelar/nackdelar?

Babynest

Behöver man ett Angelcare eller Baby alarm eller är det samma sak? Vad/vilket ska man satsa på?

Angelcare
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken Winstén

    Det jag känner rent spontant är.. LUGN I BUSSEN!! Köp inte för mycket innan lillen kommit. Vi handlade som tokar och mycket har vi inte ens använt, ligger bara och samlar damm. En babynest kan lätt bytas ut mot en massa kuddar man bullar in under bäddmadrassen om man känner att man ska lämna den själv i en vuxensäng… Dom rör sig inte alls särskilt mycket i början över huvudtaget. Du kommer få tonvis med babygrejer och prylar i present dessutom, baby watcher.. heller aldrig använt. Låtit babyn somna där vi är för att inte bli för känslig mot ljud så den inte vaknar av minsta pip. Jag vet iof inte hur stort ni bor, men vi hör om hon vaknar utan den.. Annars puss och lycka!!

  2. annakaroline

    kan varmt rekommendera vår Angelcare! Bästa larmet, har gett oss massa trygghet. Inne på andra dottern nu!

  3. Jenny

    Hej Anitha! Med risk för att låta snusförnuftig, så tycker jag att det blir alldeles för mkt fokus på prylar när barn ska komma till världen. Jag förstår ju att man vill känna sig trygg med ett andningsalarm eller en babywatch, men de flesta andra prylat, som ett babynest, kan man lika gärna skippa. Gissar att det är till för att man som förälder inte ska riskera att kväva barnet med sin tyngd i sängen, men det är min fasta övertygelse att vi som föräldrar är så inriktade på barnets säkerhet att det inte händer. Det låter ju helt flummigt, ser jag nu, när jag läser igenom, men jag tror verklighen att det är så. Tror ni kommer upptäcka när barnet väl kommer att ni köpot på er alldeles fölr mycket, som ni egentliugen inte behövde. Du är så fin, Anitha, lycka till med allt, oavsett hur du väljer att föda. Kram på dej

  4. Jenny

    Andningslarm är absolut att rekommendera.Vi köpte ett när dottern började vända sig till mage och vägrade sova på annat sätt. Andningslarm var det enda sättet för mig att kunna sova lugnt. Dessutom kan ju psd drabba även barn som sover på rygg även om det inte är vanligt. psd är iofs inte vanligt alls men man oroar sig ändå tyvärr. Man hör ju inte när de slutar andas så där har flera av de andra kommentarerna fel.

  5. Jenny

    Har ett sådant babynest som på din bild. Beställde det av någon liten dam som syr upp det ( såg annons på Blocket). Vår lille kille är 2 månader nu och han sover i den i sin spjälsäng ( blir mysigare så i den stora sängen) och ibland lyfter jag över den i vår säng. Toppen! Rekommenderar den verkligen då den är bra mycket billigare än att köpa en dyrare variant som inte alls ser lika mysig ut.
    Har inget andningslarm och funderar ibland på om vi borde ha det. Kan vakna på nätterna och vara riktigt orolig för att något ska hända. Vet dock inte om larmet ökat på själva oron…svårt det där!
    Lycka till med lilla bebisen!

  6. A

    Kan rekommendera sleepyhead /babynest, finns bla på Bonti) Vi hade med den till BB så lillen fick på in sig, den har varit en riktigt bra investering. Har inte använt andningslarm.

  7. Maria

    Babynest var grymt! Det finns olika märken, ex.vis Snugglenest och Babynest. Det senare används på BB Stockholm och det var även det vi hade fram till vår dotter var ca 5månader. Det var JÄTTEBRA att ha hemma, på resa, den första tiden i vagnen, i spjälsängen, i er säng osv. Vi hade den i soffan på kvällarna den första tiden, innan vi började ”gå och lägga henne”.
    Om ni tänkt ha Penny hos er i sängen så är det bra att låta henne sova i den mellan er. Sen när (om?) hon ska börja sova i egen säng så kan man bara flytta med nestet, så blir det liksom inte så jättestor förändring.
    Som du märker – rekommenderar varmt!
    http://www.babynest.se

  8. Victoria

    Andningslarm kan jag ingenting om, babynest såg ju jättemysigt ut men jag kan ingenting om det heller! 🙂 Däremot babywatcher (om det är en sån du menar) köpte vi när vår son var kanske 4 månader i somras. Skönt att kunna sitta på altanen och vara säker på att man hörde honom, Nu har vi den hela tiden när han sover så man hinner in och söva om innan han vaknar till helt! Vi köpte en på net on net för typ 350 kronor. Jättebra. Funkar på batterier också.

  9. Missan

    Andningslarmet är min bästa investering! Ryggläge är på inget sätt en garanti mot andningsuppehåll, så för oss var det ovärderligt. Tekniken i larmen har förbättrats ohyggligt mycket det senaste 5 åren, och hemlarmen är nu lika pålitliga som sjukhusutrustning.

    Tänk på att om ni ska ha bebis i sängen, så välj ett larm som är gjort för samsovning. Kolla http://www.andningslarm.se så hittar du alla modeller som är säkra.

  10. Anna

    Vi fick ett bra (och billigt) tips som sjukhuset använder på Neonatalavdelningen. Våra tvillingar kom lite för tidigt så vi spenderade deras första 14 dagar där.
    Ta ett stort badlakan, rulla ihop och vik som ett O (eller U). Lätt som en plätt. Babynestprodukten i sig är inget ni behöver 🙂

  11. Anne

    Åh, vad kul. En pryl jag inte visste fanns – babynest. På min tid fick man fixa egna varianter av hoprullade frottéhanddukar för att mysa in bebben.

  12. Pi

    Jag sydde en egen nest och använde den hela tiden. Efteråt har jag lånat ut den till en vän som också använde den mycket. Vi använde den när bebisen sov på golvet inne i sin pappas arbetsrum och ibland på köksgolvet. Det känns tryggt eftersom bebisen ligger där den ligger liksom. Vänner som lånade använde den mer i sängen.
    Min son växte ur den på 8 veckor och hennes på kanske sex… bara så du vet.

  13. Josse

    Hej Anitha,

    om du känner en oro för att barnet ska få andningsuppehåll när det sover så tycker jag absolut att du ska köpa ett andningslarm. Vi är alla olika, vissa känner ingen oro, andra kan inte somna utan ligger vakna av skräck för att barnet ska sluta att andas.

    Vi har själva köpt just ett angel care andningslarm med babywatch just pga denna oro. Vi valde enheten med babywatch för då kan vi använda den då sötnosen sover i sin vagn i trädgården på dagarna.

  14. Caroline

    Hej!
    Tycker inte du behöver något av det du räknar upp men det är som sagt upp till er! 🙂 Monitor är väl bra om man inte tänker vara nära bebisen och bor i ett stort hus annars är det bortkastade pengar. Antar att ni kommer höra varenda litet ljud er dotter kommer ge ifrån sig utan en monitors hjälp. Lycka till och drabbas inte av köphets!!!

  15. Swedish in Atlanta

    Hejsan! Vilka fina saker. For oss och vara tre barn gick det bast att de sov i sitt rum i sin egen crib nar vi kom hem efter forlossningen. Men nu bor jag i USA dar dom inte riktigt rekommenderar att ha the baby i sangen. Den dar monitorn kan vara ett stress moment. Du kommer helt klart hora bebisen nar hon har hungrig. Gor saklart vad som funkar bast for dig! Lycka till!!
    Petra

  16. Hanna

    Som sagt, inget av dessa kanske är jättenödvändigt men kan väl vara bra ibland. Hade själv ett sådant babynest som är på bilden och min pojke sov i den i ca fem månader. Bara att släppa upp dragskon när han växte. Fördelen med ett nest är att man kan ta med det överallt. Vi hade det i vår stora säng, i spjälsängen och på resa. Mysigt för bebisen.

  17. Jossan

    Haha, vad är det där? Babynest? Är det för att ungen ska ligga i det när man har den i vuxensängen, eller är jag helt ute och cyklar? Jag har aldrig sett en sådan förut, och då har jag två ungar (6 resp 8 år) själv och en himla massa andra ungar i umgängeskretsen. Känner ingen som använt en sådan, vad jag vet. Du klarar dig utan, uppenbarligen.

    Babyalarm är bra om du bor på flera våningar alternativt har trädgård. Och då tänker jag på en sådan sort som man har för att höra om ungen vaknar, bara. Vi hade användning av det en sommar i alla fall, när vi lagt lillen i sin säng på övervåningen, och vi själva njöt av kvällssolen i trädgården. Utan den hade vi inte hört honom. Inte i första taget, hur som helst.

    Andningslarm tror jag att man blir mest stressad av. Har inte haft något själv, utan litar mer på instinkt. Men tror du att du blir lugnare av det så är det klart att du ska köpa ett. Alla är vi olika.

  18. K

    Angående babynest spelar det väl ingen roll alls. Ta det som är finast!
    Köp ett enkelt, bra babylarm. Skippa andningslarm med alla möjliga funktioner såsom hjärtljud och bla, bla. Lovar. Man har märkt att mammor och pappor förlitar sig för mkt på dessa istället för att använda ögon och intuition. Vad jag vill ha sagt är att tänk om den inte funkar som den ska och ni inte märker om ngt händer eftersom larmet inte ljuder. Du hajar nog. Nej, skaffa ett där ni hör om hon skriker. Thats it! Resten klarar ni själva. Det har vi gjort.

  19. E

    Babynet hade vi önskat fanns då det var dags verkligen.Larmet är utmärkt om du bor i Villa eller större hem och samtidigt gör karriär.Fast babyneten kan man använda denna modelen mer än några månader ,,,är det väl ,,fråga om,,

  20. Josefin

    Enligt min efrarenhet behövs inte babyalarm/andningslarm. Vi har sovit tillsammans/samma rum jag och mina söner de första månaderna. Det beror väl lite hur man tänker ha det, hur långt ifrån sig man tänker ha bebisen. Man hör att sin bebis gråter några rum bort också. Och bebisar låter i sömnen, det kan vara bra att filterera bort vanliga grymtningar och bök för att få sova och slippa oroa sig för minsta pip. Strunta i att köpa en och skicka iväg karln ifall det känns som att du behöver en sen. Eller köp en och ha hemma ifall det känns bra. Du kan ju ge bort den på en babyshower om den blir orörd. Lycka till! KRAM

  21. cicki

    Skriv din kommentar här!

    Jag tog ett täcke som jag vek ca 4 gånger till lämplig storlek. Funkar hur bra som helst. Då kommer bebisen upp lite och man kan lugnt ligga och snusa brevid. Lycka till och tack för en bra blogg.

  22. Anna

    Vi använde Snuggle Nest o det funkade jättebra! lite nättare och smidigare än dom du visar på bilden. Samtidigt skulle det funka lika bra med kuddar i rullade filtar. En sak jag är glad att jag köpt innan var Näs-Frida. Det var HEMSKT första natten min bebis vaknade panikslagen med igentäppt näsa och kippade efter luft, köp en sån!
    Tusen tack för en härlig blogg! Tycker du ska fortsätta i samma stil, det ska va personligt, det är ju hela grejen!
    Kram och lycka till med allt!

Comments are closed.