Anitha Schulman

Livet som ledig

Idag var en dag med en liten punkt på agendan. Ansiktsbehandling hos Sara. Sen gick jag och skulle äta en ensamlunch. Men där satt min gamla kollega Lars Adaktusson så jag fick lunchsällskap. Kul!

Efter det, flanerade jag ner till Sturegallerian och köpte ett par örhängen från House of Harlow, (Nicole Richies märke) på My Closet. Amanda har så fina smycken från henne, så jag blev inspirerad. Skelar som sjutton på bilden ser jag. Ammade precis, det blir värre då har jag märkt.

Sen gick jag till Riche och hälsade på Helena och tryckte en Gino. Kiwin är helt klart godast med den vita chokladen till.

Efter det gick jag förbi Rami en sväng som gör något event på Hallwylska Palatset. Knyckte några överblivna pionskälkar och åkte hem.

Nu ska jag läsa igenom alla era svar, kul läsning!

Calle kommer ju inte för ens imorgon kväll. Då ska vi överraska honom med något fint, enkelt och romantiskt. Har ni några tips?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Anna här igen – lovar att jag har egen tid, att jag inte bara läser bebisböcker (kanske mest för att jag har 2 barn och liksom varken känner att jag behöver, orkar eller hinner) eller missunnar Anitha ngt. Jag tycker du ÄR cool o bra Anitha, faktiskt, det var bara en fråga, förlåt om den tolkas så negativt. Jag märker bara att många kvinnor, och män, så får sitt första barn verkar (ibland) besatta av tanken på att inget ska bli annorlunda, varken sexliv, sömn eller vad det nu kan vara. Min egen erfarenhet är att det ALDRIG kan bli som det var innan du fick barn. Så är det bara. Jag hade själv föräldrar som ibland verkade låtsas om som att vi barn knappt fanns, deras liv skulle minnsan pågå som vanligt och det var verkligen inte särskilt roligt alltid. Vill vi inte alla vara något mitt emellan?! Det ÄR svårt. Min filosofi, vissa dagar iallafall, är att var sak har sin tid och istället för att vara missnöjd eller känna mig ofri så minns jag att jag valt allt själv (vilket en ohyggligt massa kvinnor på denna jord INTE kan göra.)

  2. Sofie

    Hejsan.
    Jag tycker att du är en grym bloggare och en fantastiskt härlig personlighet.
    Du är för bra för att blogga på mama.
    Jag följde dig hit från Anitha international som i mitt tycke var en härlig blogg och jag gillar inte riktigt klimatet här inne.
    Mama kommenterarna/läsarna är ökända för att sätta sig på och döma andra. Kolla bara hur det var för Sanna Lundell , Hannah Graaf och ensamma mamman Johanna. När de tom går in på Amandas blogg för kritisera dig är det bara förmycket.
    Andledningen till att jag bryr mig är av egosjäl. Jag är rädd för att trollen ska få dig att tröttna på att blogga och vem ska då förgylla min dag?
    Nä häng på Amanda vet jag.
    Du är en grym morsa till en fantastiskt sött liten flicka.
    Må gott

  3. fashionmama

    underbar dag! men sover Penny så du hinner göra allt detta? skulle vilja gå till frisören men vågar inte för man vet ju inte om lillan kommer att sova…

  4. Therese

    Anna: Har Anitha skrivit nånstans att hon vill att allt ska vara som vanligt?? Det har jag missat i så fall.
    Självklart är det olika skeden i livet och just under småbarnstiden blir ju livet väldigt annorlunda mot hur det var innan och hur det blir efter.
    Men måste det betyda att man aldrig får unna sig lunch på stan i ensamhet eller en ansiktsbehandling eller vad man nu vill göra? Att Anitha unnar sig barnpassning av nanny ibland är väl inget att hänga upp sig på. Anna, är du en sådan mamma som aldrig har barnvakt eller gör något för dig själv?
    I så fall tänker inte jag gnälla på dig för det. Trivs du och är nöjd med det så är väl det bra.
    Men jag tycker verkligen inte att du ska komma med oförskämda frågor som ex ”Varför ville du ha barn?” till en mamma bara för att hon också tar sig lite tid för sig själv… Visst, vi har åsiktsfrihet i detta land. Men det betyder inte att man ska kasta all hyfs och hövlighet överbord…

  5. Nadja

    Oj vad intressant att skelning ökar vid amning! Vad tror du att det beror på?

    Tips:

    1) Gör ditt och Pennys handavtryck i choklad eller babyfärg bredvid varandra på ett fint papper och skriv ett litet kärleksbrev bredvid. Fint, enkelt och roligt att spara!

    2) Klipp ihop bilder och videos från er första tid tillsammans som familj! Lägg till er favoritlåt som soundtrack! Sjukt fint att titta på, igen och igen!

    3) Ett gott vin, be en kompis komma och leka kock i ert kök och laga Calles favoriträtt, köp fina snittblommor och kanske nya lyxiga lakan?

    Mysigt att ni får vara tillsammans snart alla tre igen. Hoppas att ni får en fin kväll!

  6. Nina

    Vilken underbart bild när ni ligger med napparna i munnen!!! så söta , jag läser din blogg varje dag och tycker du är vacker och fantastisk! Lilla Penny är så söt..

  7. snart mamma

    Anitha,

    Vill bara tala om att du ar en inspiration! Jag ar nu 38 veckor gravid och kanner mig redo men nervos infor min lilla tjejs ankomst. Jag blir verkligen glad av att se hur du och Calle har valt att leva ert liv med lilla Penny, ni verkar ha det sa himla mysigt men anda kan ni fortfarande vara individer. Jag hoppas vi hittar samma balans. Ta hand om din vackra familj och hoppas du kommer pa en fin overraskning till Calle.

  8. sellen

    Hej Anitha, jag är 23 år gammal och är inte i närheten av barn, jag är dock vid mina sinnens fulla bruk till skillnad från några av dina läsare, och jag önskar och ber dig och hoppas för ALLT I VÄRLDEN att du inte tar åt dig åt all jävla skit du får utstå från några av läsare här. Snälla Anitha håll huvudet kallt! Jag känner inte dig men är faktiskt uppriktigt orolig för att dessa jävla läsare ska förstöra din upplevelse som nybliven mamma och att du ska ta åt dig och bli ledsen.
    Jag hoppas att du skiter blankt i alla idioter (även om det är svårt) och bara tar åt dig av alla bra och snälla kommentarer (om du vill)!

    Stora kramar

  9. Sofie

    Men Anna… Åh. Tröttsam debatt det här börjar bli. Anitha gör nog det som känns bra för henne inte för att hon vill att det ska vara precis som förut. Vad är det du har problem med? Att hon inte sitter hemma i soffan i amningskoma och läser bebisböcker?

  10. M

    Och den första kommentaren du fick var förstås ett troll… Försökte tänka ut något bra tips till dig Anitha men kom av mig när jag läste kommentaren. ”Varför ville du ha barn”… Kom igen! Varför lever vi? Varför hoppas vi på en ljus framtid samtidigt som vi fullständigt demolerar vår jord?
    Förväntar sig Anna ett svar på den frågan?
    Fint, enkelt och romatiskt… Ledsen, är nog trist på det området. Skriv gärna vad du gjorde så kan jag låna konceptet.

  11. helena

    hej söt, så mysigt att du kom förbi idag.
    bra shoppat med örhängena, så fina!, vill HA!

    kram
    H

  12. Anna

    Varför ville du ha barn? Varför är det så viktigt att allt ska vara som vanligt fast man precis blivit mamma och pappa? Varför kan man inte låta livet vara annorlunda, jobbigt, mysigt, speciellt…. Jag tycker det är toppen att du skaffar nanny om det funkar för Penny och er som föräldrar. Samtidigt vill jag gärna hissa grejen med att livet har olika skeden, olika tider för olika saker. Istället för att försöka göra allt jämt, inte ”missa” något. Snarare riskera man, tror jag, att missa saker just då, för att man var så upptagen med att göra allt….

Comments are closed.