Anitha Schulman

Motivationen

På DO IT- listan finns de där tråkiga posterna kvar med massa hårda värden. Dom som jag vet att jag inte kan smita ifrån. Måste göras den här veckan och gärna nu på en gång. Jag vet liksom inte riktigt var jag ska hitta motivationen. Jag kan ju inte fuska för mig själv. Då blir ju bara jag lidande.

Allt har ju varit lite La-La-land hittills. Jag ska efter det här inte ha någon tråkig post på agendan innan hösten. Dessutom är det svårt att hitta den där dedicerade tiden där man sitter en förmiddag och betar av. Vaknar hon och ska ha mat så bryts ju lätt fokuset och saker tenderar till att bli halvgjort.

Jag ska se den här tiden inte bara som en mammaledighet utan som en kreativ utvecklingsfas. Förra året i juni gjorde jag en långfilm som skådespelare. Det var väldigt  kreativt utvecklande. Jag kan inte i efterhand säga vad det täppte igen för hål men något hände. Vi ska se vad jag kan hitta på den här gången.

Just nu måste jag motiveras till ett bra blogginlägg. Hjälp mig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. E

    Motivationen kommer ju när man gjort alla sakerna,som tvättat,städat,handlat,lagat mat och man själv ser trevlig ut ren och fraisch.Sömnbristen är ju ett stort faktum.Men jag blir sporrad av när hemmet är rent,städat och trevligt.Att vara hemarbetande förälder är något helt annat än lönearbetet kontorsarbete m.m.Man får ha en annan framförhållning och planering .Barnet och partnern ska ju känna sig välkomna i ens liv och hemmet ska ju vara trivsamt och ge förnyelse till en.Utvecklingsfas ,,,var dag är var morgon ny, barnets utveckling och som förälder får man följa med i vått och torrt.Senare så är man ju faktisk både polis,dommare,doktor och vårdare,lärarinna alla dessa yrken omfattar ju föräldraskapet.utveckling på lång sikt utan ersättning.tacken är de beröm barnen -t uttdelar till en .i form av samarbete , tilltro och uppskattniing

  2. Jenny

    När jag fick min lilla son för åtta månader sen så trodde jag att jag skulle hinna med alla projekt jag hade plaberat här hemma. Men ganska så snart så upptäckte jag att det här att vara mamma och bara få vardagen att gå ihop räckte mkt väl. Så projekt är lagda på is och nu går nästan all min tid till sonen. Inser hur lyckligt lottad man är som får vara hemma och bara busa, mysa och leka. Ta vara på tiden för snart är du tillbaka på jobbet igen…..

  3. Kerstin WB

    Skriv din kommentar här!
    Tillåt Dig bara vara Pennys mamma, ha inte för höga
    ambitioner. När jag för 18-19 år sedan var mamma ledig förföljde mig det dåliga samvetet att inte göra till-
    räckligt. NEJ VAR BARA PENNYS MAMMA O NJUT av
    det. Den här tiden går så fort.
    Kram på dig!!!/Kerstin

  4. allis

    kan du inte skriva om dina bästa skönhetstips så kanske du får tillbaka motivation att börja röra på mammakilona?

  5. Fia

    Äh, strunta i motivationen ett tag. Det är sömnbristen som gör dig seg. Tillåt dig att vara lite dum i huvudet ett tag. Kreativiteten och intelligensen kommer tillbaka, jag lovar!

Comments are closed.