Anitha Schulman

Milk and Honey

Natten var bästa natten hittills, hon ville amma precis när vi gick och la oss vid halv tolv. Halvvaknade vid fyra, jag bytte och ammade hon somnade om direkt. Jag med. Vaknade halv nio. Då hade Calle gått upp med henne vid kvart över sju. Utsövd och glad.

Har mjölkstockning på höger bröst. Det önskar man ingen. Det där bröstet har liksom krånglat lite hela tiden men inte så farligt. Tills nu, det har verkligen krånglat ut i full blom.

Skulle pumpa ut lite igår för att lätta på trycket och såg snart att mjölken var rosa. Blödde och bröstet fortsatte svälla av mjölk och tryckte på det öppna såret, det var inte så härligt.

Ett stycke vardagsrealism utspelade sig när Calle fick sitta och handmjölka det bröstet undertiden jag matade Penny med det andra. Hahaha! Hoppas verkligen han kan tända på mig igen efter den här våren. Det har verkligen varit en period med mycket ”verklighet”. Men så nära som vi är nu har vi nog aldrig varit.

Herregud vad händer med tiden? Jag gör typ en-utanför-lägenheten-aktivitet per dag och helt plötsligt är det kväll.

Nu lyssnar vi på den fantastiska låten A little time med bandet Beautiful South.

När vi skaffade parabol runt 89 så man kunde kolla på MTV hemma, spela dom den här låten hela tiden. Jag är inne i någon konstig musikfas. Kommer ni ihåg Housemartins med Caravan of love? Hur bra är inte den, hörde att Fat Boy Slim var med i den gruppen, vet inte om det stämmer.

Hela den där eran med Vaya Con Dios, Texas, Cowboy Junkies mm? Tidiga MTV. Vilken underbar a-couple-of-hits-wonder-era. Ska göra en riktig Spotifyspelis a la Rebecca de Ruvo.

Kommer ni på mer så säg till! Tidigt nittiotal ska det vara.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sofia

    Åh jag va och såg Cowboy Junkies i höstar här i Köpenhamn på Christiania. Jag sänkte medelåldern med mina 25 år men bra va det!

  2. Aggie

    Några råd om du vill, som jag fick när ja hade sår på båda bröstvårtorna och mjölstockning på båda brösten de första två veckorna.

    Det är inte farligt för Penny att amma är bröstet blöder. Bara att amma med det me. Skaffa såna där extra bröst vårtor på apoteket som man har på när du ammar och lufta, lufta boobsen så att de torkar innan du stänger bh, då läker såren mycket snabbare!

    Sen vill du bara ta ut lite, lite mjölk, annars stimulerar du upp produktionen och då lägger sig inte mjölkstockningen! Sen den ovan med alla råd från amningshjälpen, jag fick samma och det funkar! Lovar!

    Ni fixar det här ni e grymma! E det inte lite coolt att man blir så sjukt nära?! Allt blir sååå naturligt när man får barn, man måste liksom och ja, då gör man bara.

    Fortsätt som ni gör! Penny e ljuvligt söt 🙂

    Kramar!

  3. Mimmi

    Skriv din kommentar här!
    Herregud! Vi pratade om Cowboy Junkies vid middagen idag! Spooky…. Jag berättade om ”Trinity session” för min 15-åring idag, hur genial den var. Ha det bra!

  4. millie

    Pulp!! Låtarna Babies och Underwear. Bor i London sedan ett par år tillbaka och har precis köpt biljetter till deras reunion i Hyde park den 3 juli. Annars kan jag rekommendera Happy hour med housemartins. Finns på plattan London 0 Hull 4. Caravan of love var ju bara en cover. Annars kan jag rekommendera Richard Hawley skiva Lady´s Bridge. Och Pavement. Allt med Pavement.

  5. millie

    Hej Anitha!
    Jajamensan, det stämmer. Fat boy slim var med i housemartins. Men dem blev iofs ganska sågade av deras fans när dem släppte en covers på caravan of love. En låt som jag tycker är bättre är happy hours. Kolla upp den. Grym video också. Skivan heter London 0 Hull 4.

    Bor i London sedan ett par år sedan tillbaka och har precis köpt biljetter till Pulp den 3 juli i Hyde park. Åh jarvis! Ingen kan dansa som han. Två låtar med Pulp som jag verkligen kan tipsa om är babies (passande) och underwear. Sköt om er. High-five!

  6. Helena

    Tasmin Archer – Sleeping satelite är den första jag tänker på, den tycker jag fortfarande är bra.
    Sen var ju Rick Astley väldigt popoulär där i början av 90-talet.

    Hoppas att du får ordning på mjölkstockningen. Håll brösten varma och ta på dig något vindtätt blåsiga dagar.

  7. Bananarama

    Alltså 90- tals musik! Blir glad bara jag tänker på det! Måste bara lobba för bra 80- tals låtar ävenså. Men , gott folk, primal scream, å jaaaa… Massive attack… dom är så jävla bra alltid- än idag- lyssna på karmacoma eller spying glass- snacka om sköna låtar! Men hörni- 80 – tal- Grace Jones, simple minds, dire straits. Minns ni musiken till Cat people? Merry xmas mr Lawrence ? The Wall? Flashdance? Local hero? Å nu… lossnar det- talking heads- talk talk, blondie, David Bowie, duran duran. Minns ni sinead o’ connor med sina tårar på den där bron. Och Kate Bush!!! Jesus Kristus- bra musik! Ja vet, vi ställer till en stor fest å bara DANSAR utav helvete!!!!

  8. Malin

    Hej! Bra blogg! Ang mjölkstockning tycker jag att Jen nedan har täkt in det mesta. Måste bara tillägga att BHn är jätteviktig. Jag fick nämligen mjölkstockning av min 🙁 Hade en sån fr Lindex med formpressade kupor men tydl tryckte de någonstans… Anyway, skaffade Cariwells amningsBHar i strech som är helt ljuvliga, mjuka, dygnet runt bhar. Finns lite här och där. Googla. Skaffa! Fortsätt med din superblogg!

  9. Anna

    Anitha! Du måste ha den bästa bloggen i världen! Ingen är så ärlig och härlig som du! Tack för att du vågar dela med dig av verkligeheten och inte ständigt förskönar din vardag! Jag tror t o m att jag kommer att ha nytta av att ha läst din blogg den dag jag blir mamma, även om jag egentligen bara läser för nöjes skull! Tack!

  10. Jen

    Du har inte bett om råd, så jag hoppas du inte tar illa upp! Hade själv mjölkstockning från helvetet när min stora tjej var i Pennys ålder – rött, knöligt, ONT och tillslut även hög feber. Jag ville bara dö. Efter att ha provat allt som alla säger är så RÄTT – värme, duscha, massera, pumpa ur, handmjölka – så blev det bara värre och värre. Till slut ringde jag till Amningshjälpen i Sthlm och fick med gråten i halsen tala med en underbar sjuksköterska där som fick mig på rätt köl igen.

    De bestämda råden jag fick var följande: Maxdos av _både_ Ipren och Alvedon mot värk, inflammation och feber. Sluta inte förrän det är helt borta. Amma precis som vanligt, inte oftare, inte mer sällan. Försök låta bebisens haka vara på den sida där det knöliga är (ja det kan innebära några amningar i helt sjuka ställningar!) och stryk försiktigt, försiktigt med fingret över det knöliga in mot vårtgården. Massera ALDRIG! Pumpa INTE ur! När man gör det så stimuleras bröstet till att producera ännu mer mjölk och det vill man absolut inte i detta läge! Och så till det absolut skönaste av allt – ett smått fantastiskt tips faktiskt – lägg några frottéhanddukar i frysen (torra) och så fort du slutat amma, tar du fram en handduk och slår om bröstet. Aaaaaaah… svalt och skönt, och mjölkproduktionen lugnas ner. Och i fortsättningen – ute i blåst och vårluft och en bra bit in på sommaren – varm väst eller jacka på, eller värmeinlägg i bh:n. Med min lilla nya plutt som nu är 1 år gick jag med vinterjacka hela maj månad 😉 Du är ju en smart tjej, Anitha, försök att inte lägga så mycket engagemang i alla jobbiga mammatroll som kommer i din väg – de finns nämligen överallt och följer i alla åldrar framöver. Det finns idioter till allt, och JA det borde krävas lämplighetsprövning på folk innan de fick bli föräldrar…. Kram, det här klarar du/ni galant!

  11. Anna

    Extreme- More than words (vet inte om denna stavning är korrekt)
    Har du lyssnat på Pinks ”Fucking perfect” samtidigt som du håller om och tittar på Penny?
    Om inte, GÖR DET!!!

  12. Anna i Portugal

    90-talet i mitt hjärta! Några personliga favoriter är Belle and Sebastian, Suede och varför inte svenska band som Atomic Swing eller Popcicle? Nä , vänta nu börjar det komma tillbaka – Massive Attack, Beasty Boys, Blur, Air, The Verve, Nirvana…ja du listan kan nog göras mycket lång.

    Hoppas det blir bättre med bröstet. Värme ska ju hjälpa men se upp om du får feber!
    Penny blir sötare och sötare för var dag som går!

  13. Anna Veronica

    Aj aj aj! Hoppas du slipper feber och frossa! Verkligen inte kul! Jag håller med om varm dusch och vetekudde, jätte skönt! Hoppas de går över fort! Trevlig helg på er!

  14. Cissi

    Hahaha, jag har också totalfastnat i 90-talet på senaste, jag kommer inte heller ur det… Är lite yngre än dig (född 87) så har inte riktigt samma referenser, men kan minnas mig själv i sexårsåldern sitta på golvet med ett fast tag om någon absolute music skiva och vara förtrollad i timmar…
    Ett tips är att googla de gamla absolute-skivorna! Eller lyssna igenom några av alla de 90-talssamlingar som ligger på Spotify!

    Släng gärna upp listan sen, kram!

  15. Karin

    Är det ok med tips? Hoppas du inte tycker jag är ett troll!

    Jag har tre barn och innan mjölken kommit igång har det varit lite hårt i brösten. Jag duschade varmt varmt varmt och hade en sådan där vetekudde på det bröstet där det satt hårdast. Efter det som tur är inga problem.

    Sen har jag sett några kompisar som har kört med fleece-västar för att hålla varmt och skydda mot mjölkstockning.

    Hoppas allt går bra.

    Karin

  16. Lisa

    Vilka underbara bilder. Det vackraste som finns är en mor (eller far, för att tillfredställa militanta feminister) med sin lilla bebis. Så skört och starkt på samma gång.

  17. ---

    När man blir äldre och orkeslös eller får en massa åkommor och sjukdommar eller svagheter ,man blir som handikappad av allt som med åren blivigt förslitet.Då brukar partnern tycka syn om sig själv och känna att han behöver en annan model yngre medmänniska och ha i sitt liv,oftast brukar han dessutom bli arg på hustrun för att hon tappat krafterna och blivigt svagare genom åren.

  18. J

    Nu minns jag inte riktigt när det var, men tidigt 90-tal får mig i alla fall att tänka på 4 non blondes; what´s up och Spin doctors; To princess. Bland mycket annat… Vem minns inte Mr Vain?! (Minns dock inte vem som gjorde den). What is love med Haddaway. Fast det här är ju helt annorlunda än tex. Texas som jag absolut inte gillade.

Comments are closed.