Anitha Schulman

Mormors oro

Tack Amanda & Alex för dagens outfit!

Petit Bateau

Kollar på NyhetsmorgonTV4 det var någon barnläkare i studion som svarar på tittarfrågor. Jag höll på att tappa hakan. Två av samtalen är från mormödrar som oroar sig över sina barnbarns aggressivitet. En av dem undrar dessutom om det är hennes dotters fel.

Allvarligt hade min mamma på eget bevåg valt att ringa Nyhetsmorgon utan att informera mig om sin oro för sitt barnbarns välbefinnande, utan för egen orosventilation. Då hade jag lackat ordentligt. Oerhört provocerande.

Vet mamma alltid bäst jämt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Max

    Skulle ju kunna gå att vända på det också.
    Tänk att vara mormor och se sina barnbarn fara illa och leta efter sätt att ta upp det med sin dotter. Kanske inte är det lättaste heller. Kanske kan vara så att mormor både vill sina barnbarn och barns bästa och behöver hjälp hur hon bäst ska ta upp det med sin dotter.

  2. VERONICA

    Jag hörde också det men mormodern sade faktiskt att det var dottern som hade oroat sig över om det var hennes fel att barnbarnet bet andra barn. 🙂

  3. Eva

    Jag har just idag argumenterat med min mor om ”alla dessa saker som barnen har – ska ni inte skänka lite till Afrika?”
    Blir så trött när de äldre generationerna måste se och bedöma genom sina värderingsglasögon. Visst, barn har sjukligt med grejer idag. Men ok, var börjar vi mamma? Skänker bort allt som DU ger dem jul och födelsedag…?
    Suck.
    Visst är det relevant med oro för barnbarn om det verkligen är fara å färde med barnets hälsa, och jag tror att det alltid är bra om fler vuxna ser hela barnets situation. Svårt att avgöra kring det du hörde idag Anitha men visst hade det varit bättre om de hade pratat med föräldrarna direkt.
    På Familjeliv, som jag uppskattar till skillnad från många, finns trådar om mor- och farföräldrars övertramp och hur man kan komma ur det. Det är verkligen makalöst att läsa folks exempel. Har för mig att du skrev något liknande om dina föräldrar/värderingar en gång, men minns inte vad det var.

    Ha det gott!

  4. Karin

    Jag kanske missuppfattade frågan lite ser jag nu:)

    Nej mamma vet inte alltid bäst, men ibland så är deras oro befogad.
    Men då är det bäst att ta upp det med sina barbarns föräldrar först om det går. Och går det inte och det är ngt allvarligt så kanske dom måste gå vidare,

  5. Karin

    Majoriteten av alla mammor vet nog bäst vad ens barn behöver, Sedan finns det ju mammor som verkligen brister i sitt föräldraskap, som inte känner ngn empati är känslokalla och absolut inte kan möta sitt barns behov.
    Det beror ju på olika saker, ofta psykiska eller exempelvis droger osv.

    Men jag tycker att om en mor eller farförälder oroar sig så finns det väl andra ställen att vända sig än tv!

    Fast det är ändå bra att dom bryr sig, det behövs ibland när barnens föräldrar verkligen brister i sitt föräldraskap.
    Men först tar man väl upp det med föräldrarna innan man går vidare.

Comments are closed.